Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Grammar Error Spotting, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Grammar Error Spotting

Spot the errors in the following sentences and correct them:

Spot The Error For 12th Std Question 1.
No sooner had the teacher entered the class when the students stood up.
Answer:
No sooner had the teacher entered the class than the students stood up.

Error Spotting Exercises With Answers For Class 12 Question 2.
He put of his coat.
Answer:
He put off his coat.

Spot The Error For 12th Std Pdf Question 3.
He sat beside Philip.
Answer:
He sat beside Philip.

Spot The Error He Put Of His Coat Question 4.
You have to choose among rose milk and almond milk.
Answer:
You have to choose between rose milk and almond milk.

Question 5.
There were a few incidents of irregularity for the emergency years.
Answer:
There were a few incidents of irregularity during the emergency years.

Question 6.
She only lost her glasses in the stampede.
Answer:
Only she lost her glasses in the stampede.

Question 7.
It is a five – years integrated degree course.
Answer:
It is a five – year integrated degree course.

Question 8.
One must finish his duty on time.
Answer:
One must finish one’s duty on time.

Question 9.
No less than forty persons were hurt in the accident.
Answer:
No fewer than forty people were hurt in the accident.

Question 10.
It is one of the most memorable day in my life.
Answer:
It is one of the most memorable days in my life.

Question 11.
I regard Ram my friend.
Answer:
I regard Ram as my friend.

Question 12.
It is her who came to see us.
Answer:
It is she who came to see us.

Question 13.
The mobile phone neither went dead or worked properly.
Answer:
The mobile phone neither went dead nor worked properly.

Question 14.
One must finish his work in time.
Answer:
One must finish one’s work in time.

Question 15.
He absented from the class.
Answer:
He absented himself from the class.

Question 16.
Whom do you think won the prize?
Answer:
Who do you think won the prize?

Question 17.
What book do you read?
Answer:
Which book do you read?

Question 18.
When learning how to dance, technique is of utmost importance.
Answer:
While learning how to dance, technique is of utmost importance.

Question 19.
Unless you do not work hard, you will not excel in the examination.
Answer:
Unless you work hard, you will not excel in the examination.

Question 20.
She is seventy but her hairs are not grey.
Answer:
She is seventy but her hairs is not grey.

Question 21.
Gopi is one of the tallest boy.
Answer:
Gopi is one of the tallest boys.

Question 22.
He did not listen to his father’s advices.
Answer:
He did not listen to his father’s advice.

Question 23.
He is a M.Sc student.
Answer:
He is an M.Sc student.

Question 24.
He made an universal appeal to all.
Answer:
He made a universal appeal to all.

Question 25.
He wears a HMT watch presented by his uncle.
Answer:
He wears an HMT watch presented by his uncle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *