Looking to improve English skills and gain more subject knowledge then the best resources that you can use here is Samacheer Kalvi 10th English Solutions for Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) Questions and Answers.

In the Samacheer Kalvi 10th English Guide for textbook solutions, subject experts covered all types of questions and answers related to the topics, quick notes, summary, solved & unsolved exercises, etc. If you are planning to prepare Chapter via textbook, then you’re suggested to go with this Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Questions and Answers PDF for better understanding and preparation.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix)

English Subject experts who are having max years of experience prepared this Tamilnadu State Board Solutions for 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) Questions and Answers. They have explained all the topics covered in the board prescribed latest syllabus in a simple way to understand easily. So, students can prepare English from this Samacheer Kalvi 10th English Book Questions and Answers PDF. Download the Tamilnadu State Board 10th English Workbook Answers PDF by accessing the below links and learn properly for the final exams to score well.

Question 1.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “vision”.
(a) in ______ (b) un ______ (c) dis ______ (d) en ______
Answer:
(d) envision

Question 2.
Form a new word by adding a prefix to the root word “noble”.
(a) in ______ (b) ig ______ (c) dis ______ (d) mis ______
Answer:
(b) ignoble

Question 3.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “compass”.
(a) in ______ (b) un ______ (c) en ______ (d) mis ______
Answer:
(c) encompass

Question 4.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “miser”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ly (d) ______ness
Answer:
(c) miserly

Question 5.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “music”.
(a) ______s (b) ______ian (c) ______ir (d) ______ion
Answer:
(b) musician

Question 6.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “announce”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______r (d) ______ment
Answer:
(d) announcement

Question 7.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word ‘secure’.
(a) ______ity (6) ______ic (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(a) security

Question 8.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “bright”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ness (d) ______ion
Answer:
(c) brightness

Question 9.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “colour”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ful
Answer:
(d) colourful

Question 10.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “human”.
(a) ______al (b) ______ity (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(b) humanity

Question 11.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “secure”.
(a) in ______ (b) un ______ (c) dis ______ (d) mis ______
Answer:
(a) insecure

Question 12.
Form a new word by adding a prefix to the root word “fair”.
(a) in______ (b) un______ (c) re______ (d) mis______
Answer:
(b) unfair

Question 13.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “standard”.
(a) in______ (b) un______ (c) dis______ (d) sub______
Answer:
(d) substandard

Question 14.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “violet”.
(a) ultra______ (b) un______ (c) dis______ (d) mis______
Answer:
(a) ultraviolet

Question 15.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “power”.
(a) in______ (b) em______ (c) dis______ (d) mis______
Answer:
(b) empower

Question 16.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “lock”.
(a) in______ (b) un______ (c) dis______ (d) inter______
Answer:
(d) interlock

Question 17.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “need”.
(a) ______al (b) ______y (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(b) needy

Question 18.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “danger”.
(a) ______ous (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(a) dangerous

Question 19.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “narrate”.
(a) ______al (b) ______ive (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(b) narrative

Question 20.
form a new word by adding a suitable suffix to the root word “kind”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ness
Answer:
(d) kindness

Question 21.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “lap”.
(a) in______ (b) un______ (c) over______ (d) mis______
Answer:
(c) overlap

Question 22.
Form a new word by adding a prefix to the root word “visible”.
(a) in______ (b) un______ (c) dis______ (d) mis______
Answer:
(a) invisible

Question 23.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “national”.
(a) in______ (b) ir______ (c) multi______ (d) mis______
Answer:
(c) multinational

Question 24.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “harm”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ful
Answer:
(d) harmful

Question 25.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “neighbour”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______hood (d) ______ion
Answer:
(c) neighbourhood

Question 26.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “exception”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(a) exceptional

Question 27.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word ‘national’.
Answer:
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ity (d) ______ion
Answer:
(c) nationality

Question 28.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “champion”.
(a) ______al (b) ______ship (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(b) championship

Question 29.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “wilder”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ness (d) ______ion
Answer:
(c) wilderness

Question 30.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “tradition”.
(a) ______al (b) ______ic (c) ______ile (d) ______ion
Answer:
(a) traditional

We hope the data given here will benefit you to the fullest extent at the time of preparation. For better understanding of English subject this Samacheer Kalvi 10th English Answers for Class 10th English Vocabulary Affixes (Prefix & Suffix) PDF is the best resource. Download & ace up your preparation. Keep in touch with us and get the latest information on Tamilnadu State board Textbook Answers PDF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *