Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Replace the underlined phrasal verb with a single word or vice versa in the following sentences.

Question 1.
The burglars had to account for all the jewels and money that had gone missing.
(a) to suggest
(b) give reasons
(c) to understand
(d) to explain
Answer:
(d) to explain

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Question 2.
The thief backed away when the police pulled out the gun.
(a) to retreat
(b) look forward to
(c) look down upon
(d) looked back
Answer:
(a) to retreat

Question 3.
He keeps barging in to distract me when I am trying to do my homework.
(a) opposing
(b) to interrupt
(c) to fall upon
(d) to tolerate
Answer:
(b) to interrupt

Question 4.
The Opposition party called for the minister’s resignation after the scandal broke.
(a) ask for
(b) in deep waters
(c) draw a blank
(d) demand
Answer:
(d) demand

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Question 5.
The coach was apprehensive as to when Thanga Mariyappan would show up for the practice.
(a) get permission
(b) arrive
(c) show places
(d) act
Answer:
(b) arrive

Question 6.
She fawned over the external examiner in the hope that she would score more in the Physics viva voce.
(a) well behaved
(b) to tease
(c) sceptically look at
(d) try to flatter
Answer:
(d) try to flatter

Question 7.
The guest lecturer asked the students to pipe down and pay attention.
(a) be quiet
(b) be playful
(c) be serious
(d) be aggressive
Answer:
(a) be quiet

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Question 8.
I disliked the idea of playing cards but had to pretend as if I liked it in order to please them,
(a) play well
(b) play with
(c) play along
(d) play with enthusiasm
Answer:
(c) play along

Question 9.
She popped in for a coffee on her way to station.
(a) to give poppins
(b) visit for a short time
(c) be in a hurry
(d) to jump in excitement
Answer:
(b) visit for a short time

Question 10.
The lorry was going slowly, blocking our way, but we managed to pull ahead.
(a) overtake
(b) diturb
(c) to deceive
(d) to distract
Answer:
(a) overtake

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Question 11.
I just can’t seem to get into this book.
(a) give in
(b) give out
(c) to be interested
(d) give a try
Answer:
(c) to be interested

Question 12.
They waited for the storm to blow over.
(a) calm down
(b) get aggravated
(c) get through
(d) escape
Answer:
(a) calm down

Question 13.
She popped off at the school principal and got fired
(a) to skip
(b) spoke angrily
(c) to be excited
(d) to jump
Answer:
(b) spoke angrily

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Question 14.
Some of the crowd peeled away to avoid stampede.
(a) gave away
(b) went in another direction
(c) went away
(d) paved way
Answer:
(b) went in another direction

Question 15.
The list of winners were narrowed down from five to two.
(a) to choose the most appropriate
(b) become thinner
(c) look up
(d) look at
Answer:
(a) to choose the most appropriate

Question 16.
If you want to keep your job here, you must abide by our rules.
(a) to set rules
(b) to understand
(c) to bid farewell
(d) to accept and obey
Answer:
(d) to accept and obey

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Question 17.
When the CBI officers started asking questions, the suspects crammed.
(a) got away
(b) became speechless
(e) became frightened
(d) grouped together
Answer:
(b) became speechless

Question 18.
Kamala fell down while walking to school and blacked out.
(a) wear black dress
(b) to forget
(c) to faint
(d) to see black colour
Answer:
(c) to faint

Question 19.
The local authorities have decided to take strong action on illegal parking by bikers
(a) clamp down
(b) clamp off
(c) clamp aside
(d) put off
Answer:
(a) clamp down

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Question 20.
I’ve decided to reduce on the amount of chocolates I eat.
(a) cut in
(b) make lesser
(c) cut out
(d) cut down
Answer:
(d) cut down

Question 21.
They are trying to figure out how to earn enough money to go on the trip to Kullu Manali.
(a) to come to a conclusion
(b) to find a solution
(c) to clear misunderstandings
(d) to try
Answer:
(b) to find a solution

Question 22.
It’s important to be on good terms with your teammates in an office.
(a) get along
(b) get in
(c) to be safe
(d) to be alert
Answer:
(a) get along

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Question 23.
Srikanth and his friends volunteered to the flood relief camps where they handed out clothes,
(a) to carry
(b) to give a helping help
(c) to distribute
(d) to carry out
Answer:
(c) to distribute

Question 24.
The two teams met at the stadium to resolve their difference in opinions.
(a) iron in
(b) iron out
(c) iron away
(d) iron off
Answer:
(b) iron out

Question 25.
She refused the offer to go abroad with a better job profile.
(a) turn up
(b) turn for
(c) turn out
(d) turn down
Answer:
(d) turn down

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Phrasal Verb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *