Students who are interested in learning of 11th English Grammar Error Spotting Questions and Answers can use Tamilnadu State Board Solutions of 11th English Chapter Wise Pdf. First check in which chapter you are lagging and then Download Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Questions and Answers Summary, Activity, Notes Chapter Wise. Students can build self confidence by solving the solutions with the help of Tamilnadu State Board English Solutions. English is the scoring subject if you improve your grammar skills. Because most of the students will lose marks by Grammar grammar mistakes. So, we suggest you to Download Tamilnadu State Board 11th English Solutions according to the chapters.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Error Spotting

Check out the topics covered in Grammar Error Spotting Questions and Answers before you start your preparation. Improve your grammar skills with the help of Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Questions and Answers pdf links. The solutions for Tamilnadu State Board 11th English Textbook are prepared by the English experts. So, if you follow Tamilnadu State Board Solutions 11th English Textbook Solutions you can cover all the topics in Grammar Error Spotting Questons and Answers. This helps to improve your communication skills.

Spot the errors in the following sentences and correct them:

Spot The Error For 11th Std Question 1.
He gave me a one-rupee note, (article error)
Answer:
He gave me a one-rupee note.

Question 2.
Though she is weak but she is active, (double conjunction)
Answer:
Though she is weak, she is active.

Question 3.
She kept the book in the table, (prepositional error)
Answer:
She kept the book on the table.

Question 4.
One of the boy has got the first prize, (subject-verb agreement)
Answer:
One of the boys has got the first prize.

Question 5.
Sylvester went to abroad, (deletion of the preposition)
Answer:
Sylvester went abroad.

Question 6.
Guilty must be punished.(missing article)
Answer:
The Guilty must be punished.

Question 7.
If they had contacted me I would help them. (Type III Conditional)
Answer:
If they had contacted me I would have helped them.

Question 8.
My father gave me a lot of advices, (singular-plural error)
Answer:
My father gave me a lot of advice.

Question 9.
He took up gymnastics when he was seven years old. (spelling error)
Answer:
He took up gymnastics when he was seven years old.

Question 10.
A group of twelve students are travelling together, (collective noun takes singular verb)
Answer:
A group of twelve students is travelling together.

Question 11.
If I was a bird, I would fly. (Type I Conditional)
Answer:
If I were a bird, I would fly.

Question 12.
He is my cousin brother, (usage error)
Answer:
He is my cousin.

Question 13.
Children prefer sweets than fruits, (‘to’ is used to compare just two subjects)
Answer:
Children prefer sweets to fruits.

Question 14.
John is best student in the class, (absence of the definite article)
Answer:
John is the best student in the class.

Question 15.
The principal with all the teachers are present, (subject-verb agreement)
Answer:
The principal with all the teachers is present.

The main aim is to share the knowledge and help the students of 11th English to secure the best score in their final exams. Use the concepts of Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Grammar Error Spotting Questions and Answers in Real time to enhance your skills. If you have any doubts you can post your comments in the comment section, We will clarify your doubts as soon as possible without any delay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *