Looking to improve English skills and gain more subject knowledge then the best resources that you can use here is Samacheer Kalvi 10th English Solutions for Grammar Non-Finites [Infinitive, Participles and Gerunds] Questions and Answers.

In the Samacheer Kalvi 10th English Guide for textbook solutions, subject experts covered all types of questions and answers related to the topics, quick notes, summary, solved & unsolved exercises, etc. If you are planning to prepare Chapter via textbook, then you’re suggested to go with this Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Questions and Answers PDF for better understanding and preparation.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Grammar Non-Finites [Infinitive, Participles and Gerunds]

English Subject experts who are having max years of experience prepared this Tamilnadu State Board Solutions for 10th English Grammar Non-Finites [Infinitive, Participles and Gerunds] Questions and Answers. They have explained all the topics covered in the board prescribed latest syllabus in a simple way to understand easily. So, students can prepare English from this Samacheer Kalvi 10th English Book Questions and Answers PDF. Download the Tamilnadu State Board 10th English Workbook Answers PDF by accessing the below links and learn properly for the final exams to score well.

♦ Choose the correct verb form to complete the sentence.
1. It is dangerous ……………………….. the railway tracks.
(a) cross (b) crossing (c) to cross
Answer:
(c) to cross

2. Mom made her ……………………….. the whole house.
(a) cleaning (b) clean (c) to clean
Answer:
(b) clean

3. Would you mind ……………………….. me at school?
(a) drop (b) to drop (c) dropping
Answer:
(c) dropping

4. ……………………….. is divine.
(a) To forgive (b) Forgave (c) Forgiving
Answer:
(a) To forgive

5. As soon as the children saw the father they started ……………………….. home work.
(a) to do (b) doing (c) do
Answer:
(b) doing

6. He got the 103” Sony colour LED TV ……………………….. in his drawing-room.
(a) installed (b) installing (c) to install
Answer:
(a) installed

7. I enjoyed ……………………….. test cricket final match against England.
(a) watch (b) to watch (c) watching
Answer:
(c) watching

8. I suggested ……………………….. for a picnic to Vedanthangal.
(a) going (b) to go (c) go
Answer:
(a) going

9. He got the picture of his mom ………………………. .
(a) framing (b) to frame (c) framed
Answer:
(c) framed

10. 1 took the scooter to mechanic to have it ………………………. .
(a) to repair (b) repaired (c) repair
Answer:
(b) repaired

11. The school will remain ……………………….. till 5 pm.
(a) opening (b) open (c) opened
Answer:
(b) open

12. He was relieved of stress on ……………………….. the success of Sowmya in NEET.
(a) hearing (b) hear (c) to hear
Answer:
(a) hearing

13. Would you mind ……………………….. the salt please?
(a) passing (b) to pass (c) pass
Answer:
(a) passing

14. James wanted to have his cyclone-battered car ………………………. .
(a) repaired (b) repair (c) to repair
Answer:
(a) repaired

15. Would you mind ……………………….. me your camera?
(a) to lend (b) lend (c) Lending
Answer:
(c) Lending

16. The teacher asked the students to start ……………………….. after reading the question paper carefully.
(a) writing (b) to write (c) write
Answer:
(a) writing

17. We had our gate ……………………….. brown.
(a) to paint (b) painted (c) painting
Answer:
(b) painted

18. No one tried ……………………….. the concepts.
(a) understanding (b) to understand (c) understand
Answer:
(b) to understand

19. Let’s ……………………….. the village festival.
(a) visiting (b) visit (c) to visit
Answer:
(b) visit

20. The tea shop owner asked the beggar ……………………….. away.
(a) going (b) go (c) to go
Answer:
(c) to go

21. The gardener forbade the children from ……………………….. flowers.
(a) plucking (b) to pluck (c) pluck
Answer:
(a) plucking

22. She wanted ……………………….. a dictionary.
(a) buys (b) to buy (c) buying
Answer:
(b) to buy

23. They watched the players ……………………….. the airport.
(a) leaving (b) to leave (c) left
Answer:
(a) leaving

24. The teacher did not let us ……………………….. books while writing the test.
(a) to consult (b) consult (c) consulting
Answer:
(b) consult

25. They watched the thief ……………………….. across the road.
(a) running (b) to run (c) run
Answer:
(c) run

We hope the data given here will benefit you to the fullest extent at the time of preparation. For better understanding of English subject this Samacheer Kalvi 10th English Answers for Class 10th English Grammar Non-Finites [Infinitive, Participles and Gerunds] PDF is the best resource. Download & ace up your preparation. Keep in touch with us and get the latest information on Tamilnadu State board Textbook Answers PDF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *