Looking to improve English skills and gain more subject knowledge then the best resources that you can use here is Samacheer Kalvi 10th English Solutions for Vocabulary Compound Words Questions and Answers.

In the Samacheer Kalvi 10th English Guide for textbook solutions, subject experts covered all types of questions and answers related to the topics, quick notes, summary, solved & unsolved exercises, etc. If you are planning to prepare Chapter via textbook, then you’re suggested to go with this Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Questions and Answers PDF for better understanding and preparation.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Compound Words

English Subject experts who are having max years of experience prepared this Tamilnadu State Board Solutions for 10th English Vocabulary Compound Words Questions and Answers. They have explained all the topics covered in the board prescribed latest syllabus in a simple way to understand easily. So, students can prepare English from this Samacheer Kalvi 10th English Book Questions and Answers PDF. Download the Tamilnadu State Board 10th English Workbook Answers PDF by accessing the below links and learn properly for the final exams to score well.

Question 1.
Choose the word from the options given to form a compound word with “flash”.
(a) table (b) post (c) back (d) pen
Answer:
(c) back

Question 2.
Choose the word from the options given to form a compound word with “make”.
(a) late (b) plaza (c) life (d) over
Answer:
(d) over

Question 3.
Choose the word from the options given to form a compound word with “soft”.
(a) hand (b) ware (c) head (d) back
Answer:
(b) ware

Question 4.
Choose the word from the options given to form a compound word with “deep”.
(a) road (b) fry (c) wind (d) thick
Answer:
(b) fry

Question 5.
Choose the word from the options given to form a compound word with “down”.
(a) Low (b) slope (c) safe (d) cast
Answer:
(d) cast

Question 6.
Choose the w&d from the options given to form a compound word with “light”.
(a) glare (b) low (c) sensitive (d) land
Answer:
(c) sensitive

Question 7.
Choose the word from the options given to form a compound word with “fast”.
(a) food (b) slow (c) mode (d) pace
Answer:
(a) food

Question 8.
Choose the word from the options given to form a compound word with “good”.
(a) person (b) will (c) rid (d) call
Answer:
(b) will

Question 9.
Choose the word from the options given to form a compound word with “sea”.
(a) food (b) space (c) snare (d) cast
Answer:
(a) food

Question 10.
Choose the word from the options given to form a compound word with ‘radio”.
(a) street (b) active (c) park (d) top
Answer:
(b) active

Question 11.
Choose the word from the options given to form a compound word with ‘out’.
(a) field (b) sourcing (c) ground (d) area
Answer:
(b) sourcing

Question 12.
Choose the word from the options given to form a compound word with “welt”.
(a) done (b) light (c) defined (d) fine
Answer:
(c) defined

Question 13.
Choose the word from the options given to form a compound word with “walking”.
(a) stick (b) post (c) park (d) fast
Answer:
(a) stick

Question 14.
Choose the word from the options given to form a compound word with “river”.
(a) drive (b) flowing (c) bed (d) nice
Answer:
(c) bed

Question 15.
Choose the word from the options given to form a compound word with “safe”.
(a) role (b) guard’ (c) mat (d) mate
Answer:
(b) guard

Question 16.
Choose the word from the options given to form a compound word with “hand”.
(a) machine (b) beaten (c) written (d) will
Answer:
(c) written

Question 17.
Choose the word from the options given to form a compound word with “gazing”.
(a) goat (b) boy (c) land (d) star
Answer:
(d) star

Question 18.
Choose the word from the options given to form a compound word with “head”.
(a) leader (b) master (c) manager (d) up
Answer:
(b) master

Question 19.
Choose the word from the options given to form a compound word with “walk”.
(a) man (b) sat (c) milk (d) load
Answer:
(a) man

Question 20.
Choose the word from the options given to form a compound word with “back”.
(a) box (b) rest (c) tin (d) on
Answer:
(b) rest

Question 21.
Choose the word from the options given to form a compound word with ‘Grass’.
(a) rest (b) green (c) garden (d) hopper
Answer:
(d) hopper

Question 22.
Choose the word from the options given to form a compound word with “skate”.
(a) stake (b) blank (c) board (d) road
Answer:
(c) board

Question 23.
Choose the word from the options given to form a compound word with ‘Sun”.
(a) flower (b) drive (c) gaze (d) glare
Answer:
(a) flower

Question 24.
Choose the word from the options given to form a compound word with “grand”.
(a) gear (b) rose (c) mother (d) car
Answer:
(c) mother

Question 25.
Choose the word from the options given to form a compound word with “base”.
(a) post (b) boast (c) ball (d) long
Answer:
(c) ball

Question 26.
Choose the word from the options given to form a compound word with “night”.
(a) right (b) fame (c) mare (d) mire
Answer:
(c) mare

Question 27.
Choose the word from the options given to form a compound word with “doer”.
(a) step (b) more (c) look (d) up
Answer:
(a) step

Question 28.
Choose the word from the options given to form a compound word with “cycle”.
(a) river (b) more (c) motor (d) bike
Answer:
(c) motor

Question 29.
Choose the word from the options given to form a compound word with “band”.
(a) rag (b) width (c) bog (d) up
Answer:
(b) width

Question 30.
Choose the word from the options given to form a compound word with “match”.
(a) right (b) box (c) hatch (d) mixing
Answer:
(b) box

We hope the data given here will benefit you to the fullest extent at the time of preparation. For better understanding of English subject this Samacheer Kalvi 10th English Answers for Class 10th English Vocabulary Compound Words PDF is the best resource. Download & ace up your preparation. Keep in touch with us and get the latest information on Tamilnadu State board Textbook Answers PDF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *