Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Euphemism/Substitute Words/Phrases With Polite Alternatives, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Euphemism/Substitute Words/Phrases With Polite Alternatives

Replace the underlined word with an appropriate euphemism/substitute word Or phrases/Polite Alternatives

Question 1.
His death was a shock to his friends.
Answer:
His big sleep was a shock to his friends.

Samacheer Kalvi 12th English Euphemism/Substitute Words/Phrases With Polite Alternatives

Question 2.
He died in his sleep.
Answer:
He passed away in his sleep.

Question 3.
The Indian court doesn’t permit human beings to be euthanized for any reason.
Answer:
The Indian court doesn’t permit human beings to be put to sleep for any reason.

Question 4.
The vet is going to kill my dog this evening.
Answer:
The vet is going to put my dog to sleep this evening.

Question 5.
The Sports Meet is for the handicapped.
Answer:
The Sports Meet is for the differently-abled.

Samacheer Kalvi 12th English Euphemism/Substitute Words/Phrases With Polite Alternatives

Question 6.
The criminals were kept in high security in the prison camp.
Answer:
The criminals were kept in high security in the relocation centre.

Question 7.
Most of the youth were rebels during the British regime.
Answer:
Most of the youth were freedom fighters during the British regime.

Question 8.
Smoking a Cigarette is prohibited in public places.
Answer:
Smoking a torch of freedom is prohibited in public places.

Question 9.
Vimala is fat/heavy / over weight.
Answer:
Vimala is metabolically challenged/big-boned.

Samacheer Kalvi 12th English Euphemism/Substitute Words/Phrases With Polite Alternatives

Question 10.
My spouse is my moral strength in all my endeavours.
Answer:
My better half is my moral strength in all my endeavours.

Question 11.
Peter is having a wash in the bathroom.
Answer:
Peter is having a wash in the restroom.

Question 12.
Rani had to undergo abortion for one of the twins because of medical reasons.
Answer:
Rani had to undergo selective reduction for one of the twins because of medical reasons.

Question 13.
Abortion is a crime.
Answer:
Pregnancy termination is a crime.

Samacheer Kalvi 12th English Euphemism/Substitute Words/Phrases With Polite Alternatives

Question 14.
Unfortunately the eldest of the five siblings was born a male homo.
Answer:
Unfortunately the eldest of the five siblings was born a confirmed bachelor.

Question 15.
I dread genocide.
Answer:
I dread ethnic cleansing.

Question 16.
The coffin was made of teak wood.
Answer:
The bye-bye box was made of teak wood.

Question 17.
The twin boys aren’t poor.
Answer:
The twin boys aren’t economically disadvantaged.

Question 18.
Leela is broke. She just can’t afford such a luxury trip now.
Answer:
Leela has a temporary negative cash flow. She just can’t afford such a luxury trip now.

Samacheer Kalvi 12th English Euphemism/Substitute Words/Phrases With Polite Alternatives

Question 19.
Raja and Ravi live in the slum.
Answer:
Raja and Ravi live in the substandard housing or culturally deprived neighbourhood.

Question 20.
Dhanush was caught for bribing.
Answer:
Dhanush was caught for managing company stakeholders.

Question 21.
The old people in my church are always honoured on World Elders Day.
Answer:
The senior citizens in my church are always honoured on World Elders Day.

Question 22.
The politicians have an exemption with the taxes.
Answer:
The politicians have an exemption with the User fees.

Question 23.
Some of the youth are still unemployed.
Answer:
Some of the youth are still between jobs.

Samacheer Kalvi 12th English Euphemism/Substitute Words/Phrases With Polite Alternatives

Question 24.
Those below 18 are prohibited from consuming beer or liquor in a pub.
Answer:
Those below 18 are prohibited from consuming adult beverages in a pub.

Question 25.
Shirley is short.
Answer:
Shirley is vertically-challenged.

Question 26.
Kuttyma who was mentally retarded from her childhood survived till 49 because of her parents’ love.
Answer:
Kuttyma who was mentally challenged from her childhood survived till 49 because of her parents’ love.

Samacheer Kalvi 12th English Euphemism/Substitute Words/Phrases With Polite Alternatives

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *