Students can Download English Lesson 1 Jack and the Beanstalk Questions and Answers, Summary, Activity, Notes, Samacheer Kalvi 8th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Textual Questions

A. True or false.

  1. The magic beans grew into a huge beanstalk.
  2. The beanstalk reached high into the sky in the evening.
  3. Everything is so big in the castle.
  4. The hen laid a perfect iron egg.
  5. Jack picked up the Giant’s hen.

Answer:

  1. True
  2. True
  3. True
  4. False
  5. True

B. Fill in the blanks.

  1. The Giant smells the blood of an __________
  2. Jack asked his mom for an __________
  3. Jack chopped down the __________
  4. As soon as the giant was full, he fell fast __________

Answer:

  1. Englishman
  2. axe
  3. beanstalk
  4. asleep

C. Answer the following questions.

Question 1.
Why was Jack’s mother angry?
Answer:
Jack’s mother was angry because she thought he was foolish in getting five magic beans for their cow.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 2.
Why was Jack surprised when reaching the sky?
Answer:
The wild beanstalk, that grew sky high and huge, surprised Jack

Question 3.
What did Jack find when he reached the top?
Answer:
Jack found a huge castle when he reached the top of the beanstalk.

Question 4.
What did Jack see in the castle?
Answer:
Jack saw a giant in the castle. Everything was so big in the castle.

Question 5.
What did the Giant eat for meal?
Answer:
The giant ate five sheep for his meal. He also had a golden egg from a hen.

Question 6.
Where did Jack hide when he saw the Giant?
Answer:
Jack hid himself in a cupboard.

Question 7.
What did Jack intend to take when the Giant asleep?
Answer:
Jack intended to take away the hen that laid a golden egg, when the giant was asleep.

Question 8.
What did the hen do when Jack picked it up?
Answer:
The hen squawked and tried to fly when jack picked it up.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 9.
What did Jack do when the Giant woke up?
Answer:
Jack hurried and climbed down the beanstalk as fast as he could, when the giant woke up.

Question 10.
Why did Jack ask for an axe?
Answer:
Jack asked for an axe to cut down the beanstalk, on which the giant was climbing down.

Jack and the Beanstalk Additional Questions

I. Choose the correct Synonyms for the Italicized words :

Question 1.
He was so excited to tell his mother about the old man.
(a) happy
(b) enthusiastic
(c) unhappy
(d) calm
Answer:
(b) enthusiastic

Question 2.
Mom they will make us rich! Trust me.
(a) believe
(b) obey
(c) society
(d) know
Answer:
(a) believe

Question 3.
Jack’s mother was very cross.
(a) happy
(b) sad
(c) angry
(d) dull
Answer:
(c) angry

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 4.
Whispering to himself.
(a) shouting
(b) yelling
(c) speaking
(d) muttering
Answer:
(d) muttering

Question 5.
Scared what is that noise?
(a) bold
(b) fearless
(c) calm
(d) afraid
Answer:
(d) afraid

Question 6.
It’s amazing.
(a) cool
(b) far
(c) wonderful
(d) unknown
Answer:
(c) wonderful

Question 7.
But the hen began to squawk.
(a) make a noise
(b) sit
(c) fly
(d) peck
Answer:
(a) make a noise

Question 8.
I have to chop this beanstalk,
(a) pluck
(b) pull
(c) push
(d) cut down
Answer:
(d) cut down

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 9.
The giant fell to the ground with a thud.
(a) softly
(b) harshly
(c) heairly
(d) lightly
Answer:
(c) heairly

Question 10.
Giant: Yelling I’ll get you!
(a) stillness
(c) heavy sound
(b) muteness
(d) secrecy
Answer:
(c) heavy sound

II. Choose the correct antonyms for the Italicized words.

Question 1.
Jack and his mother were very poor.
(a) penniless
(b) poverty
(c) good
(d) rich
Answer:
(d) rich

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 2.
He lived in a small cottage.
(a) little
(b) tiny
(c) few
(d) big
Answer:
(d) big

Question 3.
So, I think we have to sell the cow.
(a) give
(b) offer
(c) send
(d) buy
Answer:
(d) buy

Question 4.
Be careful, Jack!
(a) hold
(b) live
(c) protect
(d) careless
Answer:
(d) careless

Question 5.
Jack met a little old man.
(a) new
(b) aged
(c) poor
(d) young
Answer:
(d) young

Question 6.
He wanted to make his mother happy.
(a) cheerful
(b) safe
(c) unsafe
(d) un happy
Answer:
(d) un happy

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 7.
He was so existed to tell his mother.
(a) powerful
(b) calm
(c) short
(d) shockd
Answer:
(b) calm

Question 8.
What? you foolish boy!
(a) wise
(b) stupid
(c) careless
(d) play ful
Answer:
(a) wise

Question 9.
These beans are useless.
(a) fine
(b) great
(c) useful
(d) wall
Answer:
(c) useful

Question 10.
Jacks mother was very cross.
(a) fine
(b) pleasant
(c) rough
(d) angry
Answer:
(b) pleasant

III. Choose the right answer (MCQ) :

Question 1.
Jack and his mother had a _____
(a) horse
(b) cow
(c) dog
(d) cat
Answer:
(b) cow

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 2.
Jack saw an
(a) young
(b) rich
(c) poor
(d) old
Answer:
(d) old

Question 3.
Mother was on seeing the magic beans.
(a) happy
(b) cheerful
(c) sad
(d) angry
Answer:
(d) angry

Question 4.
The beans grew into a beanstalk.
(a) tiny
(b) long
(c) big
(d) huge
Answer:
(d) huge

Question 5.
On climbing the beanstalk Jack saw a
(a) hut
(b) house
(c) building
(d) castle
Answer:
(d) castle

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 6.
The giant ate sheep for a meal.
(a) one
(b) two
(c) six
(d) five
Answer:
(d) five

Question 7.
The giant had a hen that laid a egg
(a) silver
(b) normal
(c) golden
(d) iron
Answer:
(c) golden

Question 8.
Jack asked for an.
(a) knife
(b) scissors
(c) sword
(d) axe
Answer:
(d) axe

Question 9.
Jack hid in a to see the giant eat.
(a) beanstalk
(b) cupboard
(c) tree
(d) wall

Question 10.
During the the magic beans grew into a huge beanstalk.
(a) day
(b) noon
(c) evening
(d) night
Answer:
(d) night

IV. True or false.

  1. Jack sold the cow for a high price in the market.
  2. Mother was very happy to see the magic beans.
  3. Jack cut down the beanstalk.
  4. Jack and his mother had a goat.
  5. The giant ate four sheep for his meal.

Answer:

  1. False
  2. False
  3. True
  4. False
  5. False

V. Fill in the blanks.

  1. Jack and his mother were __________
  2. Jacks mother asked him to sell the __________
  3. The old man gave Jack __________ magic beans.
  4. Jack’s mother __________ the magic beans out of the window.
  5. Jack __________ the beanstalk when the giant climbed down.

Answer:

  1. poor
  2. cow
  3. five
  4. threw
  5. cut down

VI. Identify the character :

  1. “I would like to buy the cow from you”
  2. “Magic beans? Mmm”
  3. What? oh, you foolish boy!
  4. Wow! This beanstalk is huge!
  5. Fee, fi, fo, fum, I smell the blood of an Englishman.

Answer:

  1. Old man
  2. Jack
  3. Mother
  4. Jack
  5. giant

VII. Short Questions and Answers :

Question 1.
Why did Jack’s mother want to sell the cow?
Answer:
Jacks mother wanted to sell the cow because they were very poor and needed some money to live.

Question 2.
Whom did Jack see when he took cow to the market?
Answer:
Jack saw a little old man who offered five magic beans for his cow.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 3.
What did Jack’s mother do with the magic beans?
Answer:
Jack’s mother was very angry and threw the beans through the window.

Question 4.
What did the giant smell?
Answer:
The Giant smelt the blood of an Englishman.

Question 5.
What happened to the Giant when Jack cut down thfe beanstalk?
Answer:
The Giant, who climbed down the beanstalk to catch hold of Jack, fell down and died.

Question 6.
What did the hen do?
Answer:
The hen laid a golden egg everyday and Jack and his mother were not poor anymore.

Question 7.
Why were they called “Magic beans”?
Answer:
They were called “Magic beans” because they grew into a huge beanstalk over night. The beanstalk reached high into the sky.

VIII. Paragraph Questions and Answers :

Question 1.
What happened when Jack went to sell the cow in the market?
Answer:
When Jack went to sell the cow in the market, he met an old man on the way. The old man was willing to buy the cow. He offered five magic beans to Jack, in exchange for the cow. He told Jack that he would become rich with the magic beans. So, Jack got the five magic beans for his cow and returned home happily.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 2.
What happened to the magic beans?
Answer:
When Jack arrived at his home without any money, his mother was very angry at his foolishness. She threw away the five magic beans out of the window. During the night, the magic beans grew into a huge beanstalk. It reached high into the sky. Jack climbed on it. When he reached the top, he found a Giant was living in a huge castle.

Question 3.
What did the giant do? What happened to the giant at the end?
Answer:
Jack saw a giant in the huge castle. The giant ate five sheep. He had a hen which laid a golden egg every day. When the giant was asleep, Jack took the hen. The hen made a noise. The giant woke up and chased Jack. Jack climbed down the beanstalk quickly. He asked his mother for an axe. He cut down the beanstalk before the giant reached the ground. The giant fell to the ground and died. Jack and his mother lived happily ever after with the riches.

IX. Comprehension passage:

Read the passage and Answer the questions below.

Smelling human blood the giant woke up. Jack ran back to the beanstalk and climbed down quickly. When he reached the bottom he went to his mother to ask for an axe. Jack chopped the huge beanstalk on which the giant had also climbed down to catch him. When the beanstalk was chopped, the giant fell with a thud. His end came. Jack’s mother was surprised to see the giant. Jack took the hen home and it laid a golden egg everyday. Jack and his mother never saw poverty again.

Question 1.
What smell did the giant get?
Answer:
The giant smelt human blood.

Question 2.
What did Jack ask his mother for?
Answer:
Jack asked his mother for an axe.

Question 3.
What happened to the beanstalk?
Answer:
Jack cut down the beanstalk with an axe.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 4.
What happened to the giant?
Answer:
The giant who climbed down the beanstalk fell down writh a thud and died.

Question 5.
Hoe did Jack and his mother become rich?
Answer:
Jack took the hen home. It laid a golden egg everyday. Jack and his mother never saw – poverty again.

X. Rearrange the jumbled sentences :

Question A.
1. So Jack took the magic beans.
2. The old man offered five magic beans.
3. The mother asked Jack to sell the cow in the market. He and his mother were poor.
4. Once upon a time there was a boy named Jack.
Answer:
5. Once upon a time there was a boy named Jack.
4. He and his mother were poor.
3. The mother asked Jack to sell the cow in the market.
2. The old man offered five magic beans.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question B.
1. He saw a huge castle.
2. Jack climbed on the wild beanstalk.
3. Jacks mother was very angry.
4. During the night the beans grew into a wild beanstalk.
5. She threw the beans out of the window.
Answer:
3. Jack’s mother was very angry.
5. She threw the beans out of the window.
4. During the night the beans grew into a wild beanstalk.
2. Jack climbed on the wild beanstalk.
1. He saw a huge castle.

Grammar

Punctuation

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

If a sentence is not properly punctuated, the meaning will be changed.
For Example :

(a) “Let’s eat Grandpa!”
(b) “Let’s eat, Grandpa!”

(a) “A woman, without her man, is nothing
(b) “A woman: without her, man would be nothing”

(a) “I love baking my family and my friends”
(b) “I love baking, my family, and my friends”

(a) Kill him, not leave him
(b) Kill him not, leave him

A. Punctuate the following sentence.

(a) i like playing with my friends sandy sunny sameer.
Answer:
I like playing with my friends – Sandy, Sunny, Sameer

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

(b) we went through the smoky mountains, near shimla on our way to leh
Answer:
We went through the smoky mountains, near Shimla on our way to Leh

(c) my favourite soap is pears and my favourite toothpaste is pepsodent
Answer:
My favourite soap is Pears and my favourite toothpaste is Pepsodent

(d) friend priya speaks german and she is teaching me some words
Answer:
My friend Priya speaks German and she is teaching me some words

(e) he was honest sincere hard working
Answer:
He was honest, sincere, hard working;

(f) hindus muslims sikhs Christians live together in India
Answer:
Hindus, Muslims, Sikhs, Christians live together in India

(g) long ago in a town in Switzerland there lived a famous man called william
Answer:
Long ago in a town in Switzerland there lived a famous man called William.

(h) akbar the greatest of the mughal emperors ruled wisely
Answer:
Akbar the greatest of the Mughal Emperors ruled wisely.

(i) tanya said to ilarahul is a nice guy
Answer:
Tanya said to Nila, “Rahul is a nice guy.”

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

B. Write the correct punctuation mark from above that best completes each sentence.
Example 1.
Congratulations_____You graduated with honors
Answer:
Congratulations! You graduated with honors!

Question 1.
Where is an exciting place to visit_____
Answer:
Where is an exciting place to visit?

Question 2.
Make sure to complete all your homework on time_____
Answer:
Make sure to complete all your homework on time.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 3.
Priya asked when are we going on a vacation _____
Answer:
Priya asked, “When are we going on a vacation?”

Question 4.
Terry Sam and Jeremy went to the movies together _____
Answer:
Terry, Sam and Jeremy went to the movies together.

Question 5.
Wow _____ What a wonderful event
Answer:
Wow! What a wonderful event!

Question 6.
I am so excited to see my family for Christmas _____
Answer:
I am so excited to see my family for Christmas!

Question 7.
what day of the week is your favorite _____
Answer:
What day of the week is your favorite?

Question 8.
You need to do your homework right after dinner _____
Answer:
You need to do your homework right after dinner.

Question 9.
Please take out the trash when you get home _____
Answer:
Please take out the trash when you get home.

Question 10.
My favorite team won the game _____
Answer:
My favorite team won the game.

Question 11.
What did you want to eat for lunch _____
Answer:
What did you want to eat for lunch?

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 12.
I had a great time at your party _____
Answer:
I had a great time at your party.

Question 13.
Do you know what time it is _____
Answer:
Will Do you know what time it is? .

Question 14.
How do we get to the amusement park _____
Answer:
How do we get to the amusement park?

Question 15.
I cant wait to go on summer vacation _____
Answer:
I cant wait to go on summer vacation.

Question 16.
What is your favorite food _____
Answer:
What is your favorite food?

Question 17.
You need to take out the trash when you get home _____
Answer:
You need to take out the trash when you get home.

Question 18.
Please hand me my backpack _____
Answer:
Please hand me my backpack.

Jack and the Beanstalk Grammar Additional

Punctuation

I. Punctuate the following sentences.

Question 1.
ramu asked his father can i go for a tour with my friends.
Answer:
Ramu asked his father, “Can I go for a tour with my friends?”

Question 2.
hari is an old man
Answer:
Hari is an old man

Question 3.
the women said how heavy the basket is
Answer:
The woman said ‘‘How heavy the basket is?”

Question 4.
Chennai bombay and kolkata are some of the major cities in india
Answer:
Chennai, Bombay and Kolkata are some of the major cities is India.

Question 5.
all indians are my brothers and sisters
Answer:
All Indians are my brothers and sisters

Question 6.
the doctor said how old are you
Answer:
The doctor said “How old are you?”

Question 7.
why are you late said the teacher
Answer:
“Why are you late?” said the teacher.

Question 8.
india has a great heritage
Answer:
India has a great heritage.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 9.
my uncle works for the world health organization
Answer:
My uncle works for the World Health Organization.

Question 10.
dont touch the teapot said my mother.
Answer:
“Don’t touch the teapot!” said my mother.

II. Write the correct punctuation mark from above that best completes each sentence.

Question 1.
i am not well today
Answer:
I am not well today.

Question 2.
What a surprise ______
Answer:
What a surprise!

Question 3.
How did you bring it _______
Answer:
How did you bring it?

Question 4.
Can you solve the problem ______
Answer:
Can you solve the problem?

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Question 5.
What a brilliant idea
Answer:
What a brilliant idea!

Question 6.
alas we lotst the match
Answer:
Alas! we lost the match!

Question 7.
How dare you call me a fool
Answer:
How dare you call me a fool!

Question 8.
How are you new
Answer:
How are you now?

Question 9.
My brother said the shops are closed
Answer:
My brother said, “The shops are closed

Question 10.
hurrah we have won the rolling up
Answer:
Hurrah! we have won the Rolling Cup!

Jack and the Beanstalk Summary

Section – I

At Home

Once upon a time, there was a boy named Jack, who lived with his mother. They were very poor. One day Jack’s mother asked him to sell their cow in the market. Jack took the cow for selling it. On the way, he met an old man who was willing to offer magic beans for his cow. He also told Jack that the magic beans would make him rich. So Jack took the magic beans home. His mother found him to be too foolish and threw the magic beans away through the window.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Play Chapter 1 Jack and the Beanstalk

Section – II

The Ground & In The Castle

During the night, the beans grew into a very big beanstalk. Jack was surprised to see it sky high, he climbed to its top and found a huge castle and found everything to be big there. He realized that a giant there. He ate five sheep for a meal and had a hen that laid a golden egg everyday. Jack felt that he and his mother would become rich if they had the hen.

Section – III

In The Castle & At Home

Jack waited for the giant to fall asleep and quickly picked up the hen that laid golden eggs. But the hen squawked. The giant woke up. He smelled the blood of a human, he chased Jack. Jack ran back to the beanstalk and climbed down quickly. When he reached the bottom, he went to his mother to ask for an axe. Jack chopped the huge beanstalk on which the giant had also climbed to catch Jack. When the beanstalk fell the gaints end came, as he fell down. Mother was surprised to see the giant. Jack took the hen home and it laid a golden egg a day. This made Jack and his mother rich and happy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *