Students can download 12th Business Maths Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems and Answers, Samacheer Kalvi 12th Business Maths Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems

Evaluate the following integrals:

Question 1.
\(\int \frac{1}{\sqrt{x+2}-\sqrt{x+3}} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q1
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q1.1

Question 2.
\(\int \frac{d x}{2-3 x-2 x^{2}}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q2

Question 3.
\(\int \frac{d x}{e^{x}+6+5 e^{-x}}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q3
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q3.1

Question 4.
\(\int \sqrt{2 x^{2}-3} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q4

Question 5.
\(\int \sqrt{9 x^{2}+12 x+3} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q5
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q5.1
Note: The constant \(\frac{1}{6}\) log 3 can be merged with the constant ‘c’.

Question 6.
∫(x + 1)2 log x dx
Solution:
∫(x + 1)2 log x dx
We use integration by parts method.
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q6

Question 7.
\(\int \log (x-\sqrt{x^{2}}-1) d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q7
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q7.1

Question 8.
\(\int_{0}^{1} \sqrt{x(x-1)} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q8
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q8.1

Question 9.
\(\int_{-1}^{1} x^{2} e^{-2 x} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q9
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q9.1

Question 10.
\(\int_{0}^{3} \frac{x d x}{\sqrt{x+1}+\sqrt{5 x+1}}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q10

Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Miscellaneous Problems Q10.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *