Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Give the American English word for the highlighted British English word in the following sentences:

Question 1.
I’ll be staying at my uncle’s pace only for a fortnight.
Answer:
two weeks

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 2.
Nobody uses the staircases anymore, lift is preferred instead.
Answer:
elevator

Question 3.
Soccer has become popular in India these days.
Answer:
football

Question 4.
When the power is shut down, torch is of great use
Answer:
flashlight

Question 5.
That shop is more closeby.
Answer:
store

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 6.
We were late that day as our car’s tyre punctured.
Answer:
flat tire

Question 7.
What you are searching for must be in that cupboard.
Answer:
closet

Question 8.
Those are beautiful curtains.
Answer:
drapes

Question 9.
The wedding has been planned during this autumn.
Answer:
fall

Question 10.
Please keep all the luggages in the boot.
Answer:
trunk

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 11.
Please buy me those crisps.
Answer:
potato chips

Question 12.
We shall plant lilies in our garden today.
Answer:
yard

Question 13.
The street where she stays is near the flyover.
Answer:
overpass

Question 14.
The lorry carrying water passes through this street daily.
Answer:
truck

Question 15.
Our kid is allergic to nappy.
Answer:
diaper

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 16.
He goes to college in the motorbike.
Answer:
motorcycle

Question 17.
You better make a timetable and study your daily lessons.
Answer:
schedule

Question 18.
Please maintain a proper queue to receive your forms.
Answer:
line

Question 19.
Please use the indicators appropriately in this lane as it is accident-prone.
Answer:
blinkers

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 20.
It is always better to share the slightest details with your barrister.
Answer:
attorney

Give the British English word for the highlighted American English word in the following sentences:

Question 1.
The gasoline tank is empty.
Answer:
petrol

Question 2.
He has a checking account in the Royal Bank of Scotland.
Answer:
current account

Question 3.
Using a cotton swab is not advisable.
Answer:
cotton bud

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 4.
Ebe had a full plate of French fries.
Answer:
potato chips

Question 5.
The baby was squalling in its crib.
Answer:
cot

Question 6.
Note that only quarter note rhythm is given to the strings.
Answer:
crotchet

Question 7.
Sieve the all-purpose flour before adding the beaten egg to it.
Answer:
plain flour

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 8.
I am not too sure about the zip code of that locality.
Answer:
pin code

Question 9.
The baby enjoys an evening outing in the stroller daily.
Answer:
perambulator

Question 10.
Most of the electrical outlet needs to be repaired.
Answer:
power point

Question 11.
Did you check the mail box?
Answer:
post box

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 12.
Does this skirt go with my jumper?
Answer:
pinafore

Question 13.
I cannot find any of my clothes pin kept in the box.
Answer:
peg

Question 14.
Someone should have noted the car’s license plate.
Answer:
numberplate

Question 15.
I changed my baby’s diaper after giving him a wash.
Answer:
nappy 16. lucky dip

Question 16.
The child was ecstatic at the bauble she won at the grab bag.
Answer:
lorry

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 17.
The truck overturned and crashed into the median.
Answer:
lift

Question 18.
The elevator isn’t working.
Answer:
kennel

Question 19.
The dog house is quite spacious.
Answer:
holiday

Question 20.
I hope to go on a vacation this summer.
Answer:
holdall

Question 21.
It is wise to buy a carryall for the trek.
Answer:
holiday

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Question 22.
The secret of my robust garden is my mother’s green thumb.
Answer:
green finger

Question 23.
The freight train was partially derailed.
Answer:
goods train

Question 24.
The lawn looks lush green.
Answer:
garden

Question 25.
I live in the first floor.
Answer:
ground floor

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary American English and British English

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *