Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural

Question 1.
What is the plural form of ‘pitch’?
(a) pitchs (b) pitches (c) pitch (d) pitcher
Answer:
(d) volcanoes

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural

Question 2.
What is the plural form of “penny”?
(a) pennies (b) pennys (c) penns (d) pennyses
Answer:
(a) pennies

Question 3.
What is the plural form of “person”?
(a) persones (b) persons (c) people (d) peoples
Answer:
(b) persons

Question 4.
What is the plural form of ‘loaf?
(a) loafs (b) loafes (c) loaf (d) loaves
Answer:
(d) loaves

Question 5.
What is the plural form of ‘focus’?
(a) focuses (b) foci (c) focis (d) focuse
Answer:
(b) foci

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural

Question 6.
What is the plural form of ‘child’?
(a) childs (b) childes (c) children (d) childrens
Answer:
(c) children

Question 7.
What is the plural form of‘deer’?
(a) deer (b) deers (c) deeres (d) deeries
Answer:
(a) deer

Question 8.
What is the plural form of ‘ox’?
(a) oxes (b) ox’s (c) oxen (d) oxies
Answer:
(c) oxen

Question 9.
What is the plural form of ‘wolf?
(a) wolfs (b) wolves (c) wolfies (d) wolfes
Answer:
(b) wolves

Question 10.
What is the plural form of ‘Chinese’?
(a) Chinese (b) Chineses (c) Chinesies (d) Chinese’s
Answer:
(a) Chinese

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural

Question 11.
What is the plural form of ‘military’?
(a) military (b) militarys (c) militares (d) militaries
Answer:
(d) militaries

Question 12.
What is the plural form of ‘sister-in-law’?
(a) sisteres-in-law 0b) sister-in-laws (c) sisters-in-law (d) sister-in-lawes
Answer:
(c) sisters-in-law

Question 13.
What is the plural form of ‘moose’?
(a) moosies (b) moose (c) mooses (d) mooseses
Answer:
(b) moose

Question 14.
What is the plural form of ‘fish’?
(a) fishs (b) fish (c) fishies (d) fishes
Answer:
(b) fish

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural

Question 15.
What is the plural form of ‘potato’?
(a) potato (b) potatos (c) potatoes (d) potatosies
Answer:
(c) potatoes

Question 16.
What is the plural form of ‘university’?
(a) university (b) universities (c) universitys (d) universityses
Answer:
(b) universities

Question 17.
What is the plural form of ‘celebrity’?
(a) celebritys (b) celebrities’ (c) celebrityses (d) celebritieses
Answer:
(b) celebrities

Question 18.
What is the plural form of ‘aircraft’?
(a) aircraft (b) aircraft (c) airscrafts (d) aircrafts
Answer:
(a) aircrafts

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural

Question 19.
What is the plural form of ‘foot’?
(a) foots (b) feet (c) foot (d) footies
Answer:
(b) feet

Question 20.
What is the plural form of ‘tooth’?
(a) tooth (b) toothes (c) tooths (d) teeth
Answer:
(d) teeth

SINGULAR PLURAL
1. spy Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural spies
2. cactus cacti
3. fungus fungi
4. nucleus nuclei
5. analysis analyses
6. oasis oases
7. diagnosis diagnoses
8. thesis theses
9. phenomenon phenomena
10. crisis crises Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural
11. criterion criteria
12. datum data
13. dish dishes
14. watch watches
15. branch branches
16. scarf scarves
17. cuff cuffs
18. chef Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural chefs
19. army armies
20. Runner-up Runners-up
21. Editor-in-chief Editors-in-chief
22. Grandson-in-law Grandsons-in-law
23. vertex vertices
24. index indices
25. datum data
26. criterion criteria Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural
27. phenomenon phenomena
28. crisis crises
29. curriculum curricula
30. emphasis emphases
31. family families
32. iris irises
33. memorandum memoranda
34. reflex reflexes
35. series series
36. tax Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural taxes
37. millennium millennia
38. spectrum spectra
39. passer-by passers-by
40. tiding tidings
41. ellipsis ellipses
42. decoy decoys
43. jersey jerseys
44. hypothesis hypotheses Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Singular/Plural

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *