Students can download 12th Business Maths Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 Questions and Answers, Samacheer Kalvi 12th Business Maths Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8

I. Using second fundamental theorem, evaluate the following:

Question 1.
\(\int_{0}^{1} e^{2 x} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q1

Question 2.
\(\int_{0}^{\frac{1}{4}} \sqrt{1-4 x} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q2

Question 3.
\(\int_{1}^{2} \frac{x d x}{x^{2}+1}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q3

Question 4.
\(\int_{0}^{3} \frac{e^{x} d x}{1+e^{x}}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q4

Question 5.
\(\int_{0}^{1} x e^{x^{2}} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q5

Question 6.
\(\int_{1}^{e} \frac{d x}{x(1+\log x)^{3}}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q6
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q6.1

Question 7.
\(\int_{-1}^{1} \frac{2 x+3}{x^{2}+3 x+7} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q7

Question 8.
\(\int_{0}^{\frac{\pi}{2}} \sqrt{1+\cos x} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q8

Question 9.
\(\int_{1}^{2} \frac{x-1}{x^{2}} d x\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q9
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 I Q9.1

II. Evaluate the following:

Question 1.
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 II Q1
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 II Q1.1

Question 2.
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 II Q2
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 II Q2.1

Question 3.
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 II Q3
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 II Q3.1

Question 4.
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 II Q4
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.8 II Q4.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *