Looking to improve English skills and gain more subject knowledge then the best resources that you can use here is Samacheer Kalvi 10th English Solutions for Supplementary Chapter 1 The Tempest Questions and Answers.

In the Samacheer Kalvi 10th English Guide for Chapter 1 The Tempest textbook solutions, subject experts covered all types of questions and answers related to the topics, quick notes, summary, solved & unsolved exercises, etc. If you are planning to prepare Chapter 1 The Tempest via textbook, then you’re suggested to go with this Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Questions and Answers PDF for better understanding and preparation.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Solutions Supplementary Chapter 1 The Tempest

English Subject experts who are having max years of experience prepared this Tamilnadu State Board Solutions for 10th English Supplementary Chapter 1 The Tempest Questions and Answers. They have explained all the topics covered in the board prescribed latest syllabus in a simple way to understand easily. So, students can prepare Chapter 1 English from this Samacheer Kalvi 10th English Book Questions and Answers PDF. Download the Tamilnadu State Board 10th English Chapter 1 The Tempest Workbook Solutions PDF by accessing the below links and learn properly for the final exams to score well.

The Tempest Textual Questions

A. Choose the correct answer.

1. ………………. was the chief of all spirits.
(a) Sycorax
(b) Caliban
(c) Ariel
(d) Prospero
Answer:
(c) Ariel

2. ……………….. raised a dreadful storm.
(a) Ariel
(b) Prospero
(c) Miranda
(d) Sycorax
Answer:
(b) Prospero

3. Miranda was brought to the island …………… years ago.
(a) fourteen
(b) ten
(c) twelve
(d) five
Answer:
(c) twelve

4. Prospero ordered Ariel to bring ………………… to his place.
(a) Gonzalo
(b) Ferdinand
(c) King of Naples
(d) Antonio
Answer:
(b) Ferdinand

5. …………….. had provided Prospero formerly with books and provisions.
(a) Antonio
(b) Ferdinand
(c) Gonzalo
(d) Antonio
Answer:
(c) Gonzalo

6. The second human being that Miranda saw on the island was …………. .
(a) Ariel
(b) Prospero
(c) Ferdinand
(d) Gonzalo
Answer:
(c) Ferdinand

Additional Questions

1. Prospero and Miranda lived in a cave divided into several ………….. .
(a) compartments
(b) apartments
(c) vestibules
(d) partitions
Answer:
(b) apartments

2. Prospero released many good spirits like …………….. .
(a) Sycorax
(b) Ariel
(c) Caliban
(d) Ferdinand
Answer:
(a) Sycorax

3. Sycorax, a good spirit imprisoned many in the bodies of large ……………. .
(a) animals
(b) bottles
(c) barrels
(d) trees
Answer:
(d) trees

4. Ariel tormented an ugly monster called …………………….. .
(a) Miranda
(b) Sycorax
(c) Caliban
(d) Prospero
Answer:
(c) Caliban

5. ……………… was the son of Sycorax.
(a) Caliban
(b) smooth
(c) bumpy
(d) blunt
Answer:
(a) Caliban

6. Mirnda was just ………………. years old when she came to this cell.
(a) five
(b) three
(c) seven
(d) twelve
Answer:
(b) three

7. Prospero was the Duke of ……………… .
(a) Naples
(b) Milan
(c) Mulan
(d) Maples
Answer:
(b) Milan

8. Prospero had a younger brother by name …………….. .
(a) Antonio
(b) Caliban
(c) Shylock
(d) Ferdinand
Answer:
(a) Antonio

9. Antonio joined hands with the king of ……………… and betrayed his brother.
(a) Maples
(b) Naples
(c) Milan
(d) Mulan
Answer:
(b) Naples

10. ………………. was a kind lord of Prospero’s court.
(a) Gonzalo
(b) Ferdinand
(c) Ariel
(d) Milan
Answer:
(a) Gonzalo

B. Identify the’character or speaker.

10th English The Tempest Paragraph Question 1.
He imprisoned the spirits in the bodies of large trees.
Answer:
Sycorax

10th English Supplementary The Tempest Summary Question 2.
He was the chief of all spirits.
Answer:
Ariel

The Tempest Hints Development Question 3.
It seems to me like the recollection of a dream.
Answer:
Miranda to Prospero (Not in the textual passage)

10th Std The Tempest Summary Question 4.
I was Duke of Milan, and you were a princess.
Answer:
Prospero to Miranda

The Tempest 10th Supplementary In English Question 5.
What a trouble must I have been to you then!
Answer:
Miranda to Prospero

The Tempest Book Back Answers Question 6.
Now pray tell me, sir, your reason for raising this sea-storm?
Answer:
Miranda to Prospero

The Tempest Questions And Answers Question 7.
I will soon move you.
Answer:
Ariel to Ferdinand

10th English Unit 1 Supplementary Question 8.
I will tie your neck and feet together.
Answer:
Prospero to Ferdinand

The Tempest Questions And Answers Pdf Question 9.
I must finish my task before I take my rest.
Answer:
Ferdinand to Miranda

10th English Supplementary Story In English Question 10.
He repented and implored his brother’s forgiveness.
Answer:
Antonio to Prospero

Additional Questions

The Tempest 10th Supplementary In Tamil Question 1.
She came to this island so young, that she had no memory other than her father.
Answer:
Miranda

10th English The Tempest In Tamil Question 2.
They lived in a cave made out of a rock.
Answer:
Prospero and Miranda

The Tempest Supplementary Question 3.
He kept his books to chiefly create magic.
Answer:
Prospero

10th English Supplementary The Tempest Question 4.
This spirit imprisoned many in the bodies of large trees.
Answer:
Sycorax

10th English Supplementary Paragraph Pdf Question 5.
He was the chief of all the gentle spirits.
Answer:
Ariel

Tempest Questions And Answers Question 6.
He took too much pleasure in tormenting an ugly monster.
Answer:
Ariel

10th English The Tempest Summary Question 7.
He was the son of Sycorax.
Answer:
Caliban

The Tempest Paragraph Question 8.
He was employed like a slave, to fetch wood, and do the most laborious offices.
Answer:
Caliban

10th Supplementary The Tempest Question 9.
He had the charge of compelling Caliban to these services.
Answer:
Ariel

10th English Supplementary Story In Tamil Question 10.
With the help of spirits, he could command the winds, and the waves of the sea.
Answer:
Prospero

10th English Character/Speaker Pdf Question 11.
“Have pity on their sad distress. See! the vessel will be dashed to pieces.
Answer:
Miranda to Prospero

10th English The Tempest Question 12.
Be not so amazed, there is no harm done.
Answer:
Prospero to Miranda

Question 13.
No person in the ship shall receive any hurt.
Answer:
Prospero to Miranda

Question 14.
What I have done has been in care of you.
Answer:
Prospero to Miranda

Question 15.
Can you remember a time before you came to this cell?
Answer:
Prospero to Miranda

Question 16.
You were not then three years of age.
Answer:
Prospero to Miranda

Question 17.
I was Duke of Milan, and you were a princess, and my only heir.
Answer:
Prospero to Miranda

Question 18.
Prospero had a younger brother.
Answer:
Antonio

Question 19.
He began to think himself the duke indeed.
Answer:
Antonio

Question 20.
Wherefore, did they not that hour destroy us?
Answer:
Miranda to Prospero

Question 21.
He forced us into a small boat, without either tackle, sail, or mast.
Answer:
Prospero to Miranda

Question 22.
A kind lord of my court placed water, provisions, apparel, and some books.
Answer:
Gonzalo

Question 23.
What a trouble must I have been!
Answer:
Miranda to Prospero

Question 24.
You were a little angel.
Answer:
Prospero to Miranda

Question 25.
“Well, my brave spirit,” “how have you performed your task?”
Answer:
Prospero to Ariel

Question 26.
Where is the king, and my brother?
Answer:
Prospero to Ariel

Question 27.
Tell me what you are looking at yonder?
Answer:
Prospero to Miranda

Question 28.
Believe me, it is a beautiful creature. Is it not a spirit?
Answer:
Miranda to Prospero

Question 29.
“It eats, and sleeps, and has senses such as we have”.
Answer:
Prospero to Miranda

Question 30.
This young man you see was altered by grief.
Answer:
Prospero about Ferdinand

Question 31.
He has lost his companions, and is wandering about to find them.
Answer:
Prospero about Ferdinand

Question 32.
She was the goddess of the place.
Answer:
Ferdinand about Miranda

Question 33.
He resolved to throw some difficulties to check on Ferdinand’s constancy.
Answer:
Prospero

Question 34.
I will tie your neck and feet together.
Answer:
Prospero to Ferdinand

Question 35.
You shall drink sea-water; shell-fish and withered roots.
Answer:
Prospero to Ferdinand

Question 36.
I will resist this and drew his sword.
Answer:
Ferdinand to Prospero

Question 37.
He fixed Ferdinand to the spot where he stood, so that he had no power to move.
Answer:
Prospero

Question 38.
Why are you so ungentle?
Answer:
Miranda to Prospero

Question 39.
Have pity, sir; I will be his surety.
Answer:
Miranda to Prospero about Ferdinand

Question 40.
This is the second man I ever saw, and to me he seems a true one.
Answer:
Miranda to Prospero about Ferdinand

Question 41.
Silence, one word more will make me chide you!
Answer:
Prospero to Miranda

Question 42.
What! An advocate for an impostor!
Answer:
Prospero to Miranda

Question 43.
My affections are most humble. I have no wish to see a goodlier man.
Answer:
Miranda to Prospero

Question 44.
You have no power to disobey me.
Answer:
Prospero to Ferdinand

Question 45.
“Alas! Do not work so hard; my father is at his studies.”
Answer:
Miranda to Ferdinand

Question 46.
Pray rest yourself.
Answer:
Miranda to Ferdinand

Question 47.
I dare not. I must finish my task before I – take my rest.
Answer:
Ferdinand to Miranda.

Question 48.
I will carry your logs.
Answer:
Miranda to Ferdinand

Question 49.
Fear nothing, I have overheard, and approve of all you have said.
Answer:
Prospero to Ferdinand and Miranda

Question 50.
He soon returned with the king, Antonio, and old Gonzalo.
Answer:
Ariel

Question 51.
Who is this maid?
Answer:
King of Naples about Miranda to Ferdinand

Question 52.
He has made himself to me a second father, giving me this dear lady.
Answer:
Ferdinand about Prospero to the King of Naples.

Question 53.
Let us not remember our troubles past, since they so happily have ended.
Answer:
Prospero

Question 54.
And then Prospero embraced his brother, and again assured him of his forgiveness.
Answer:
Antonio

Question 55.
He dismissed Ariel from his service, to the great joy of that lively little spirit.
Answer:
Prospero

C. Answer the following questions in one or two sentences.

Question 1.
Who were the inhabitants of the island?
Answer:
The inhabitants of the island were an old man named Prospero and his daughter Miranda.

Question 2.
What powers did Prospero possess?
Answer:
Prospero possessed magical powers.

Question 3.
Who was Caliban? What was he employed for?
Answer:
Caliban was the son of a witch named Sycorax. He was employed like a slave to fetch wood and do the most laborious work.

Question 4.
Who were on the ship? How were they related to Prospero?
Answer:
Prospero’s brother Antonio, the King of Naples, the king’s son Ferdinand and an old lord Gonzalo were on the ship. Antonio, with the help of the King of Naples, deprived Prospero of his dukedom.

Question 5.
Why had Prospero raised a violent storm in the sea?
Answer:
Prospero raised a violent storm in the sea to make his enemies repent for the injustice done to him and his daughter.

Question 6.
How did Miranda feel when her father raised the storm to destroy the ship?
Answer:
Miranda felt extremely sad for the distress of the members in the ship. She wanted Prospero to have pity on the poor souls.

Question 7.
What was Ariel ordered to do with the people on the ship?
Answer:
Prospero ordered Ariel to torment the inmates of the ship by raising a violent storm. He also instructed Ariel to bring Ferdinand, the Prince of Naples to his cave.

Question 8.
Give two reasons why Miranda was so concerned about Ferdinand.
Answer:
Ferdinand was the second human whom Miranda had seen after her father. She was attracted by him and had more concern towards him.

Question 9.
Why did Prospero set Ferdinand a severe task to perform?
Answer:
Prospero set Ferdinand a severe task to perform to try his constancy. He resolved to throw some difficulties in his way.

Question 10.
How was Gonzalo helpful to Prospero when he left Milan?
Answer:
Gonzalo had privately placed water, provisions, clothes and some books, which Prospero loved the most in the boat.

D. Answer the questions in a paragraph of about 100 – 150 words.

Question 1.
Write a detailed character sketch of Prospero.
Answer:
Prospero was skilled magically and used his powers to create storms, provide entertainment, manipulate others, exercise power and control over the lives of others. He enjoyed knowledge and learning of spells. He became so entranced by his magic that he did not notice his brother trying to take his title and kill him. Prospero controlled all those who were around him. In the beginning of the play, he got the help of Ariel, the chief of gentle spirits, to create a violent and windy storm to punish his enemies who harmed him and his daughter. Ariel worked for Prospero in exchange for his freedom from a witch, Sycorax. But Caliban was the son of Prospero’s old enemy Sycorax. So, Prospero employed Caliban like a slave, to fetch wood and do the most laborious work.

Question 2.
Narrate how Prospero made his enemies repent to restore his dukedom.
Answer:
Prospero, the Duke of Milan, was more interested in reading books and in the art of magic. He trusted his brother Antonio and asked him to look after his affairs in his kingdom. But Antonio overthrew Prospero out of the kingdom, with the help of the king of Naples.

Prospero reached an island with his daughter and stayed there for twelve years. He released many good spirits from the clutches of the witch Sycorax. With the help of Ariel, he created a violent storm in the sea. He made his enemies travelling in the ship, to suffer for their mistakes done to him. He asked Ariel to bring Ferdinand to the cave. There, Miranda and Ferdinand were attracted to each other.

But Prospero tested Ferdinand to try his constancy. At last, he forgave all of them, as they realized their mistakes and repented. Everyone left the island and Prospero restored his dukedom.

E. Rearrange the following sentences in coherent order.

10th English The Tempest Paragraph Samacheer Kalvi

1. He ordered Ariel to torment the inmates of the ship.
2. Miranda was attracted by Ferdinand and had more concern towards him.
3. Prospero and Miranda came to an island and lived in a cave.
4. Prospero forgave them and restored his dukedom, Milan.
5. He raised a violent storm in the sea to wreck the ship of his enemies.
6. Prospero wanted to test Ferdinand and gave a severe task to perform.
Using his powers, Prospero released the good spirits from large bodies of trees.
8. The King of Naples, and Antonio the false brother, repented the injustice they had done to Prospero.
9. Ariel was instructed to bring Ferdinand, the prince of Naples to his cave.
10. Ferdinand was the second human whom Miranda had seen after her father.
Answer:
3, 7, 5, 1, 9, 10, 2, 6, 8, 4
3. Prospero and Miranda came to an island and lived in a cave.
7. Using his powers, Prospero released the good spirits from large bodies of trees.
5. He raised a violent storm in the sea to wreck the ship of his enemies.
1. He ordered Ariel to torment the inmates of the ship.
9. Ariel was instructed to bring Ferdinand, the prince of Naples to his cave.
10. Ferdinand was the second human whom Miranda had seen after her father.
2. Miranda was attracted by Ferdinand and had more concern towards him.
6. Prospero wanted to test Ferdinand and gave a severe task to perform.
8. The King of Naples, and Antonio the false brother, repented the injustice they had done to Prospero.
4. Prospero forgave them and restored his dukedom, Milan.

Additional Questions:

A. Rearrange the following sentences in coherent order.

1. a. Of these Ariel was the chief.
b. By virtue of his art, he had released many good spirits from a witch called Sycorax.
c. Prospero and his daughter Miranda were the only inhabitants in an island.
d. Ariel took pleasure in tormenting an ugly monster called Caliban.
e. These gentle spirits were ever after obedient to the will of Prospero.
Answers:
c, b, e, a, d
c. Prospero and his daughter Miranda were the only inhabitants in an island.
b. By virtue of his art, he had released many good spirits from a witch called Sycorax.
e. These gentle spirits were ever after obedient to the will of Prospero.
a. Of these Ariel was the chief.
d. Ariel took pleasure in tormenting an ugly monster called Caliban.

2. a. Ariel had the charge of compelling Caliban to these services.
b. Caliban was employed like a slave, to fetch wood, and do the most laborious offices.
c. Miranda was worried about the inmates of a fine large ship which could be shipwrecked.
d. Prospero assured his daughter about the safety of all those who were in the ship.
e. At Prospero’s Commands they raised a violent storm.
Answers:
b, a, e, c, d
b. Caliban was employed like a slave, to fetch wood, and do the most laborious offices.
a. Ariel had the charge of compelling Caliban to these services.
e. At Prospero’s Commands they raised a violent storm.
c. Miranda was worried about the inmates of a fine large ship which could be shipwrecked.
d. Prospero assured his daughter about the safety of all those who were in the ship.

B. Fill in the blanks with the appropriate phrases given below to form a complete meaningful paragraph.

1. (in the bodies of large trees / in the sea / treated of magic / with no memory of / made out of a rock.)
There was an island (i) ………………………. where an old man, named Prospero, and his daughter Miranda lived. She came to this island (ii) ………………. seeing any other human face than her father’s. They lived in a cave (iii) ………………. In his study, Prospero kept his books, which chiefly (iv) ………………… By virtue of his art, he had released many good spirits from a witch called Sycorax who had them imprisoned (v) …………………… .
Answers:
(i) in the sea
(ii) with no memory of
(iii) made out of a rock
(iv) treated of magic
(v) in the bodies of large trees

2. (who was my enemy/1 was Duke of Milan /to think himself / whose name was Antonio / of my dukedom)
“Twelve years ago, Miranda,” continued Prospero,” (i) ………………………., and you were a princess and my only heir. I had a younger brother, (ii) …………………, to whom I trusted everything; My brother Antonio began (iii) ………………. the duke indeed. The opportunity I gave him deprived me (iv) ………………. this he soon effected with the aid of the King of Naples, (v) ……………… .
Answers:
(i) I was Duke of Milan
(ii) whose name was Antonio
(iii) to think himself
(iv) of my dukedom
(v) who was my enemy

C. Match the following appropriately:

1. 10th English Supplementary The Tempest Summary Samacheer Kalvi
Answer:
(i)(e), (ii)(d), (iii) (a), (iv)(c), (v)(b).

2. The Tempest Hints Development Samacheer Kalvi 10th English Solutions Supplementary Chapter 1
Answer:
(i)(e), (ii)(d), (iii)(a), (iv)(b), (v)(c).

3. 10th Std The Tempest Summary Samacheer Kalvi 10th English Solutions Supplementary Chapter 1
Answer:
(i)(b), (ii)(d), (iii)(c), (iv)(a), (v)(c).

D. Read the passage given below and answer the questions that follow:

1. There was an island in the sea, the only inhabitants of which were an old man, named Prospero, and his daughter Miranda, a very beautiful young lady. She came to this island so young, that she had no memory of having seen any other human face than her father’s.

They lived in a cave made out of a rock; it was divided into several apartments, one of which Prospero called his study; there he kept his books, which chiefly treated of magic. By virtue of his art, he had released many good spirits from a witch called Sycorax who had them imprisoned in the bodies of large trees.

These gentle spirits were ever after obedient to the will of Prospero. Of these Ariel was the chief. Ariel took rather too much pleasure in tormenting an ugly monster called Caliban, because he was the son of his old enemy Sycorax.

(а) Who were the only inhabitants of the island in the sea?
Answer:
Prospero an old man and his daughter Miranda were the only inhabitants of the island in the sea.

(b) Where did Prospero and Miranda live?
Answer:
Prospero and Miranda lived in a cave made out of a rock.

(c) Who is Sycorax?
Answer:
Sycorax is a witch who had imprisoned many good spirits in the bodies of large trees.

(d) Who was the chief of all the gentle spirits?
Answer:
Ariel was the chief of all the gentle spirits.

(e) Why did Ariel find pleasure in tormenting Caliban?
Answer:
Ariel found pleasure in tormenting Caliban an ugly monster because he was the son of his old enemy Sycorax.

2. Ariel took rather too much pleasure in tormenting an ugly monster called Caliban, because he was the son of his old enemy Sycorax. Caliban was employed like a slave, to fetch wood, and do the most laborious offices; and Ariel had the charge of compelling him to these services. With the help of these spirits, Prospero could command the winds, and the waves of the sea.

By his orders they raised a violent storm, in the midst of which, he showed his daughter a fine large ship, which he told her was full of living beings like themselves. “Oh my dear father,” said she, “if by your art you have raised this dreadful storm, have pity on their sad distress. See! The vessel will be dashed to pieces. Poor souls! They will all perish.”

“Be not so amazed, daughter Miranda,” said Prospero; “there is no harm done. I have so ordered it, that no person in the ship shall receive any hurt.

(a) Who was Caliban?
Answer:
Caliban, an ugly monster was the son of Ariel’s old enemy Sycorax, the witch.

(b) What was the work given to Caliban by Ariel?
Answer:
Ariel made Caliban fetch wood and do most of the laborious offices.

(c) How did Prospero use the spirits?
Answer:
Prospero with the help of the spirits commanded the winds and the waves of the sea.

(d) What did Prospero show his daughter?
Answer:
Prospero showed a fine large ship in the midst of a violent storm that he had created.

(e) What was the fear of Miranda?
Answer:
Miranda feared that the vessel would be dashed to pieces and that the people in the ship may perish.

E. Study the given mind map and fill in the incomplete details:

The Tempest 10th Supplementary In English Samacheer Kalvi Chapter 1

Answers:
(i) to pfle up some heavy logs of wood.
(ii) is at his studies, pray rest yourself.
(iii) my task before I take my rest.
(iv) I will carry your logs the while.
(v) would by no means agree to.

The Tempest Book Back Answers Samacheer Kalvi 10th English Solutions Supplementary Chapter 1
Answers:
(i) the beauty of young Miranda.
(ii) who is the famous Duke of Milan.
(iii) a second father.
(iv) our troubles past, since they so happily have ended.
(v) embraced his brother.

The Tempest by William Shakespeare About the Author:
William Shakespeare (1564-1616) was born in Stratford-upon-Avon, England. He was an English poet, playwright and actor, widely regarded as the greatest writer in the English language and the world’s greatest dramatist. He is often called England’s national poet and the “Bard of Avon”. His surviving body of work includes 37 plays, 154 sonnets and two narrative poems, the majority of which he penned between 1589 and 1613.

The Tempest Summary:

The Tempest Questions And Answers Samacheer Kalvi 10th English Solutions Supplementary Chapter 1

Introduction:
The Tempest was considered as one of Shakespeare’s well-written plays. It is believed that the play was based on an actual wreck of a ship called the Sea Venture of Bermuda that was headed to Virginia. There is strong evidence that Shakespeare used elements of the story of the wreck.
10th English Unit 1 Supplementary Samacheer Kalvi The Tempest

Tragedy that surrounded Prospero
When the play, The Tempest by William Shakespeare begins, Prospero, the overthrown Duke of Milan, and his teenage daughter, Miranda, live on an isolated island where they have been marooned for the past twelve years. Their only companions are Ariel, a magical spirit and Caliban, enslaved by Prospero. Prospero was originally Duke of Milan, but his position was appropriated by his brother Antonio, possibly with the approval of King of Naples.
The Tempest Questions And Answers Pdf Samacheer Kalvi 10th English Solutions Supplementary Chapter 1

Ariel’s violent storm
A ship with King of Naples, his son Ferdinand, Antonio, and other nobles, is wrecked in a sea storm created by the spirit Ariel, under the magic art of Prospero. Ariel explains that he has carried out Prospero’s orders: He admits that be had destroyed the ship and dispersed its passengers across the island. Prospero instructs Ariel to be invisible and spy on them. Prospero explains to his daughter that the crew members in the ship are all safe and sound when he sees her glum. He puts Miranda to sleep as Ariel comes there to report that the lords are on the island as he had commanded, with Ferdinand separated from the others. Caliban, a vicious native of the island who is also controlled by Prospero, expresses his hatred to Prospero, but is forced to do his command.
10th English Supplementary Story In English Samacheer Kalvi Chapter 1 The Tempest

Ferdinand meets Miranda
Prospero gets Ariel to lead Ferdinand across the island so that he meets Miranda, and fall in love. As planned, Ferdinand stumbles across Miranda and they fall in love and decide to marry. Prospero warns Miranda off and decides to test Ferdinand’s loyalty. To test his worth, Prospero makes Ferdinand carry out menial tasks. Ferdinand finds his labour pleasant because of Miranda. Miranda, thinking that her father is asleep, tells Ferdinand to take a break. They propose marriage and they accept each other. Prospero who has been on stage invisible to Ferdinand and Miranda is pleased with this development.
The Tempest 10th Supplementary In Tamil Samacheer Kalvi Chapter 1

Grieving ship wrecked crew
The rest of the shipwrecked crew are grieving for their lost, loved ones. The search for Ferdinand goes in vain and Antonio and the King of Naples fear him drowned. Gonzalo and the others think that the spellbound men are suffering from the guilt of their past actions and promise to ensure their safety.
10th English The Tempest In Tamil Samacheer Kalvi Chapter 1

King of Naples punished for disloyalty
Ariel places a magical delicious banquet before the lords which vanishes when they crave to eat. Ariel leads the lords to Prospero, and they stand in a trance before him.
The Tempest Supplementary Samacheer Kalvi 10th English Solutions Chapter 1

Prospero pardons Antonio
Ariel rouses them, and they beg forgiveness, which Prospero grants, and he is restored to his dukedom. Ferdinand and Miranda are then revealed to them to their happiness. At the end of the play, Ariel is told to provide good weather to guide the king’s ship back to the royal fleet and then to Naples, where Ferdinand and Miranda will be married.
10th English Supplementary The Tempest Samacheer Kalvi Chapter 1

Conclusion:
Thus the story ends happily. Prospero pardons Antonio for his disloyalty. The Duke regains his Dukedom. His daughter is married to Ferdinand.
10th English Supplementary Paragraph Pdf Samacheer Kalvi Chapter 1 The Tempest

William Shakespeare Glossary:

Textual:
Tempest Questions And Answers Samacheer Kalvi 10th English Solutions Supplementary Chapter 1

Additional:
10th English The Tempest Summary Samacheer Kalvi Chapter 1

We hope the data given here will benefit you to the fullest extent at the time of preparation. For better understanding of English subject this Samacheer Kalvi 10th English Solutions for Class 10th English Supplementary Chapter 1 The Tempest PDF is the best resource. Download & ace up your preparation. Keep in touch with us and get the latest information on Tamilnadu State board Textbook Solutions PDF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *