Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Grammar Semantic Fields, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Grammar Semantic Fields

Identify each of the following sentences with the fields given below:

Question 1.
(Sports; Religion; Environmental; Politics; Election)
(a) “Centre is cheating” says Mehta.
(b) Rajasthan passes law banning conversions.
(c) Vijayakanth vows to build a brand new city.
(d) EC goes in for a better ink.
(e) Lehmann gets world cup nod over Khan
Answer:
(a) Politics
(b) Religion
(c) Environmental
(d) Election
(e) Sports

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Semantic Fields

Question 2.
(Paralympics; Philosophy; Railway; Media; Arts)
(a) In 1988, the first Shatabdi Express was introduced between New Delhi and Jhansi.
(b) Those days, the only entertainment and infotainment was the newspaper and radio.
(c) Sports was started for the differently-abled children.
(d) Vegetable carving is displayed at the entrance.
(e) This branch explores the foundations, methods, history’, implications and purpose of science.
Answer:
(a) Railway
(b) Media
(c) Paralympics
(d) Arts
(e) Philosophy

Question 3.
(Environment; Medicine; Crime; Urbanisation; Transportation)
(a) Taxis are mobile spaces that enable strangers to be physically proximate for a short time.
(b) The police traced his belongings to the taxi and retrieved them within two days.
(c) A baby less than a month old has received a pacemaker.
(d) Tirunelveli city has less vegetation and more buildings all just in one decade.
(e) With plastics out, old newspapers fetch more.
Answer:
(a) Transportation
(b) Investigation
(c) Medicine
(d) Urbanisation
(e) Environment

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Semantic Fields

Question 4.
(Legal; Science; Education; Music; Tourism)
(a) Dropouts who come for mid-day meal are returning to class.
(b) The court extended the interim bail.
(c) At the Sarangkheda horse fair in Maharashtra, local breeds attract buyers from as far as Saudi Arabia.
(d) It is hard to draw the line between some early 1980s hard rock and heavy metal.
(e) Visitors were interacting with a security robot at a showroom.
Answer:
(a) Education
(b) Legal
(c) Tourism
(d) Music
(e) Science

Question 5.
(Sports; Nutrition and Dietetics; Travel; Literature; Agriculture)
(a) Shakespeare’s plays are read by many people.
(b) The yield of wheat has increased.
(c) Fast food is a growing health hazard.
(d) My brother is planning to go to the US.
(e) Dhoni was declared the Man of the Series.
Answer:
(a) Literature
(b) Agriculture
(c) Nutrition and Dietics
(d) Travel
(e) Sports

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Semantic Fields

Question 6.
(Astronomy; Law; Flora; Geology; Sports)
(a) Sometimes A-class facilities are extended to even those imprisoned.
(b) Did an asteroid hit south India milllions of years ago?
(c) The investigations included megascopic and microscopic studies of rocks.
(d) Many foreigners come to watch Jallikatu at Madurai.
(e) The rapid depletion in indigenous aquatic plants would prove detrimental to wetlands.
Answer:
(a) Law
(b) Astronomy
(c) Geology
(d) Sports
(e) Flora

Question 7.
(Movie;Entertainment; Cuisine; Robotics; Electrodynamics)
(a) French actress Catherine’s clothing was designed by her friend Yas for her next project.
(b) In the world’s largest open-air theatre, stories of Krishna and Kansa area magically retold,
(c) Technology develops machines that can substitute for humans and replicate human actions.
(d) A normal bulb uses almost 80% energy to create heat and only 20% for production of light.
(e) A tropical diet is based on fruits and vegetables, while a polar diet rely on meat and fish.
Answer:
(a) Movie
(b) Entertainment
(c) Robotics
(d) Electrodynamics
(e) Cuisine

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Semantic Fields

Question 8.
(Astronomy; Medicine; Politics; Literature; Agriculture)
(a) The deliberate suppression of texts by organisations shrouds the subject.
(b) The study of stars and stellar evolution is fundamental to our understanding of the universe.
(c) This shift to farming may have occurred because of climate change.
(d) Sovereign power may be vested on an individual or it may be vested on a group.
(e) Some medicines may not be safe during pregnancy.
Answer:
(a) Literature
(b) Astronomy
(c) Agriculture
(d) Politics
(e) Medicine

Question 9.
(Medical; Entertainment; Architecture; Education; Politics)
(a) DD to focus on Tamil novels, folk lore.
(b) PMK backs 49% quota in schools.
(c) Advani’s Yatra.
(d) Jaipur Royal glory restored in UK Town.
(e) A P Doctor gave Saudis Kingsize health system.
Answer:
(a) Entertainment
(b) Education
(c) Politics
(d) Architecture
(e) Medical

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Semantic Fields

Question 10.
(Sports, Personality, Appointment, Politics, Commerce)
(a) Indira – Giant of her times.
(b) Benazir linked to oil – for food scam.
(c) Need a job – Sapco lab.
(d) Corporate governance must be exercised in spirit.
(e) Viswanathan Anand wins.
Answer:
(a) Personality
(b) Commerce
(c) Appointment
(d) Politics
(e) Sports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *