Looking to improve English skills and gain more subject knowledge then the best resources that you can use here is Samacheer Kalvi 10th English Solutions for Dialogue Writing Questions and Answers.

In the Samacheer Kalvi 10th English Guide for textbook solutions, subject experts covered all types of questions and answers related to the topics, quick notes, summary, solved & unsolved exercises, etc. If you are planning to prepare Chapter via textbook, then you’re suggested to go with this Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Questions and Answers PDF for better understanding and preparation.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Dialogue Writing

English Subject experts who are having max years of experience prepared this Tamilnadu State Board Solutions for 10th English Dialogue Writing Questions and Answers. They have explained all the topics covered in the board prescribed latest syllabus in a simple way to understand easily. So, students can prepare English from this Samacheer Kalvi 10th English Book Questions and Answers PDF. Download the Tamilnadu State Board 10th English Workbook Answers PDF by accessing the below links and learn properly for the final exams to score well.

1. Complete the following dialogue between a Receptionist and a Visitor.
Receptionist : (i) …………………………………… sir?
Ramesh : I want to meet the Managing Director Ratan Tata.
Receptionist : (ii) ……………………………………
Ramesh :No, I am sorry. I have not made any appointment.
Receptionist : He is always busy. Unless you have an appointment, (iii) ……………………………………
Ramesh :Madam, you know I am visiting everyday for the past five days.
Answer:
(i) What shall I do for you
(ii) Do you have an appointment?
(iii) it is difficult to meet him.

2. Complete the following dialogue between an Industrialist and a Businessman.
Ratan Tata : Why do you want to meet me?
Sumesh : Sir, I have (i) ……………………………………
Ratan Tata : Well, I can (ii) ……………………………………
Sumesh : Sir, I don’t need five minutes (iii) ……………………………………
Ratan Tata : Does it stop anywhere midway for refreshment?
Answer:
(i) a business proposal
(ii) give you five minutes.
(iii) just three minutes will do.

3. Complete the following dialogue between a Taxi driver and a Customer.
Taxi Driver : Where do you (i) ……………………………………
Customer : To the (ii) ……………………………………
Taxi Driver : When is your flight?
Customer : At 3 pm. Is it (iii) ……………………………………
Taxi Driver : Sure sir.
Customer : Thank you so much. I’ll pay you extra.
Answer:
(i) want to go Sir?
(ii) Chennai airport.
(iii) possible for you to drop me in half an hour?

4. Complete the following dialogue between a Sales Executive and a Customer.
Sales Executive : This is a special hair oil.
Customer : (i) ……………………………………
Sales Executive : It helps regeneration of fallen hair.
Customer : I am balding fast, (ii) ……………………………………
Sales Executive : No, Sir, you won’t lose the remaining few strands of hair.
Customer : (iii) ……………………………………
Answer:
(i) How does it help?
(ii) will I lose the remaining few strands of hair?
(iii) That I’ll know only after using it. Okay, let me try.

5. Complete the following dialogue between two friends.
Sushila : Kamala, I have brought my sister’s marriage album.
Kamala : Oh wow! (i) ……………………………………
Sushila : This tall guy is my cousin brother Rajesh.
Kamala : Where is he working now?
Sushila : (ii) ……………………………………
Kamala : That’s wonderful.
Sushila : (iii) ……………………………………
Answer:
(i) Who is this?
(ii) He is now working for Google in USA.
(iii) Why are you so interested about him?

6. Complete the following dialogue between an Employer and a Candidate. Employer : Where did you do your degree?
Candidate : I studied at (i) ……………………………………
Employer : What is your qualification?
Candidate : (ii) ……………………………………
Employer : Are you employed elsewhere now?
Candidate : No sir, I am (iii) ……………………………………
Answer:
(i) MCC Chennai.
(ii) I am a Postgraduate in Physics.
(iii) not employed at present.

7. Complete the following dialogue between two neighbours.
Ganesh : Hi Dinesh! You seem to be very busy of late. I haven’t seen you around.
Dinesh : Oh, yes Ganesh! (i) ……………………………………
Ganesh : How long will he be staying here?
Dinesh : He has come here (ii) ……………………………………
Ganesh : That’s quite a long time. You have to give him company.
Dinesh : Yes, luckily I have my holidays now, (iii) ……………………………………
Answer:
(i) My uncle has come from Germany.
(ii) for a medical check – up. So he will be here for at least a fortnight.
(iii) so that’s not an issue.

8. Complete the following dialogue between two friends discussing about a Book Fair.
Raji : (i) ……………………………………
Rani : Yes, I did. I was in fact waiting for the Book Fair to start.
Raji : I know. You are an Voracious reader. Did you buy any?
Rani : Yes, I did (ii) ……………………………………
Raji : I need to buy a good set of Encyclopedias.
Rani : (iii) …………………………………… I would like to buy some more books.
Answer:
(i) Did you visit the Book Fair that started last week?
(ii) buy a couple of mystery and detective novels by Sherlock Homes.
(iii) Do you want me to accompany you?

9. Complete the following dialogue between Madan and the school clerk.
Madan : Could I meet the Headmaster, please?
Clerk : (i) ……………………………………
Madan : I want to (ii) ……………………………………
Clerk : Have you informed your class teacher?
Madan : Yes, Sir. I have (iii) ……………………………………
Clerk : In that case, there isn’t any problem.
Answer:
(i) Why do you need to see him?
(ii) I want to apply for leave. I have brought a letter from my father.
(iii) informed the class teacher and got her signature too.

10. Complete the following dialogue between two classmates discussing after exam.
Apama : Hello Chitra! (i) ……………………………………
Chitra : It was good and I hope to get centum. How about you?
Apama : (ii) ……………………………………
Chitra : Forget it and just don’t bother about the past. I am sure you will get centum too.
Apama : Thanks. But (iii) ……………………………………
Chitra : Be positive. Keep your fingers crossed.
Answer:
(i) How did you do the paper?
(ii) I think, I have made a mess in one five mark answer.
(iii) I don’t think I will make it this time.

We hope the data given here will benefit you to the fullest extent at the time of preparation. For better understanding of English subject this Samacheer Kalvi 10th English Answers for Class 10th English Dialogue Writing PDF is the best resource. Download & ace up your preparation. Keep in touch with us and get the latest information on Tamilnadu State board Textbook Answers PDF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *