Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Read the following rules to answer the questions given below.
Every syllable has only one vowel sound.

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Rule 1: One-syllable Words. Never divide a one-syllable word. Eg: help, said, take, hop
Rule 2: Digraphs (Ch, Cl, PI, Gr,..) Digraphs are never separated. Eg: buck.le, cloth.ing, feath.er
Rule 3: Compound Words. Divide compound words between the words. Eg: cup.board, pin.hole
Rule 4: If one consonant comes between two vowels, divide after the long vowel if the vowel is long or after the consonant if the vowel is short.
Examples: Long Vowel—bo.nus, la.bor and Short Vowel—silver, grav.el
Rule 5: When two consonants come between vowels in a word, split them. Examples: kit.ten, pup.pet f
Rule 6: When two vowels are together in a word and are sounded separately, divide the vowels. Examples: di.et, cre.ate, ra.di.o
When two vowels are together in a word and make one sound, do not divide between the vowels. Examples: spread, bounce, prowl
Rule 7: When a word contains a prefix, divide the word between the prefix and the base or root word. Examples: re.in.stall, un.plug, o.ver.cast, in.ter.change, re.start
Rule 8: When a word contains a suffix, divide the word between base or root word and the suffix. Examples: soap.y, mind.ful, sing.ing, sheep.ish
Rule 9: When a word ends in le preceded by a consonant, divide the word before the consonant. Examples: kin.dle, man.tle, rum.ble, dim.ple

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Exercise:

Question 1.
Choose the correct syllabification for ‘ingratitude’.
(a) ingra-titude
(b) in-grat-i-tude
(c) in-gr-at-i-tu-de
(d) ingrat-i-tu-de
Answer:
(b) in-grat-i-tude

Question 2.
Choose the correct syllabification for “accident”.
(a) ac-ci-dent
(b) acc-i-dent
(c) acci-dent
(d) acc-id-ent
Answer:
(a) ac-ci-dent

Question 3.
Choose the correct syllabification for “argumentative”?
(a) arg-u-men-ta-tive
(b) ar-gu-men-ta-tive
(c) argu-men-ta-tive
(d) arg-umen-ta-tive
Answer:
(b) ar-gu-men-ta-tive

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 4.
Choose the correct syllabification for ‘dramatic’.
(a) dram-at-ic
(b) dra-m-atic
(c) dr-ama-tic
(d) dra-mat-ic
Answer:
(d) dra-mat-ic

Question 5.
Choose the correct syllabification for ‘institution’.
(a) m-sti-tu-tion
(b) ins—ti-tu-tion
(c) insti-tu-tion
(d) in-stit-u-tion
Answer:
(a) m-sti-tu-tion

Question 6.
Choose the correct syllabification for ‘inspiration’.
(a) ins-pi-ra-tion
(b) ins-pir-a-tion
(c) in-spi-ra-tion
(d) inspi-ra-tion
Answer:
(c) in-spi-ra-tion

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 7.
Choose the correct syllabification for ‘simultaneous’.
(a) si-mult-a-ne-ous
(b) si-mul-ta-ne-ous
(c) sim-ul-ta-ne-ous
(d) si-mul-tan-eous
Answer:
(b) si-mul-ta-ne-ous

Question 8.
Choose the correct syLlabification for ‘eradicate’.
(a) er-a-di-cate
(b) e-rad-i-cate
(c) e-ra-di-cate
(d) era-di-cate
Answer:
(c) e-ra-di-cate

Question 9.
Choose the correct syllabification for ‘audacious’.
(a) au-da-ci-ous
(b) au-da-cious
(c) au-da-ci-o-us
(d) auda-ci-ous
Answer:
(b) au-da-cious

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 10.
Choose the correct syllabification for ‘fortunate’.
(a) fort-un-ate
(b) for-tun-ate
(c) fort-u-nate
(d) for-tu-nate
Answer:
(d) for-tu-nate

Question 11.
Choose the correct syllabification for ‘facilitate’.
(a) fa-ci-li-t-ate
(b) fa-cil-i-taLe
(c) fac-il-i-tate
(a) fa-ci-li-tate
Answer:
(b) fa-cil-i-taLe

Question 12.
Choose the correct syllabification for ‘diligence’. :
(a) dil-i-gence
(b) di-li-gence
(c) dili-gen-ce
(d) di-hg-ence
Answer:
(a) dil-i-gence

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 13.
Choose the correct syllabification for ‘cloistered’.
(a) cloi-stered
(b) ci-ol-ster-ed
(c) cloi-ste-red
(d) cloiste-red
Answer:
(a) cloi-stered

Question 14.
Choose the correct syllabification for ‘magnificent’.
(a) mag-nif-icent
(b) ma-gni-fi-cent
(c) mag-nif-i-cent
(a) mag-ni-fi-cent
Answer:
(c) mag-nif-i-cent

Question 15.
Choose the correct syllabification for ‘philology’.
(a) phi-loI-o-gy
(b) phil-ol-ogy
(c) phil-ol-o-gy
(d) phil-olo-gy
Answer:
(a) phi-loI-o-gy

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 16.
Choose the correct syllabification for ‘detect’.
(a) det-ec-t
(b) de-te-et
(c) det-ect
(d) de-tect
Answer:
(d) de-tect

Question 17.
Choose the correct syllabification for ‘eccentric’.
(a) ec-cent-ric
(b) ec-cen-tric
(c) ecc-en-tric
(d) ecc-ent-ric
Answer:
(b) ec-cen-tric

Question 18.
Choose the correct syllabification for ‘expression’.
(a) ex-pre-ssion
(b) ex-press-ion
(c) ex-pres-sion
(d) exp-rcs-sion
Answer:
(c) ex-pres-sion

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 19.
Choose the correct syllabification for ‘particular’.
(a) par-ti-cul-ar
(b) part-ic-uI-ar
(c) par-ti-cu-lar
(d) par-tic-u-lar
Answer:
(d) par-tic-u-lar

Question 20.
Choose the correct syllabification for ‘censure’.
(a) c-en-sure
(b) cen-sure
(c) cen-su-re
(d) ce-ns-ure
Answer:
(b) cen-sure

Question 21.
Choose the correct syllabification for ‘democratic’.
(a) de-mo-era-tic
(b) demo-cratic
(c) dem-o-crat-ic
(d) demo-crat-ic
Answer:
(c) dem-o-crat-ic

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 22.
Choose the correct syllabification for ‘establish’.
(a) es-tab-lish
(b) es-ta-blish
(c) est-ab-lish
(d) es-tab-li-sh
Answer:
(a) es-tab-lish

Question 23.
Choose the correct syllabification for ‘communication’.
(a) corn-mu-ni-ca-lion
(b) corn-mu-ni-cat-ion
(c) com-mu-n-ic-ation
(d) com-mu-nic-a-tion
Answer:
(a) corn-mu-ni-ca-lion

Question 24.
Choose the correct syllabification for ‘president’.
(a) pre-side-nt
(b) pre-sid-ent
(c) pre-si-dent
(d) pres-i-dent
Answer:
(c) pre-si-dent

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 25.
Choose the correct syllabification for ‘confidence’.
(a) con-fide-nce
(b) con-fid-ence
(c) conf-i-dence
(d) con-fi-dence
Answer:
(d) con-fi-dence

Identify the number of syllables in the following words:

Question 1.
Choose the tn-syllabic word.
(a) unleashing (b) futility (c) mushroom (d) battered
Answer:
(b) futility

Question 2.
The number of syllables in ‘ceaseless’ is
(a) di (b) tri (c) mono (d) tetra
Answer:
(a) di

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 3.
The number of syllables in ‘sympathetic’ is
(a) tri (b) di (c) penta (d) tetra
Answer:
(d) tetra

Question 4.
The number of syllables in ‘wrong’ is
(a) poly (b) di (c) mono (d) tetra
Answer:
(c) mono

Question 5.
Choose the tetra-syllabic word.
(a) geographical (b) organisation (c) fantastic (d) comprehensive
Answer:
(a) geographical

Question 6.
The number of syllables in ‘participant’ is
(a) di (b) mono (c) tetra (d) penta
Answer:
(c) tetra

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 7.
The number of syllables in ‘autobiography’ is
(a) poly (b) tri (c) penta (ð) tetra
Answer:
(a) poly

Question 8.
Identify the tetra-syllabic word.
(a) taxi (b) calcium (c) calculation (d) dynamic
Answer:
(c) calculation

Question 9.
The number of syllables in ‘experiment’ is
(a) mono (b) tri (c) penta (d) tetra
Answer:
(d) tetra

Question 10.
The number of syllables in ‘entourage’ is
(a) poly (b) di (c) tri (d) tetra
Answer:
(c) tri

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 11.
The number of syllables in ‘protect’ is .
(a) di (b) poly (c) penta (d) tetra
Answer:
(a) di

Question 12.
Choose the poly-syllabic word.
(a) misappropriation (b) organization (c) fantastic (d) establishmentarianism
Answer:
(d) establishmentarianism

Question 13.
The number of syllables in ‘countrymen’ is
(a) mono (b) di (c) tri (d) tetra
Answer:
(c) tri

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 14.
Choose the tetra-syllabic word
(a) permitted (b) comprehensive (c) appreciation (d) important
Answer:
(b) comprehensive

Question 15.
The number of syllables in ‘parchment’ is
(a) di (b) poly (c) penta (d) tetra
Answer:
(a) di

Question 16.
The number of syllables in ‘ultimately’ is
(a) di (b) penta (c) tetra (d) mono
Answer:
(c) tetra

Question 17.
Choose the trisyllabic word.
(a) advantage (b) comprehensive (c) appreciation (d) uncomfortable
Answer:
(a) advantage

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Question 18.
The number of syllables in ‘legacy’ is
(a) di (b) tri (c) mono (d) tetra
Answer:
(b) tri

Question 19.
The number of syllables in ‘longevity is
(a) mono (b) tri (c) poly (d) tetra
Answer:
(d) tetra

Question 20.
Choose the pentasyllabic word.
(a) observer (b) facilitate (c) intelligent (d) simultaneous
Answer:
(d) simultaneous

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Syllabification

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *