Students can download 12th Business Maths Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Questions and Answers, Samacheer Kalvi 12th Business Maths Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2

Integrate the following with respect to x.

Question 1.
\(\int\left(\sqrt{2 x}-\frac{1}{\sqrt{2 x}}\right)^{2}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q1

Question 2.
\(\frac{x^{4}-x^{2}+2}{x-1}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q2

Question 3.
\(\frac{x^{3}}{x+2}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q3

Question 4.
\(\frac{x^{3}+3 x^{2}-7 x+11}{x+5}\)
Solution:
We have to find the quotient by division
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q4

Question 5.
\(\frac{3 x+2}{(x-2)(x-3)}\)
Solution:
We use partial fraction method to split the given function into two fractions and then integrate.
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q5

Question 6.
\(\frac{4 x^{2}+2 x+6}{(x+1)^{2}(x-3)}\)
Solution:
By partial fractions,
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q6
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q6.1

Question 7.
\(\frac{3 x^{2}-2 x+5}{(x-1)\left(x^{2}+5\right)}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q7
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q7.1
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q7.2

Question 8.
If f'(x) = \(\frac{1}{x}\) and f(1) = \(\frac{\pi}{4}\), then find f(x)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q8
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.2 Q8.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *