Students who are interested in learning of 11th English Grammar Phrasal Verb Questions and Answers can use Tamilnadu State Board Solutions of 11th English Chapter Wise Pdf. First check in which chapter you are lagging and then Download Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Questions and Answers Summary, Activity, Notes Chapter Wise. Students can build self confidence by solving the solutions with the help of Tamilnadu State Board English Solutions. English is the scoring subject if you improve your grammar skills. Because most of the students will lose marks by Grammar grammar mistakes. So, we suggest you to Download Tamilnadu State Board 11th English Solutions according to the chapters.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Phrasal Verb

Check out the topics covered in Grammar Phrasal Verb Questions and Answers before you start your preparation. Improve your grammar skills with the help of Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Questions and Answers pdf links. The solutions for Tamilnadu State Board 11th English Textbook are prepared by the English experts. So, if you follow Tamilnadu State Board Solutions 11th English Textbook Solutions you can cover all the topics in Grammar Phrasal Verb Questons and Answers. This helps to improve your communication skills.

Question 1.
Replace the underlined phrasal verb with a single word.
Yesterday evening I ran into my uncle in the bazaar.
(a) forgot
(b) remembered
(c) lost
(d) met
Answer:
(d) met

Question 2.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
Don’t ever mock the condition of poor people.
(a) genius for
(b) look forward to
(c) look down upon
(d) look into
Answer:
(c) look down upon

Question 3.
Replace the underlined phrasal verb with a single word.
It is really difficult to put up with a short-tempered person.
(a) oppose
(b) accept
(c) deny
(d) tolerate
Answer:
(d) tolerate

Question 4.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
After Nagaraj lost his job, he is in trouble.
(a) enjoying
(b) in deep waters
(c) draw a blank
(d) wild goose chase
Answer:
(b) in deep waters

Question 5.
Replace the underlined phrasal verb into a single word.
However hard she tried, she could not figure out the meaning of the proverb.
(a) appreciate
(b) condemn
(c) understand
(d) faint
Answer:
(c) understand

Question 6.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
The blind faith of people on Godmen is worrisome.
(a) take exception to
(b) matter of great concern
(c) look through
(d) put up with
Answer:
(b) matter of great concern

Question 7.
Replace the underlined phrasal verb into a single word.
Monisha takes after her dad.
(a) follows
(b) receives
(c) resembles
(d) remembers
Answer:
(c) resembles

Question 8.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
She is searching her lost scooter.
(a) looking after
(b) looking for
(c) looking up
(d) looking into
Answer:
(b) looking for

Question 9.
Replace the underlined phrasal verb into a single word.
I am counting on you for the completion of the project.
(a) arguing
(b) supporting
(c) depending
(d) motivating
Answer:
(c) depending

Question 10.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
The ancestral jewelry has been handed down from generation to generation.
(a) stored
(b) delivered
(c) hidden
(d) distributed
Answer:
(b) delivered

The main aim is to share the knowledge and help the students of 11th English to secure the best score in their final exams. Use the concepts of Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Grammar Phrasal Verb Questions and Answers in Real time to enhance your skills. If you have any doubts you can post your comments in the comment section, We will clarify your doubts as soon as possible without any delay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *