You can Download Samacheer Kalvi 12th Maths Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5

Evaluate the following limits, if necessary use l’Hopital Rule.

Question 1.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 1
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 2

Question 2.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 3
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 4

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5

Question 3.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 5
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 6

Question 4.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 7
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 8

Question 5.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 9
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 10

Question 6.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 11
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 12

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5

Question 7.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 13
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 14

Question 8.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 15
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 16

Question 9.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 17
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 18

Question 10.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 99
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 20
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 200

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5

Question 11.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 21
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 22

Question 12.
If an initial amount A0 of money is invested at an interest rate r compounded n times a year, the value of the investment after t years is Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 367. If the interest is compounded continuously, (that is as n ➝ ∞), show that the amount after t years is A = A0ert.
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 368
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 24

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 Additional Problems

Question 1.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 25
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 26
Note that here l’Hopital’s rule, applied yields the result

Question 2.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 27
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 28
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 29

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5

Question 3.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 30
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 31

Question 4.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 32
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 33

Question 5.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 34
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 36

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5

Question 6.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 366
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 37
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 7 Applications of Differential Calculus Ex 7.5 38

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *