Students who are interested in learning of 11th English Prose Chapter 2 The Queen of Boxing Questions and Answers can use Tamilnadu State Board Solutions of 11th English Chapter Wise Pdf. First check in which chapter you are lagging and then Download Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Questions and Answers Summary, Activity, Notes Chapter Wise. Students can build self confidence by solving the solutions with the help of Tamilnadu State Board English Solutions. English is the scoring subject if you improve your grammar skills. Because most of the students will lose marks by writing grammar mistakes. So, we suggest you to Download Tamilnadu State Board 11th English Solutions according to the chapters.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Solutions Prose Chapter 2 The Queen of Boxing

Check out the topics covered in Prose Chapter 2 The Queen of Boxing Questions and Answers before you start your preparation. Improve your grammar skills with the help of Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Questions and Answers pdf links. The solutions for Tamilnadu State Board 11th English Textbook are prepared by the English experts. So, if you follow Tamilnadu State Board Solutions 11th English Textbook Solutions you can cover all the topics in Prose Chapter 2 The Queen of Boxing Questons and Answers. This helps to improve your communication skills.

Check out the topics covered in Chapter 2 The Queen of Boxing Questions and Answers before you start your preparation. Improve your grammar skills with the help of Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Questions and Answers pdf links. The solutions for Tamilnadu State Board 11th English Textbook are prepared by the English experts. So, if you follow Tamilnadu State Board Solutions 11th English Textbook Solutions you can cover all the topics in Chapter 2 The Queen of Boxing Questons and Answers. This helps to improve your communication skills.

Warm up
We use various sports equipment to play different indoor and outdoor games. Now, associate the following sports equipment with their corresponding sports or games.

spear racket pawns puck stump bow & arrow
Javelin Tennis/ Squash’Badminton Chess Ice hockey Cricket Archery
club oar striker sabre dice baton
Golf Boating Carrom Fencing Craps Athletics

11th English The Queen Of Boxing Paragraph Question 1.
Have you won any medals? What are the levels to be accomplished to become an international sports person?
Answer:
Yes, I have won three medals. To become an international sportsperson, one has to clear district, regional and national level sports contests.

The Queen Of Boxing Lesson Summary Question 2.
What is your favourite sport? Do you play any sport?
Answer:
My favourite sport is cricket. I play cricket.

 

The Queen Of Boxing Question 3.
In India, the number of women pursuing careers in sports is considerably less, when compared to men. What do you think are the reasons? Discuss with a partner and share the ideas with the class.
Answer:
In India, the community looks at marriage as a culmination of a woman’s goal in life. The society is yet to recognize the potential of women players to compete with international players.

The Queen Of Boxing Questions And Answers Question 4.
Here is a list of Indian women celebrities who are accomplished in the field of sports and games. Match their names with the sports or games they are associated with, by drawing lines. One has been done for you as an example.

11th English The Queen Of Boxing Paragraph Samacheer Kalvi Chapter 2

Answer:

  1. (d) badminton
  2. (i) wrestling
  3. (j) chess
  4. (b) weight lifting
  5. (k) shooting
  6. (n) tennis
  7. (i) squash
  8. (c) swimming
  9. (h) athletics
  10. (J) hockey
  11. (k) basketball
  12. (e) cricket
  13. (a) golf
  14. (g) archery

Samacheer Kalvi 11th English The Queen of Boxing Textual Questions

1. Antonym:

A

(a) amateur
(b) compulsory
(c) traditional
(d) expensive
(e) hopeful
(f) accepted

B

professional leader eccentric
respective elusive cheap
unnecessary supportive ancillary
hateful desperate trivial
modem fanciful repulsive
fulfilled refused showered
invaluable novice optional
complex antique detennined

Answer:
(a) Professional
(b) Optional
(c) Modern
(d) Cheap
(e) Desperate
(f) Refused

2. Based on your reading of the text, answer the following questions in two to three sentences each:

Queen Of Boxing Summary Question (a)
How did Mary Kom manage to get financial support for her trip to the USA?
Answer:
Mary Koms dad gave her Rs. 2,000/-. She spoke to her friend Onler about her problem. He took some elders and friends to meet the two Members of Parliament and seek their support. Two MPs donated Rs, 5,000/- and 3,000/- respectively. Thus Mary Kom managed to raise a princely sum of Rs. 10,000/- for her trip to USA.

The Queen Of Boxing Lesson Paragraph Question (b)
Why did Mary Kom think that she should not return empty-handed?
Answer:
Mary Korn’s dad had given all he had for her trip to USA. Besides, her friends had raised funds through MPs. They had pinned their hopes on her. So, she thought she should not return empty- handed.

11th English Prose 2 Paragraph Question (c)
What was her first impression of America?
Answer:
America was cold and beautiful. What little she saw was very pleasing to her eyes. Americans were enormously nice too.

11th English Unit 2 Prose Question (d)
Why did she call herself lucky’?
Answer:
Mary Kom was tired and suffering from jet lag. After weighing in, she found out that she did not have a match that day. Unlike her team mates, she could take rest well enough to face her opponent in the ring. So, she called herself lucky.

Queen Of Boxing Question (e)
According to Mary Kom, what was the reason for her losing in the finals?
Answer:
Mary Kom was not accustomed to American food. The greatest disadvantage was her loss of appetite. She could not eat food however hard she tried. She started losing weight. She was just 46 kg before the finals. This probably cost her the dream of winning the gold in the finals. What made her feel confident about the competitive players? Explain.
She was heartbroken because she lost the gold. The coaches were kind and appreciated her for winning silver to medal-hungry India. She was the only person in the team to get a medal. The biggest thing she took away from World Women’s boxing championship in Pennsylvania, USA was the conviction that she could take on any boxer in the world.

The Queen Of Boxing Summary Question (g)
What difficulty did she experience while eating Chinese food?
Answer:
Once Mary Kom and her team mates were given chopsticks to eat their food in China. Other friends, asked for spoons and managed. But Mary Kom ended up using both her hands to hold the chopsticks to pick up the food and push it into her mouth. She managed the complex work and satisfied her hunger.

The Queen Of Boxing Paragraph Question (h)
How was she felicitated on her return to India?
Answer:
On her return, Mary Kom was given a warm welcome at the airport. Back at Imphal, she was greeted with garlands, drumbeats and dancing. There was a victory procession across the town. A felicitation programme was held at Langol. People showered her with rich encomiums. She was presented with a traditional shawl.

11th English The Queen Of Boxing Question (i)
What did she consider her greatest achievement? Why?
Answer:
Mary Kom won a medal in each of the six World Boxing Championships she attended. There were a number of other international level Boxing Championships in Taiwan, Vietnam Denmark and so on. But it was retaining her world title in 2006 by defeating Steluta Duta of Romania 22-7 at the fourth World Championship in New Delhi that she considered her greatest achievement in life because she was able to win at home.

Additional Questions

Queen Of Boxing Book Back Answers Question 1.
What did the first ‘silver’ mean to Mary Kom? Why?
Answer:
The first international silver medal in Boxing meant a lot to Mary Kom. The boxing contest and all that followed got clearly etched in her memory. Besides, it gave her the confidence that she could take on anyone in the ring in a boxing contest.

Question 2.
Why was Mary Kom dissatisfied with her first silver?
Answer:
Mary Kom was not satisfied with her .first silver medal because she knew she was good enough to win gold. So, she vowed to herself that the next time she would win gold in future tournaments.

Question 3.
Why did Mary Kom want a Government job?
Answer:
A Government job alone can bring long-term security and a steady income. After her first win, she was getting married. She had no savings. So, she wanted a Government job, both to support herself and to pursue her dreams.

Question 4.
How did the Sub-Inspector job give Mary Kom the required flexibility to follow her dreams? [OR] How does a Government job on sports quota support sportsmen?
Answer:
She got sub-Inspeetor job on sports quota from Manipur Government. Persons appointed under sports quota need not attend office regularly. They tend to be away either at practice camps or at the tournaments most of the year. They went to the office only when necessary. Thus Government job on sports quota helped Mary Kom (sports person) pursue her dream. with the most required financial security.

Question 5.
What was the speculation of Mary Korn’s friends and family members? How did Mary Kom explode it?
Answer:
Mary Kom’s friends and family members speculated that she may not continue to win medals in boxing after marriage. She retained the world title in the third World Women’s Championship at Podolsk in Russia in 2005 and fourth in 2006. Thus, she exploded the speculation and myth that women may not achieve stardom in sports after marriage.

3. Answer the following questions in a paragraph of about 100-150 words each:

Question (i)
Describe Mary Kom’s personal experiences during her first International Championship match from the time of selection to winning the medal.
Answer:
Mary Kom flew to Pennsylvania, USA to compete under 48 kg World Womens’s Boxing Championship in 2001. On landing, she rushed to the sports arena and weighed. She was lucky as she could rest enough to face her opponent the following day. As soon as she won her opponent in the first match, she gained enormous confidence. Her fear of facing new opponents in the ring vanished completely. While her team-mates went on losing one after another, she went on to reach the finals. She was even hopeful of winning gold. She had defeated Nadia Hokmi of Poland by RSC.

She also defeated Jamie Behai of Canada by 219. The greatest disadvantage just before finals was that she lost her appetite. She was not accustomed to American food. However hard she tried, she could not eat. She lost her weight. She was just 46 kg before the finals. This cost her, her long cherished dream of gold medal and she lost to Hula Sahin of Turkey 13-5. She won her silver but was very sad. But the biggest thing she took home from Pennsylvania was not the medal but the conviction that she could take on any boxer in the world.
“Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen.”

Question (ii)
Lack of adequate financial resource and sponsorships often affect sports persons. Hpw is this evident from Mary Kom’s life?
Answer:
Sports is all about Money. Mary Kom was selected to represent India in Pennsylvania, USA to contest under 48 kg World Women’s Boxing championship. Her father managed to collect only Rs. 2,000/- for her trip. Having heard of the cost of living.in USA, her heart sank. Things were very expensive in America. Her parents could do nothing more. She spoke to Onler and some of her friends. They met two local MPs and sought their help. Two MPs donated Rs. 5,000 and 3,000 respectively. It was only with the princely sum of Rs 10,000/- she was able to leave for USA.

Even after winning the first silver for India her financial worries did not end. Prize money offered respite to her immediate financial worries. She had no savings on her except a few insurance policies. She was getting married. She longed for a Government job under sports quota. With a government job she could follow her dreams with a steady income and flexible work schedule. It was only after she won her second World Women’s Boxing Championship gold, the Manipur state government offered her the job of a Sub-Inspector. Her ‘ first salary of Rs 15,000/- gave her a sense of relief.

“There is an old saying that money can’t buy happiness. If it could, I would buy my self four hits every game.”

 

Question (iii)
Why was Mary Kom named the “Queen of Boxing” and “Magnificent Mary”?
Answer:
After Mary Kom’s first silver medal in Pennsylvania in 2001, there was no looking back. Her medal haul continued even after her marriage putting an end to the speculation of family and friends that her marriage may slow down her career progression. She retained the world title in the third World Women’s Boxing Championship at Podolsk in Russia in 2005. She won her fourth gold also in 2006. She had won several golds for India from 2001 to 2004. She had won all the Senior Women’s Boxing Championships, Second Women’s Championship (2002), Second Asian Women’s Boxing Championship at Hisar (2003) and the Witch Cup Boxing Championship at Paes, Hungary. There, were a number of other International World Championships in Taiwan, Vietnam, Denmark and so on. But it was retaining her World title in 2006 by defeating Steluta Duta of Romania which was considered as Mary Kom’s greatest achievement in life. With this hat-trick of World Championship wins, the media christened her, “Queen of Boxing” and “Magnificent Mary”.
“Don’t quit; suffer now; so that you can live the rest of your life like a Queen.”

Additional Questions

Question 1.
Mary Kom had an intention that her first championship contest would be a turning point in her life. How did this self fulfilling prophecy turn out to be true?
Answer:
On landing at Pennsylvania, Mary Kom didn’t have time to stand and stare. The weather was ’ chill but the people were enormously warm in the American soil. She kept telling herself that she could beat anyone in the ring. Her fear of facing opponents vanished. As her team-mates had to take in opponents soon after reaching USA, they started losing in a succession. But her first win against Nadia Hokmi of Poland (RSC) and at the semi-finals against Jamie Behai of Canada by 21-9 gave her a feeling that the championship contest in Pennsylvania would be a turning point in her life. She lost her gold but she was lauded for her silver medal by the kind coaches. The match gave her an invaluable conviction that she could take on any boxer in the world. On return, Delhi gave her a warm welcome.

Back in Imphal, there was a victory procession. At Langol, there was a felicitation programme. People were liberal with their praise. She was presented with the traditional shawl. Her hero, Oja Ibomcha was also present. She spoke at Langol of her hope of winning gold for India. From 2001 – 2004 she won many International and National titles. She was recognized by the Government of Manipur which gave her a Sub-Inspector job. This addressed all her financial worries and she could focus on her dream alone. She is the only woman boxer to have won a medal in earth one-of six World Championship. She was honoured with Padma Shri in 2010 and Padma Bhushan in 2013 for her achievements in Sports. She lived up to her-self fulfilling prophecy in Sports Career.

“If you are persistent, you will get it. If you are consistent, you will keep it. ”

Vocabulary

A. Write the expanded forms of the following abbreviations, we commonly come across in our daily life:

1. IELTS
2. GST
3. TNPSC
4. STD
5. ISD
6. MBA
7. MHRD
8. GPS
9. ns’s
10. PTA
11. NGO
12. ICU
13. IIM
14. MRI
15. EGG
16. NCC
17. LED
18. CPU
19. CBSE
20. GDP
21. LCD
22. NRI
23. IIT
24. ITI

Answers:

1. IELTS International English Language Testing Service
2. GST Goods and Service Tax
3. TNPSC Tamil Nadu Public Service Commission
4. STD Subscribers’ Trunk Dialling
5. ISD International Subscribers’ Dialling
6. MBA Master of Business Administration
7. MHRD Ministry of Human Resource Development
8. GPS Global Positioning System
9. NAS National Social Service
10. PTA Parent Teachers’ Association
11. NGO Non Governmental Organization
12. ICU Intensive Care unit
13. IIM Indian Institute of Management
14. MRI Magnetic Resonance Imaging
15. EGG Electro Cardio Gram
16. NCC National Cadet Corps
17. LED Light Emitting Diode
18. CPU Central Processing Unit
19. CBSE Central Board of Secondary Education
20. GDP Gross Domestic Product
21. LCD Liquid Crystal Display
22. NRI Non Residential Indian
23. IIT Indian Institute of Technology
24. ITI Industrial Training Institute

B. Note the underlined words in the sentences below. They are antonyms formed by adding prefixes ‘un’ and ‘dis’ to the base words, for example.

The boxers were not unbeatable as I had earlier thought.
The greatest disadvantage for me was my loss of appetite.
Now form the opposites of the words given below by prefixing ‘un’, ‘in’, ‘dis’, ‘ir’, ‘il’ appropriately.

– fortunate – regular – continue – comfortable
– respect – active – decent – aware
– rational – agree – legitimate – necessary
– direct – obedient – regular – finite

Answer:

unfortunate irregular discontinue uncomfortable
disrespect inactive indecent unaware
irrational disagree illegitimate unnecessary
indirect disobedient irregular infinite

C. Idioms related to Sports:

Question 1.
Match the idioms with their meanings:

  1. throw in the towel – (a) state of near collapse or defeat
  2. in our comer – (b) unfair or unsporting behaviour
  3. on the ropes – (c) prepare for a conflict
  4. below the belt – (d) on your side in an argument or dispute
  5. square off – (e) to give up

Answer:

  1. (e)
  2. (d)
  3. (a)
  4. (b)
  5. (c)

Listening Activity

Read the questions based on the running commentary of a cricket match. Then, listen to the running commentary of the match read out by your teacher or played on the recorder and tick the right answers.

(For listening to the passage refer to our website www.fullcircleeducation.iri)

49th over, first ball, Kulasekara to Yuvraj, 1 run, yorker outside off, dug out to point, Yuvraj and Dhoni scamper through for a single. Perfect time for Dhoni to hit the winning runs. He deserves to hit the runs. Second ball, Kulasekara to Dhoni, SIX!! India are World Champions! A nation of a billion will sleep well tonight. What a shot to end the game! Yuvraj can’t control his emotions. He is in tears. Sachin runs in from the dressing room and is mobbed. What marvellous scenes in Mumbai! Dhoni got under the length ball and absolutely hammered that out of sight and out of the park. The White Kookaburra soared over the fence. Bhajji too is in tears. 28 years in waiting and the helicopter shot has brought an end to the game.

The finishers of old times Dhoni and Yuvraj, who were popularly called ‘ The Finishers ’ against Pakistan and Sri Lanka a few years ago, took the game closer and a thrilling finish was on the cards. They needed 30 off 30 deliveries when the batting power play became mandatory. Could they do it? They were up against a lethal bowler in Malinga. Just three runs of the Malinga over meant the Indians needed 27 off the next four overs. There were nerves all around, but the two batsmen in the middle looked to be in a different world altogether. Pressure was just a distant relative and they kept their cool to help India romp home with 10 deliveries to spare.

Question 1.
Who faced the first ball in the 49th over?
(a) Kulasekara
(b) Yuvraj
(c) Dhoni
(d) Sachin
Answer:
(b) Yuvraj

 

Question 2.
Which batsman hit a sixer?
(a) Kulasekara
(b) Bajji
(c) Dhoni
(d) Yuvraj
Answer:
(c) Dhoni

Question 3.
Where was the match held?
(a) Chennai
(b) Delhi
(c) Calcutta
(d) Mumbai
Answer:
(d) Mumbai

Question 4.
Who were popularly called ‘The Finishers’?
(a) Dhoni and Yuvaraj
(b) Bajji and Malinga
(c) Gambhir and Yuvaraj
(d) Perara and Malinga
Answer:
(a) Dhoni and Yuvaraj

Question 5.
How many runs did India need to win the match in the last four overs?
(a) 30
(b) 21
(c) 37
(d) 27
Answers
(d) 27

Speaking Activity

In a group of five, discuss the following topic taking examples from Mary Kom’s life. Athletes cannot run with money in their pockets. They must run hope in their heart and dreams in their head.

Mr.A : In my opinion, every sportsman is not bom with a silver spoon in his mouth. Many sportsmen have come from very poor backgrounds.

Mr.B : I whole heartedly support your view, even Milka Singh, the flying Sikh had his humble beginnings.

Miss.C : At the outset, let me tell you, it is the burning desire in one’s heart that propels one to success in sports.

Mr.A : I should like to draw your attention to the fact that even former skipper Kapil Dev even did not have enough food when he began his career in cricket. The mess boy even refused to give him a few chapattis more during practice sessions. He commanded respect of every one with his batting and bowling skills.

Mr.B : New sports stars like Bhuvaneswar Kumar who took five wickets in the latest T-20 cricket in South Africa is also from a humble home.

Miss C : Similar to Mary Kom, I wish to share with you about the rising star of Indian women Hockey team. She is Rani Rampal, who was bom in a very poor family. Her dad was a driver of a horse-drawn cart in a small village called Shahabad in Haryana. She was impressed with many hockey players landing in jobs in Indian Railways as a result of their performance in Hockey games. At the age of six, she walked to the Hockey academy coach Mr. Baldev Singh. She disclosed her dream of becoming a Hockey Champion and replacing the leaky hut with a good house.

Baldev Singh considered her too young to start practice and asked her to come after some time. She met him again after a few days and begged him to take her in. Impressed, he admitted her. People protested that a young girl was practising a boy’s game. Her parents ignored the protest. They had no money to buy her even the uniform or the hockey stick. One day, she came late for her practice. Baldev Singh being a dedicated coach got angry and imposed a penalty of Rs 200/-.

Miss E : Dear friends, I would also like to highlight a girl rising as a volleyball champion . from Tamil Nadu. She has become a star player giving hopes to Tamil Nadu.She is Michael Nandhini (16). She hails from Tharuvaikulam, Thoothukudi district. She is studying in Std XI, like us, in the Government Higher Secondary School in her own village. She has represented Tamil Nadu Sub-Junior Volley Ball team and helped Tamil Nadu bag Silver medal in Rajasthan. Her father and brother are coolies.

But she cherishes the dream of playing for India in the lntemationalgames.Thechallengeforheristoscaleoverthethreateningpoverty at home and touch stardom in sports. Nandhini wants to break the vicious cycle of poverty by training herself in volley ball. She is also making her mark in athletic events such as long jump, triple jump, 100 meter and 200 meter races. The balls she hits over the net may help her scale over poverty line.

Mr. A : MS Dhoni is also from a small tribal village. Today he is rich and famous but it was his hardwork and dream for India that made him great.

Miss E : Well, Shikhar Dhawan who has hit 72 runs out of 39 balls is a legend who guides India to success during critical situations.

Mr. B : Why have you left Virat Kohli? He leads by example. He has proved to the world that if you believe in your dreams you can beat any team in the world:

Mr. A : Yes, with persistence and hard work one can grow from rags to riches.

Reading

The passage given is on Kabbadi. Read the passage and complete the activities that follow.

Kabbadi (கபடி – in Tamil) is a contact team sport that originated in Tamil Nadu, India. It is the national Sport of Bangladesh. It is also popular in South Asia and is the state game of the Indian states of Tamil Nadu, Kerala, Andhra Pradesh, Bihar, Haryana, Karnataka, Maharashtra, Punjab and Telangana,

The Queen Of Boxing Lesson Summary Samacheer Kalvi 11th English Solutions Prose Chapter 2

Kabbadi is played between two teams of seven players: the objective of the game is for a . single player on offence referred as a “raider” to run in to the opposing teams half of a court, tag out as many of their defenders as possible, and return to their own half of the court-all without being tackled by the defenders. Points are scored for each player tagged by the raider, while the opposing team earns a point for stopping the raider. Players are taken out of the game if they are tagged or tackled, but can be “revived” for each point scored by their team from a tag or tackle. The raider should hold his breath and utter the words like “Kabbadi, Kabbadi; hututu, hututufchadu, kudu;” etc. while the opponents try to catch him. If he stops uttering these words, he is considered out.

The game is known by its regional names in different parts of the subcontinent, such as Kabbadi or Chedugudu in Andhra Pradesh, Kabbadi in Kerala and Telangana, Hadudu in Bangladesh, Bhavatik in Maldives, Kauddi or Kabbadi in the Punjab Region, Hu-Tu-Tu in Western India and Hu-Do-Do in Eastern India and Chadakudu in South India. The highest governing body of Kabbadi is the International Kabbadi Federation.
Given below is the visual presentation of the first paragraph.

Given below is the visual presentation of the first paragraph.

The Queen Of Boxing Samacheer Kalvi 11th English Solutions Prose Chapter 2

I. Represent the other paragraphs in a visual form of your choice.(flow chart, mind-map, pie-chart, etc.)

The Queen Of Boxing Questions And Answers Samacheer Kalvi 11th English Solutions Prose Chapter 2

II. Choose the correct option.

Question 1.
A contact sport usually involves a .
(a) violent
(b) gentle
(c) Physical
Answer:
(c) Physical

Question 2.
Kabbadi is a game played between
(a) seven teams of two players
(b) two teams of seven players
(c) four teams of seven players
Answer:
(b) two teams of seven players

Question 3.
A single
(a) player on offence is reffered to as a raider.
(b) offence is reffered to as a raider.
(c) raider is an offence by the player. .
Answers:
3. (a) player on offence is referred to as a raider

III. Answer the following.

Question 1.
How does a raider score points for his team?
Answer:
A raider runs into the area of opponents (i.e.) defenders who are secure in half part of the Kabbadi court. He tries to tag out as many as possible. If he. tags two defenders, the offence team wins two points.

Question 2.
When does a raider concede a point to the opponent team?
Answer:
A raider concedes a point to the opponent team when he is tackled successfully by the defenders. .

Question 3.
Can a player be revived when he/she is out of the game? Explain your answer.
Answer:
If a defender is tagged by a raider, one member from the raider’s team can be revived. Similarly, a defender can be revived if his team tackles a raider.

 

Question 4.
Kabbadi is called by different names in different parts of India. Do you know how Pallankuzhi is called in Karnataka, Andhra Pradesh and Kerala?
Pallanguzhi/Pallankuzhi is called Ali gulimare in Karnataka; Vamana guntalu in Andhra Pradesh and Kuzhipara in Kerala.

Grammar

Modal Verbs

Queen Of Boxing Summary Samacheer Kalvi 11th English Solutions Prose Chapter 2

A. Choose the correct word to complete the following sentences. (Modal Verbs)

Question 1.
We are not completely sure but Kishore come _____ back tomorrow.
(a) needn’t
(b) may
(c) ought
Answer:
(b) may

Question 2.
When Koushik was a child, he _____ play in the street.
(a) won’t
(b) must
(c) used to
Answer:
(c) used to

Question 3.
_____ I have some more juice, please?
(a) Could
(b) Needn’t
(c) Would
Answer:
(a) Could

Question 4.
I _____ believe my eyes. Is Santhosh the one who is standing over there?
(a) couldn’t
(b) mustn’t
(c) can’t
Answer:
(c) can’t

Question 5.
Dinesh _____ be the richest person in the village. He’s just bought two luxury cars.
(a) may not
(b) ought
(c) must
Answer:
(c) must

Question 6.
Imran _____ have studied more for the final exam than playing.
(a)would
(b) should
(c) can
Answer:
(b) should

 

Question 7.
My house _____ decorating as I’m tired of the old furniture.
(a) could
(b) may
(c) needs
Answer:
(c) needs

Question 8.
I _____ rather request you to check my exercise before giving it to the teacher.
(a) would
(b) should
(c) ought to
Answer:
(a) would

Question 9
_____ I use your mobile phone? It’s an emergency.
(a) Must
(b) May
(c) Won’t’
Answer:
(b) May

Question 10.
In schools, students _____ wear uniforms. It is compulsory.
(a) should
(b) must
(c) may
Answer:
(a) should

Question 11.
Nirmala’s daughter _____ write perfectly when she was seven.
(a) might
(b) could
(c) mustn’t
Answer:
(b) could

Question 12.
I _____ let you know when I have more information about the matter.
(a) would
(b) shall
(c) can’t
Answer:
(b) shall

B. Practice your modal verbs. Look at these signs and write down the rules, regulations or advice they convey using the modal verbs given below.
(can – could – may – might – must – ought to – shall – should – will – would)

The Queen Of Boxing Lesson Paragraph Samacheer Kalvi 11th English Solutions Prose Chapter 2

  1. Nobody should trespass in this area
  2. Those who enter this area must wear chemical goggles for safety.
  3. Danger zone-materials may fall on visitors.
  4. Visitors may contact officer for information pertaining to this factory.
  5. Loitering must be avoided. This gate should be used only for exit.
  6. You should walk carefully, the floor is slippery.
  7. Unauthorised persons should not enter.
  8. You should bend your knees while lifting heavy materials

C. Read the following passage adapted from ‘Three Men in a Boat’ and fill in the blanks with appropriate modals and read the paragraph aloud.

I thought I will go to British Museum today to read the treatment for some slight ailment of which I had a touch. I (1) _____ read all I wanted to read and then felt I (2) _____ begin to study diseases. I started to generally turn the leaves idly.(I came to typhoid fever, read the symptoms and discovered I (3) _____ (be) having it for months without knowing it. Cholera, I had severe complications. Diphtheria, I (4) _____ have been born with. I was relieved to find that Bright’s disease, I had only in a modified form as so far as that was concerned, I (5) _____ live for years. The only diseaset I (6) _____ conclude I had not got was a housemaid’s knee. I sat and pondered. I tried to feel my heart. I (7) _____ (not feel) my heart. I walked into the reading room as a happy healthy man but crawled out as a decrepit wreck.
Answer:

  1. could
  2. must
  3. was
  4. must
  5. would
  6. could
  7. could not feel

Prepositions And Prepositional Phrases:

11th English Prose 2 Paragraph Samacheer Kalvi Prose Chapter 2 The Queen Of Boxing

(on, off. up, in, out. above, below, over, under, to, from, with, without, before, aller. at. f during, according to, a head of, a part of. from, as far as, in spite of, owing to. in addition to, in case of, in front of, but for, on account of, on behalf of, with reference to etc.)

Sometimes, a sentence can end with a preposition. Read the sentences given below.

  1. This seat is not very comfortable to sit ________
  2. My father gave me some pictures to look ________
  3. Was it worth waiting ________ ?

Answers:

  1. in
  2. at
  3. for

(A) Fill in the blanks in the following sentences with appropriate prepositions.

Question (i)
In case (1) ______ difficulty, you should refer (2) ______ a dictionary and then respond (3) ______ the question.
Answer:

  1. of
  2. to
  3. to

Question (ii)
The clothes that he has put (1) ______ . are very impressive. He is going (2) ______ his hometown to pay homage (3) ______ the village head.;
Answer:

  1. on
  2. to
  3. to

Question (iii)
The nearest hospital (1) ______ this place is (2) ______ a distance of twenty. kilometers. You can reach it either (3) ______ car or (4) ______ a bicycle.
Answer:

  1. in
  2. at
  3. by
  4. by

(B) Complete the following paragraph by filling in the blanks with suitable prepositions and read the paragraph aloud for better understanding of the use of prepositions.

Mr. Beek of New Jersey has invented a floating life-preserver, which gives complete protection (1) _____ people who have been shipwrecked. The upper section is large enough for the wearer to be able to move his head and arms (2) _____ , and a month’s supply (3) _____ food and drinking water can also be stored (4) _____ it. The cover can be closed in rough weather, and the wearer can see (5) _____ the window in the front, and breathe (6) _____ a curved pipe. The life preserver is made (7) _____ water proof cloth attached (8) _____ circular metal tubes, which protect the wearer (9) _____ sharp rocks and hungry fish.
Answers:

  1. for
  2. out
  3. of
  4. in
  5. through
  6. through
  7. of
  8. to
  9. from

(C) Fill in the blanks in the following sentences, using prepositions if necessary.

Question (i)
The new machines are quite different (1) _______ the old ones. They are able to work (2) _______ a much faster pace, a substantially reduced risk (3) _______ .the environment.
Answer:

  1. from
  2. at
  3. to

Question (ii)
The students discussed the problem (1) _______ themselves. However, they did not arrive
(2) _______ any conclusion. They went (3) _______ their class teacher and discussed (4) _______ her. She gave a solution (5) _______ it and they were happy.
Answer:

  1. among
  2. at
  3. to
  4. with
  5. for

(D) Do you know what happened to the Titanic, the largest ship to sail then? She hit an iceberg and sank into the Atlantic Ocean. Now choose the right word and complete the paragraph. Read the paragraph aloud.

The wreck (1) _____ (up/of) the RMS Titanic lies (2) _____ ( in/at)a depth of (3) _____ (about/ above) 12,500 feet, about 370 miles south east (4) _____ (of/off) the coast of Newfoundland. It lies (5) _____ (in/on) two main pieces about a third (6) _____ (of/off) a mile apart. The bow is still largely recognizable (7) _____ (with/ within) many preserved interiors, despite the damage it sustained hitting the sea floor. A debris field (8) _____ (of/around) the wreck contains thousands (9) _____ (on/ of) items spilled (10) _____ (from/of) the ship as it sank. She sank (11) _____ (in/at) the year 1912.
Answer:

  1. of
  2. at
  3. about
  4. off
  5. in
  6. of
  7. with
  8. around
  9. of
  10. from
  11. in

 

(E) Solve the crossword using the clues given

11th English Unit 2 Prose  Samacheer Kalvi Prose Chapter 2 The Queen Of Boxing

Across

2. We fought _____ the measure.(7)
9. The cat climbed _____ the tree.(2)
11. Cats are _____ dogs.(6)
14. Let’s walk _____ the park.(7)
16. The vegetables were planted _____ the apple tree(6)
17. Banu sings _____ a bird.(4)
19. Subash is the president _____ our class.(2)
20. We live _____ the river.(2)
22. The bank is _____ the park.(8)
25. I saw John waving _____ the crowd.(5)
29. I have a present _____ you.(3)
32. He ran _____ us.(7)
7. The cat jumped _____ the table.(4)
10. My story is shorter _____ yours.(4)
13. Put the cookie _____ the jar.(2)
18. My story is _____ my pets.(5)
21. Let’s walk _____ class together.(4)
23. We live _____ the city limits.(6)
28. I am more cautious _____ the fall.(5)
31. We strolled _____ the river.(5)
33. The leaves had collected _____ the trees.(7)

Answer:

2. against
7. onto
9. up
10. than
11. unlike
13. in
14. through
16. Beside
17. like
18. about
19. of
20. by
21. into
22. opposite
23. within
25. above
28. since
29. for
31. along
32. between
33. beneath

Down

1. put the book _____ the table.(4)
3. Desert will be served _____ dinner.(5)
2. Please treat us _____ equals.(2)
4. My house is _____ the school.(4)
5. We walked _____ the store.(2)
6. No eating _____ class.(6)
8. The book fell _____ my desk.(3)
11.I will not leave _____ the speech is finished.(5)
12. The store is open everyday _____ Sunday.(3)
15. The dog is____ the house.(7)
16. The cat is hiding _____ my bed.
19. The cat jumped _____ the dog.(4)
20. He is hiding _____ the bookcase.
22. Dinner is _____ the table (2)
24. I put my hands _____ my Pockets.(6)
26. We will eat _____ the play.(6)
27. The cat is sleeping the bed.(5)
29. This letter is ______ my aunty.(4)
30. We ran ______ the other kids.(4)

Answer:

1. upon
2. as
3. after
4. near
5. to
6. during
8. off
11. until
12. but
15. outside
16. below
19. over
20. behind
22. on
24. inside
26. before
27. under
29. from
30. past

Writing

A. Note-making:
Decline of Traditional Games

I. Modern child Vs child of prev. gen.:

Question (a)
Games modern children play
Answer:
Cricket – Tennis – Football – West origin – unidimensional – just hit & run in nature – hand eye co-ordination only ^

Questions (b)

Question (i)
Games played in 1970’s
Answer:
Variety of outdoor games – Kabbadi, Goli, Ghilli, Pandi, Adupuliyattam

Question (ii)
Indoor Games
Answer:
Dhayakkattam, Paramapadham, Pallanguzhi

 

Question (iii)
Advantages
Answer:

  • Retain rich culture & value pass on ancestral knowledge
  • sharpen our observn
  • dvp. math skills

II. Potential of Traditional games:
(a) can dvp. a lot of skills like logical thinking, bldg, strategy, concentration, basic math, aiming etc.

III. Traditional Games – learning Aids:
(a) Teach How to treat success & failure
(b) dvp. sensory skills
(c) count add
(d) Improve motor skills
(e) Hand – eye coordination

IV. Values Gained:
(a) Envt. – friendly values
(b) Chance to learn abt. our cultural history.
(c) Suitable for all ages
(d) Interaction between generations
Conclusion:
(e) Modem games – origin in our traditional games-pride

B. Summarising:

Task: On the basis of your understanding of the given sample, make notes of the following text and write a summary in about 75 words.

Paralympic Games

Summarising is to briefly sum up the various points given in the notes made from the original passage. It is a retrieval of information from the notes made. Hence, while writing it, one need not go back to the original passage but refer only to the notes made. A first draft will help us to write a fair summary.

Rough Draft
Worrisome decline of Traditional games
I Most-efLthemodem children play cricket, Tennis, football originated in west that are uni-
dimensiond and-develpp only hand and eye coordination, Traditional indoor games like Dayakkattam, Parama PadKaSirPallanguzhi, Pandi or Adupuliyattam and out door games, like Kabbadi, Gobi and Ghilli are legacy oflirSemLJcnow 1 edge. They develop logical thanking, basic math, sensory skills and improve motor skillsTGne~vanJiaye great fun either playing or watching traditional games. By playing traditional games we leam about ourjculture and enhance interaction between generation. It is a matter of pride that many moderir-garaes originated from traditional Indian games.

Fair draft
Modern Games Vs Traditional Games
Modem games like Tennis, Cricket and football develop only hand-eye coordination and are unidimensional in nature, whereas traditional indoor and outdoor games are inherited legacy of our ancestral knowledge. Each traditional game is a learning aid helping us develop, sensory skills and improve motor skills and enhance inter-generational bondage too. It is a pride that traditional games influenced modem games.

C. Debate is an essential skill and your class room is the best place to practice this skill. Your teacher will now divide the class into two groups and organize a debate on the topic “Fast food tastes better than nutritious food.” The following points may help you to participate and speak in a debate. One group will speak FOR the motion and the other group will speak AGAINST the motion. Now prepare a speech for the debate.

Debate
Fast Food Tastes Better Than Nutritious Food
Preethi : Respected principal, teachers and my dear friends, good morning to you all. I am Preethi from XI ‘B’ section. I am before you to talk in favour of the topic, “Fast food tastes better than nutritious food”. At the outset, I would like to tell you all that change is inevitable. Nowadays we have the world in our palm and we can order any food that we like online or just by a phone call. Pizza, Noodles and Crispy KFC chicken are delivered to us at our door step. People who are jealous of the variety of foods we have, accuse us of wasting money and eating junk food.

But if they are so, would the central Government and sanitary Inspectors permit the proliferation of fast food chains and open the doors for foreign fast food joints like Domino’s, PizzaHut, KFC and MC Donald’s restaurants in all big and small cities of India. Quick service restaurants hope to expand further. The parents, also wish to take children out for eating in Quick Service Restaurants. Friends do you know that the United Nation’s Economic situation and prospects 2018 estimated that India will grow 7.2% in 2018 and accelerate to 7.47 in 2019.

Judge : Now I invite Sangeetha to present her case against fast food Sangeetha Respected Principal/Headmaster, teacher and my dear friends whenever a nation moves away from its cultural moorings and natural food habits it is doomed for a health disaster. My heart-felt sympathies are for my friends in the fast food team because they don’t know what they are doing. Friends please try to understand the scientific truth that Burger, fried crispy item, pizza and the like are important food items not designed to suit our physical needs.

Besides, taste is not the only thing. Nutrition is more important. Sprouts, greens, pulses, fruits and vegetables, nourish our health. All the traditional food items our ancestors have left us have excellent nutritional value. Even the simple rasam made of Tamarind water has its rich nutritional value as it has ingreditents of pepper, garlic etc. Young ones are now becoming victims of obesity because of their addition to eating fast food and spending long hours before T.V. Our team is really worried about blind shifting over to fast food. Health is more important than pleasing your palate.

If you don’t change and return to nutritious traditional food consumption, we will be producing large number of well-fed sick younger generation. Do you want India to be populated by people who can’t play and have fun but just eat junk food, become fat and die early. No, I appeal to my friends in the opponent team to concede defeat and mend their ways before it is too late. We come across juvenile diabetics, digestion- related problems and cholesterol increase among young children.
Even the beverages children take like Pepsi, Coke and the likes are harmful to health. School canteens are offering foods, high in fat and sugar. Such food increases body weight among children and cause infection, food poisoning and dental diseases. As a

concluding remark, I would like to say, the practice of high consumption of junk foods, like noodles, burgers, pao-bhaji, sandwiches, hot dogs, patties, pastries, popcorn, potato chips, carbonated drinks, kulcha channa, pani puri, samosa have become common food items of adolescent children in India. As per WHO report, let me repeat, claims more than 3% of children in India are obese. It is time to get over your addiction to junk food. Instead, you can take healthy food such as fermented foods, wheat noodles by adding a lot of vegetables, sprouted pulses, vegetable cutlets and multi-grain bread, etc. Should you pay health for your taste? Don’t dig your own grave with your teeth. There are enough undertakers and cremation facilities. Don’t rush to death, live a healthy life. Thank you one and all.

Judge : Based on the arguments, I am glad to announce that the person who spoke against fast food has won. Please avoid junk food and stay healthy.

D. Writing an article:

Task: Read and understand the data presented in the pie-chart below on factors affecting health, and write an article for your school magazine highlighting the fact that it’s our lifestyle that determines how healthy we remain. Write your article in about 150 words. Give a suitable title too.

Queen Of Boxing  Samacheer Kalvi Prose Chapter 2 The Queen Of Boxing

Cause For Diseases

For a billion plus population in India, the medical facilities are restricted to only 10% of the population. As the poorest of the poor ‘ can’t afford to buy health services, their health gets affected and they die early. The pollution levels in all the metropolitan cities are growing to alarming levels. Lung-related diseases are caused by the toxic fumes released by two wheelers and four wheelers. The study’reveals 19% of diseases are caused due to pollution. Of course there are 20% of diseases genetically inherited from parents. TB and diabetics are said to be some of the inherited diseases.

Now doctors are trying to isolate the gene that causes terminal illness and correct it during pregnancy itself. Such advanced health care and preventive support may not be available for poor countries. 51% of the causes of illness is jointly shared by lifestyle, smoking, obesity, stress, diet, nutrition and blood pressure. Lifestyle and stress are inter-related.

Hectic work schedules, lack of sleep, eating disorders contribute to stress and high level of blood pressure. Due to addiction to android games and TV shows, young ones neglect playing in open grounds. They are glued to small or big screens and keep eating chips, fries and heavily advertised junk food. Poor people don ’t give nutritious food to children. The malnourishment leads to various diseases. Some children lose their eyesight due to vitamin deficiency. Politicians should focus on investing money in sports and games and health care delivery systems that give good health care to all freely.

The Queen of Boxing About the Author

The Queen Of Boxing Summary Samacheer Kalvi Prose Chapter 2 The Queen Of Boxing
Mary Kom is a boxer and the winner of five world boxing championships and an Olympic Bronze medal in 2012. Influenced by the media attention and recognition bestowed on Dingko Singh, a Manipuri boxer, Mary Kom made up her mind to become a boxer. Despite all odds, how she achieved glory, forms this brief excerpt from Mary Korn’s autobiography “Unbreakable”.

 

The Queen of Boxing Summary

Mary Kom was selected in the 48 kg category for the International Boxing Association, World Women’s Boxing championships in Pennsylvania, USA, in November-December 2001.

Mary Kom wanted to become a world boxing champion but her dad could manage only Rs 2000 for her expenses in USA. Mary Kom was deeply disturbed as she had heard that things were very expensive in America. She realized that her parents can’t do much about her predicament. So, she talked to her friend Only. A few well wishers met two Members of Parliament and they gave her Rs 8000. With the princely sum of Rs 10000 in her hands, she went to USA. She made up her mind to bring laurels back home.

Unlike fellow players, who had to rush to sporting arena straight from the airport, she could take rest. Her match was scheduled the following day. She won in the first round comfortably. This eliminated her fear of facing opponents quickly. She went on to reach the finals while her friends lost. She even harboured the idea of bagging gold.

Mary Kom had an intuition that the event in Pennsylvania would change the rest of her life. In the quarter final, she defeated Nadia Hokmi of Poland by RSC. In the semi-final, she defeated Jamie Behai of Canada by 21-9. She reached the finals but lost to Hula Sahin ofo Turkey by 13-5.

Mary Kom wasn’t accustomed to the kind of food available in USA. As she skipped food, she began losing her weight. Just before the finals, she weighed only 46kg. This cost her the dream of winning Gold. She cried her heart out. But her kind coaches consoled her and cheered her up. The silver medal gave her the confidence that she could take on any boxer in the ring.

The career of boxing took Mary Kom to different countries of the world. Incidentally, she learnt about the different cultures and lifestyles of people. In China, they were given chopsticks to eat their meal. Just then she was trying to master the art of handling a knife and fork. Others asked for spoons whereas Mary Kom managed to satisfy her hunger using chopsticks.

Medal-hungry India, gave her a warm welcome at the airport. Back at Imphal, she was greeted with garlands and victory ride across the tours. The whole community shared its joy. She was felicitated at Langol. She was presented with a traditional shawl. Her boxing model Oja Ibomcha was also felicitated. Mary Kom shared her hope of gold in future boxing tournaments.

The first international silver medal meant a lot to Mary Kom though she was not content with it. She vowed to bring gold in future for India. The prize money from the Government helped her overcome financial worries. In order to ensure long-term security and a steady income she needed a Government job. Her dream of getting a Government job under sports quota was fulfilled when she got her Second World championship gold. The Manipur Government offered her the post of a Sub-Inspector. She earned a salary of Rs 15000 per month. Sports quota job allows persons to invest time in practice and apply for leave while going for tournament.

Mary Kom’s medal haul continued breaking the speculation about her ability to win after her marriage. She retained the world title in the Third World Women’s Championship at Podolsk in Russia. Her winning streak continued in Fourth World Women’s Championship in 2006.

Retaining her world title for the fourth time in 2006 by defeating Steluta Duta of Romania 22-7 at New Delhi was one of her greatest achievements in life. Winning at home turned out to be the most memorable thing for her.

Mary Kom inspired fellow boxers to excel. In 2006, India hauled four golds, one silver and three bronzes. Her team went on to win the overall title. With this hat-trick of World Championship wins, the media christened her “Queen of boxing” and “Magnificent Mary”.

Mary Kom became the “Queen of Boxing” breaking free from poverty with her perseverance. She exploded the myth about women’s participation in boxing. She is a living legend to all women who wish to reach stardom in sports.

The Queen of Boxing Glossary

Textual:

appetite – hunger
adulation – appreciation
conviction – firm faith or belief
etched – imprinted
felicitation – congratulatory address
haul – taking a collection
jet lag – a tired and unpleasant feeling, a person experiences, following a long flight through different timezones
lauded – appreciated
myth – a legendary tale (imaginary)
princely – very large
palate – sense of taste
sate – satisfy
speculation – guess

Additional:

accustomed to – habituated to
auto – biography – life story written by oneself
disappointed – upset over failure
enough – sufficient
unbeatable – unconquerable / invincible
vanished – disappeared
vowed – pledged / promised
security – protection
steady – constant

The Queen of Boxing Synonyms

I. Choose the correct synonyms of the word underlined below:

Question 1.
My father managed to collect only Rs 2000 for my trip.
(a) tip
(b) dance
(c) journey
(d) jogging
Answer:
(c) journey

Question 2.
I was both unset and worried.
(a) disappointed
(b) disliked
(c) destined
(d) distracted
Answer:
(a) disappointed

 

Question 3.
Onler and few of my friends went to seek help from MPs.
(a) give
(b) obtain
(c) reject
(d) denounce
Answer:
(b) obtain

Question 4.
With the princely sum of Rs 10000 Mary Kom left for USA.
(a) very small
(b) meagre
(c) insignificant
(d) huge
Answer:
(d) huge

Question 5.
Players need to weight in which is compulsory for all players.
(a) optional
(b) objectionable
(c) mandatory
(d) discretionary
Answer:
(c) mandatory

Question 6.
I was fortunate.
(a) unlucky
(b) lucky
(c) optional
(d) descretionary
Answer:
(b) lucky

Question 7.
I was able to rest enough to face my opponent.
(a) Friend
(b) Villain
(c) anto:hero
(d) enemy
Answer:
(d) enemy

Question 8.
The fight and all that followed are clearly etched in my memory.
(a) erased
(b) melted
(c) stayed
(d) imprinted
Answer:
(d) imprinted

 

Question 9.
My fear of facing the opponents quickly vanished.
(a) vanquished
(b) disappeared
(c) appeared
(d) soared
Answer:
(b) disappeared

Question 10.
The boxers were not unbeatable.
(a) conquerable
(b) invincible
(c) invisible
(d) visible
Answer:
(b) invincible

Question 11.
The greatest disadvantage for me was my loss of appetite.
(a) thirst
(b) hunger
(c) anger
(d) passion
Answer:
(b) hunger

Question 12.
I was very disappointed.
(a) happy
(b) pleased
(c) sad
(d) envious
Answer:
(c) sad

Question 13.
The coaches lauded me on the silver.
(a) reproached
(b) rebuked
(c) rescinded
(d) appreciated
Answer:
(d) appreciated

Question 14.
The biggest thing I took away from this championship was the conviction that I could take on any boxer.
(a) infirmity
(b) assurance
(c) acquittal
(d) despair
Answer:
(b) assurance

Question 15.
I was not accustomed to the food there.
(a) unfamiliar
(b) adapted
(c) unused
(d) accursed
Answer:
(b) adapted

 

Question 16.
T managed the complex work required.
(a) easy
(b) delicate
(c) intricate
(d) intimate
Answer:
(c) intricate

Question 17.
I ate enough to sate my appetite.
(a) saturate
(b) satisfy
(c) stratify
(d) sanctify
Answer:
(b) satisfy

Question 18.
A felicitation programme was Held in Langol.
(a) congratulatory
(b) evaluation
(c) assessment
(d) acknowledge
Answer:
(a) congratulatory

Question 19.
Words of praise and adulation were showered on me.
(a) censure
(b) reproach
(c) criticism
(d) appetite
Answer:
(d) appetite

Question 20.
My medal haul continued after my marriage.
(a) dispersal
(b) collection
(c) separation
(d) dispersal
Answer:
(b) collection

Question 21.
It put an end to the speculation among my friends and family.
(a) truth
(b) calculation
(c) guess
(d) guess
Answer:
(c) guess

Question 22.
A grand reception was organized.
(a) mean
(b) frugal
(c) simple
(d) magnificent
Answer:
(d) magnificent

Question 23.
Indian boxers also performed exceptionally well.
(a) usually
(b) abnormally
(c) unusually
(d) commonly
Answer:
(c) unusually

Question 24.
They christened her, ‘Queen of Boxing’.
(a) Christ-like
(b) named
(c) incognito
(d) named
Answer:
(b) named

 

Question 25.
The new flavour pleased his palate.
(a) disgust
(b) taste
(c) plate
(d) tasteless
Answer:
(b) tasteless

The Queen of Boxing Antonyms

II. Choose the correct antonyms of the word underlined below: (Exam model)

Question 1.
I left for TISA with this princely sum.
(a) meagre
(b) substantial
(c) enormous
(d) large
Answer:
(a) meagre

Question 2.
T spoke to Onler and some of mv friends about my problem.
(a) issue
(b) conflict
(c) confrontation
(d) solution
Answer:
(d) solution

Question 3.
I was relieved to have money in my pocket.
(a) happy
(b) free
(c) tensed
(d) bonded
Answer:
(c) tensed

Question 4.
The people were enormously nice.
(a) radically
(b) drastically
(c) largely
(d) insignificantly
Answer:
(d) insignificantly

Question 5.
It is compulsory for each player to wear uniform.
(a) obligatory
(b) mandatory
(c) indispensable
(d) optional
Answer:
(d) optional

Question 6.
I was fortunate.
(a) lucky
(b) unlucky
(c) lovely
(d) unlikely
Answer:
(b) unlucky

 

Question 7.
I was able to rest well to face my opponent
(a) fiend
(b) foe
(c) villain
(d) friend
Answer:
(d) friend

Question 8.
My fear vanished.
(a) disappeared
(b) appeared
(c) concluded
(d) ended
Answer:
(b) appeared

Question 9.
The biggest thing I took away from this championship that I could take on any boxer was conviction
(a) faith
(b) hope
(c) trust
(d) disbelief
Answer:
(d) disbelief

Question 10.
She came across different cultural practices across the world.
(a) dissimilar
(b) unlike
(c) same,/similar
(d) likely
Answer:
(c) same,/similar

Question 11.
They consoled and lauded
(a) appreciated
(b) praised
(c) condemned
(d) confided
Answer:
(c) condemned

Question 13.
I was presented with a traditional shawl.
(a) ancient
(b) inherited
(c) cultural
(d) modern
Answer:
(d) modern

Question 14.
Everybody was doubtful.
(a) convinced
(b) suspicious
(c) relaxed
(d) consulted
Answer:
(a) convinced

Question 15.
Retaining my world cup was one Of my greatest achievements.
(a) holding
(b) losing
(c) rescuing
(d) reviving
Answer:
(b) losing

Question 16.
Things were expensive in America.
(a) costly
(b) extravagant
(c) highly priced
(d) cheap
Answer:
(d) cheap

Question 17.
It was the most memorable even
(a) worth-remembering
(b) forgettable
(c) unforgatable
(d) facination
Answer:
(b) forgettable

Question 18.
She was hopefull of winning gold.
(a) optimistic
(b) pessimistic
(c) firm
(d) desperate
Answer:
(b) pessimistic

Question 19.
She accepted donations.
(a) took
(b) approved
(c) agreed
(d) refused
Answer:
(d) refused

Question 20.
They were not amateur players.
(a) novice
(b) inexperienced
(c) fresher
(d) professional
Answer:
(d) professional

Question 21.
Media christened her magnificent Mary.
(a) significant
(b) accomplished
(c) rescuing
(d) insignificant
Answer:
(d) insignificant

Question 22.
I was selected by the Boxing association.
(a) adopted
(b) stipulated
(c) excluded
(d) sophisticated
Answer:
(c) excluded

Question 23.
My father managed to collect Rs. 2000/-
(a) distribute
(b) gather
(c) compose
(d) restrain
Answer:
(a) distribute

 

Question 24.
We were the last team to arrive.
(a) reach
(b) articulate
(c) great
(d) depart
Answer:
(d) depart

Question 25.
One should never feel inferior.
(a) lesser
(b) minor
(c) superior
(d) menial
Answer:
(c) superior

The main aim is to share the knowledge and help the students of 11th English to secure the best score in their final exams. Use the concepts of Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Prose Chapter 2 The Queen of Boxing Questions and Answers in Real time to enhance your skills. If you have any doubts you can post your comments in the comment section, We will clarify your doubts as soon as possible without any delay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *