Students can Download English Lesson 3 A Visitor from Distant Lands Questions and Answers, Summary, Activity, Notes, Samacheer Kalvi 6th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Prose Chapter 3 A Visitor from Distant Lands

Look at the pictures

What do their expressions tell you? Fill in the blanks with the item that tastes the same.

A Visitor From Distant Lands Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Prose Chapter 3

One example is given for each.

  1. Sweet : sugarcane – Candy, Cake, Ice-cream.
  2. Sour : lime – Cheese, Vinegar, Yogurt
  3. Bitter : bitter gourd – fenugreek, olives, spinach.
  4. Salty : salt – Pickles, Seaweed.
  5. Astringent : betel nut – Pomegranate, Broccoli, Lentils.
  6. Pungent : ginger – Garlic, Onion, Blackpepper.

Read and Understand

A. Work in pairs. Tick the best option.

A Visitor From Distant Lands Question 1.
When Amma said, ‘Don’t upset our foreign visitor’ she meant _______.
(a) potatoes
(b) pepper
(c) chilli
Answer:
(c) chilli

A Visitor From Distant Lands Questions And Answers Question 2.
Selvi asked, ‘Did they come in an aeroplane?’ because she ________
(a) was joking
(b) did not understand her mother
(c) thought it would be fun
Answer:
(a) was joking

A Visitor From Distant Lands Book Back Answers Question 3.
Amma bought the vegetables from the _______
(a) shops
(b) shopping mall
(c) Super market
Answer:
(a) shops

B. Answer these questions.

A Visitor From Distant Lands Summary Question 1.
Who first brought these vegetables to India?
Answer:
Portuguese first brought these vegetables to India.

A Visitor From Distant Lands In Tamil Question 2.
Who came to India from Portugal in search of pepper?
Answer:
Vascoda Gama came to India from Portugal in search of pepper.

Samacheer Kalvi Guru 6th English Question 3.
What did Amma mean when she said tomatoes, ladies’ fingers and corn came from other countries?
Answer:
They were not found in India, they were brought by foreigners.

C. Read the comic strip again. Make groups of four and frame some questions on what you have read. Each group should ask a question in turns. You cannot repeat the same question. The team which asks more questions is the winner.

Samacheer Kalvi 6th English Book Question 1.
Which are the foreign vegetables mentioned?
Answer:
Potato, tomato, ladies finger.

Samacheer Kalvi Books 6th English Question 2.
Why was Columbus sad?
Answer:
Columbus was sad because he could not discover India.

D. Discuss in groups and share your views in three or four sentences with others in the class.

Samacheerkalvi.Guru 6th English Question 1.
What is your favourite dish? Do you know the spices that go into it?
Answer:
My favourite dish is Briyani. I know it is yummy due to the spices in it. My mother uses garlic, ginger, curd, cumin seeds, pepper, chillies etc.

Vocabulary

E. Add Y, ‘er’ or ‘or’ to get the name of the person who does the activity. Take turns in class to make sentences with the words you have formed.

e.g: A teacher is a person who teaches. Teach + er – Teacher.

use,buy,sail,watch,operate,foreign,bake,write,govern,act

F. Complete this table with the help of the given example.

e.g: Portugal is the name of the country. People from Portugal are called the Portuguese.

COUNTRY NATIONALITY
Ex. Portugal Portuguese
France French
China Chinese
America American
Sri Lanka Sri Lankan
Spain Spaniard
Burma Burmese
India Indian
Thailand Thai

Listening

G. Listen to some interesting facts about spices and choose the best option..

Samacheer Kalvi 6th Books English Question 1.
Red peppers have _______
(a) Vitamin A
(b) Vitamin C
(c) Vitamin D
Answer:
(b) Vitamin C

Samacheer Kalvi 6th Standard English Book Question 2.
Red chilli is also called as _______
(a) Paprika
(b) Carica
(c) Pyrus
Answer:
(a) Paprika

Question 3.
One pound is equal to _______ grams
(a) 480
(b) 450
(c) 500
Answer:
(b) 450

Question 4.
Mint leaves help to cure _______
(a) body pain
(b) fever
(c) upset stomach
Answer:
(c) upset stomach

Speaking

H. Work in pairs. Take turns and speak about spices.

Saritha : Hi Divya, how are you?
Divya : Hi, I’m fine Saritha.
Saritha : What did you have for breakfast?
Divya : I had idlies with onion chutney.
Saritha : Do you know where onions came from ?
Divya : Yes, I guess it is from Central Asia.
Saritha : Do you know chilli too has come from somewhere else?
Divya : Is it from Portuguese ?
Saritha : Yes you are right.
Divya : Many of the spices & vegetables came from foreign nations.

Use Grammar

Use two or three words from the box to describe each picture
A Visitor From Distant Lands Questions And Answers Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Prose Chapter 3
Answer:
A Visitor From Distant Lands Book Back Answers Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Prose Chapter 3

I. Correct the order of the words in bold and write them in the blanks.

  1. Green little the chilli _______ was very hot.
  2. Sailors many brave _______ tried to find a sea route to India.
  3. Brown dog the big _______ barked at the children.
  4. The spice most common _______ used today is the red chilli pepper.
  5. _______ The path mud long led to a beautiful lake.

Answers:

  1. The little green chilli was very hot.
  2. Many brave sailors tried to find a sea route to India.
  3. The big brown dog barked at the children.
  4. The most common spice used today is the red chilli pepper.
  5. The long mud path led to a beautiful lake.

J. Play this game in the class.
Make two teams. Each team should describe something in the class using at least three words. The other team should guess it.
(To be done by Ihe students)

Writing

K. How do you cook rice in your house?

Fill in the gaps in this recipe for cooking rice. Use the words in the box.
wash, boil, water, heat, keep, rice, lid, low, water, more, ready

How to make it

  1. Wash the rice until the water runs clear.
  2. Drain the water and keep the rice aside.
  3. In a medium sized pan, bring water to stove and boil it.
  4. Add the salt, stir, and then add the rinsed and drained rice.
  5. Reduce the heat, cover the rice, and let it simmer on low heat for 20 minutes.
  6. Check after 15 minutes to see if all the water has evaporated. If it has, the rice is cooked.
  7. If not, replace the lid and let the rice simmer for 5 more minutes.
  8. Remove from the pan and serve.

L. Work in groups.

  • Discuss how your mother cook rice in your house.
  • Write down the ingredients you need like rice and water.
  • List the steps in cooking. The words in the recipe above will help you.
  • Each person in the group should tell the others how rice is made in their house.
  • Now write down the recipe.

(To be done by the students)

Creative Writing

M. Your mother has written a message for you before going out.
Write a message to her after finishing your lunch.

Your mother’s message

Your lunch is in the kitchen. Please warm before eating it. There is some curd in the pot, if you want it. Clean up the kitchen after you finish eating. I will be back at 4 p.m. You can go out to play at 3.30 p.m, if you want but be back by 5.30 p.m.
Answer:

  1. Mom, I had the lunch.
  2. I liked the curd.
  3. I have cleaned the kitchen.
  4. I am going to play.
  5. I will be back by 5.30 p.m.

Write about the following in your message.

  • You ate lunch _______
  • What you liked _______ (mention the dish)
  • You have cleaned the kitchen _______
  • You are going out to play. _______ (mention when you will be back).

Answer:

  • You ate lunch which was in the kitchen.
  • What you liked I liked the curd.
  • You have cleaned the kitchen after eating.
  • You are going out to play. I will be back by 5.30 pm.

A Visitor from Distant Lands Additional Questions

I. Select the Suitable Synonyms.

1. foreign
(a) domestic
(b) native
(c) abroad
Answer:
(c) abroad

2. sail
(a) cruise
(b) sale
(c) move
Answer:
(a) cruise

3. adventurous
(a) fearsome
(b) bold
(c) timid
Answer:
(b) bold

4. popular
(a) lovable
(b) well known
(c) unknown
Answer:
(b) well known

5. stubby
(a) thin
(b) lean
(c) thick
Answer:
(c) thick

6. delicious
(a) salty
(b) tasty
(c) divine
Answer:
(b) tasty

7. different
(a) similar
(b) various
(c) mild
Answer:
(b) various

8. spicy
(a) sweet
(b) salt
(c) savoury
Answer:
(c) savoury

II. Select the Suitable Antonyms.

1. distant
(a) aloof
(b) near
(c) far
Answer:
(b) near

2. attractive
(a) repulsive
(b) cute
(c) appealing
Answer:
(a) repulsive

3. visitor
(a) caller
(b) guest
(c) host
Answer:
(c) host

4. sweet
(a) delicious
(b) bitter
(c) yummy
Answer:
(b) bitter

5. locally
(a) globally
(b) regionally
(c) natively
Answer:
(a) globally

6. fat
(a) plump
(b) obese
(c) slim
Answer:
(c) slim

7. popular
(a) well known
(b) unknown
(c) famous
Answer:
(b) unknown

8. stubby
(a) long
(b) stocky
(c) short
Answer:
(a) long

9. delicious
(a) tasty
(b) palatable
(c) unsavory
Answer:
(c) unsavory

III. Choose The Correct Answers (MCQ).

1. Mani liked only a few _____
(a) fruits
(b) vegetables
(c) items
(d) dishes
Answer:
(b) vegetables

2. Mani’s family lived in a village near _______
(a) Senji
(b) Madurai
(c) Palani
(d) Arcot
Answer:
(a) Senji

3. Our _______ said that we should buy and eat locally grown food.
(a) master
(b) headmaster
(c) mother
(d) teacher
Answer:
(d) teacher

4. She also told us to use things made in our _______
(a) city
(b) country
(c) house
(d) neighborhood
Answer:
(b) country

5. People came to India in search of
(a) rice
(b) pepper
(c) spices
(d) chilli
Answer:
(b) pepper

6. They took a lot of back to their country.
(a) salt
(b) chillies
(c) vegetables
(d) pepper
Answer:
(d) pepper

7. This has travelled so far.
(a) lady’s finger
(b) mango
(c) brinjal
(d) potato
Answer:
(d) potato

8. Amma, you are making _______ of me.
(a) fool
(b) fun
(c) stupid
(d) great
Answer:
(b) fun

9. Chillies are very popular in _______
(a) Africa
(b) India
(c) South America
(d) London
Answer:
(c) South America

10. They shouted and quickly took a bite of the
(a) chilli
(b) pepper
(c) salt
(d) spices
Answer:
(a) chilli

IV. Very Short Answer Questions.

Question 1.
Where did Mani’s family live?
Answer:
Mani’s family lived in a village near Senji in Villupuram district.

Question 2.
What did Mani liked the beet?
Answer:
Mani liked only a few vegetables. Potatoes and ladies’ finger were the two that he liked the best.

Question 3.
What is the name of Mani’s sister?
Answer:
Her name was Selvi.

Question 4.
Who brought chillies to India?
Answer:
The Portuguese brought chillies to India.

Question 5.
Where did the sailors find black pepper?
Answer:
They found black pepper at Kozhikode.

V. Short Answer the Questions.

Question 1.
What did Mani’s teacher tell Mani?
Answer:
The teacher told the class that they should buy and eat locally grown food. She also told them that they should use things made in our country.

Question 2.
What did his parents and his sister tell him when he told them not to eat foreign vege-tables?
Answer:
They were kidding him saying that he “cannot order henceforth for a tomato soup or a pineapple juice. He cannot eat popcorn, the next time, they go to watch a movie.

Question 3.
Why did they say so?
Answer:
They said so because com, tomatoes and even lady’s finger – all came from the other countries by some merchants.

Question 4.
Who came to India in search of spices?
Answer:
People came to India in search of spices especially black pepper. A man from Portugal named Vasco-da-Gama sailed to Kerala and took a lot of black pepper to his country.

Question 5.
Where was chilli first brought in India?
Answer:
Chilli was first brought into Goa and the people there learnt to use this new spice in their cooking.

VI. Paragraph Question.

Question 1.
Who is the foreign visitor mentioned in the lesson and how did it travel to India?
Answer:
Chilli is the foreign visitor mentioned in the lesson. Chillies were very popular in South America, but no one else knew of this spicy fruit. One day, a sailor named Christopher Columbus sailed to South America. This sailor was actually looking for India. He wanted to buy black pepper. Instead, he found South America and the Chilli. As it was as spicy as the black pepper, he packed the Chilli and took it back to his country with him. Then the Portuguese brought the Chillies to India.

Question 2.
Describe black pepper in few sentence.
Answer:
Black pepper also known as ‘Black gold’. It was the most prized spice traded from the Kerala coast. Indians have been using black pepper for a very long time. Farmers began growing it in around 5000 years ago. They exported it to North and West Asia. The trade soon spread to Greece, Rome, Europe,1 and China, and also became popular in the Islamic empire. Recipes from rich Roman households show the value of the spice in ancient Rome. The Romans sent 120 ships a year from Egypt to trade with India and bring back enormous quantities of pepper.

Picto Grammar

Noun And Adjective Types

Nouns are names of people, places, animals or things.
Example : Geetha went to the market to buy some fruits.
In the given sentence, the words in italics are nouns.

kinds of Nouns

1. Common Nouns : A common noun is a name which does not point out any particular person, animal, place or thing, but is common to all persons or things or the same class or kind. Some examples of common nouns are school, book, teacher, city, girl, men, boys, girls, pupils, etc.

2. Proper Nouns : A proper noun is a particular name of a person, animal or place. It always begins with a capital letter. For example, Vasu is a Proper Noun, for it is the name of a particular boy. Similarly, Lucknow is a Proper Noun for it is the name of a particular place.

3. Collective Nouns : A collective noun represents the name of a collection of persons or things which is considered as one complete whole. Following are some collective nouns :
A Visitor From Distant Lands Summary Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Prose Chapter 3
4. Abstract Nouns : An abstract noun is the name of something, which we can neither see nor touch, but we can only think of. For example, fear, bravery, love, health, curiosity, kindness, etc.

Abstract nouns can be formed from different words by adding suffixes.

from common nouns:

enemy – enmity
patient – patience
poet – poetry
child – childhood
student – study
friend – friendship

from verbs:

decide – desision
punish – punishment
act – action
advise – advice
laugh – laughter
depart – departure

from adjectives:

dark – darkness
honest – honesty
young – youth
obstinate – obstinacy
happy – happiness
accurate – accuracy

Material Nouns : A material noun stands for the name of matter or substance of which things are made. For example, wood, cotton, glass, iron, rock, etc.

Countable And Uncountable Nouns

Generally, most of the common and collective nouns are countable. For example, girls, boys, keys, birds, etc. can be counted.

Proper nouns like Kolkata, Suraj, India are names of particular places or persons. There is only one of their kind so, they are uncountable.

Some common nouns that name materials like wood, iron, milk, silk, etc. are uncountable.

Sugar, Rice, Wheat, etc. are also uncountable.

Abstract nouns like pride, beauty, hardness, health, etc. cannot be counted.

A countable noun has a plural, however, an uncountable noun does not have one. For example, the plural of dog is dogs, the plural of flower is flowers but we cannot write prides, healths, etc.

Countables may be used with words like a one, two, few, a few, many, etc. For example, a table, one boy, a few mangoes, many people, etc.

Uncountables cannot be used with these words. We cannot say, one milk, a few happiness or a water. We can use words like little (a little), much, etc. with uncountables. For examples, a little milk, much help.

A. Match each proper noun with a suitable common noun.

A Visitor From Distant Lands In Tamil Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Prose Chapter 3
Answer:

  1. – (j)
  2. – (i)
  3. – (h)
  4. – (b)
  5. – (g)
  6. – (n)
  7. – (f)
  8. – (k)
  9. – (o)
  10. – (m)
  11. – (e)
  12. – (d)
  13. – (c)
  14. – (a)
  15. – (l)

B. Choose the correct Adjectives:

1. At home there is a _______ table in the dining room.
(a) beautiful square wooden
(b) wooden beautiful square
(c) beautiful wooden square
Answer:
(a) beautiful square wooden

2. I was offered _______ ring by my husband.
(a) an unusual gold
(b) a gold unusual
Answer:
(a) an unusual gold

3. My grandmother has knitted _______ pullover for me.
(a) a new nice woollen
(b) a woollen new nice
(c) a nice new woollen
Answer:
(c) a nice new woollen

4. I saw _______ movie with friends at home.
(a) an old American interesting
(b) an American old interesting
(c) an interesting old American
Answer:
(c) an interesting old American

5. It may rain ! There are _______ clouds floating in the air
(a) big black
(b) black big
Answer:
(a) big black

6. It was such _______ day that we decided to go out for a walk.
(a) a sunny lovely
(b) a lovely sunny
Answer:
(b) a lovely sunny

7. My daughter has _______ hair
(a) beautiful long black
(b) black long beautiful
(c) long beautiful long
Answer:
(a) beautiful long black

8. Last week, I visited _________ town in a remote Place
(a) a little lovely old
(b) a lovely little old
(c) an old lovely little
Answer:
(b) a lovely little old

9. The gallery exhibited mainly _______ paintings
(a) French old strange
(b) old strange French
(c) strange old French
Answer:
(c) strange old French

10. John was given _______ kitten by his sister.
(a) an adorable little black
(b) a little black adorable
(c) a black little adorable
Answer:
(a) an adorable little black

C. Order of Adjectives.

  1. We wanted _______ table (grey a metal).
  2. They bought _______ car (a red new).
  3. She went home and sat on her _______ bed (old wooden comfortable).
  4. He bought a _______ suit (British woollen fabulous).
  5. They have _______ bicycles (Dutch black).
  6. He wants _______ cheese (delicious French some).
  7. _______ girl walked into the room (young a pretty).
  8. He has _______ books (old lot of a interesting).
  9. She bought _______ He is looking for gnome (new plastic a red).
  10. He is looking for _______ bag (stylish a black leather).

Answers:

  1. a grey metal
  2. a new red
  3. old comfortable wooden
  4. fabulous British woollen
  5. black Dutch
  6. some delicious French
  7. a pretty young
  8. a lot of interesting old
  9. a new red plastic
  10. a stylish black leather

A Visitor from Distant Lands Summary

This lesson is about native and imported vegetables. One-day, when Amma served potato curry, Mani’s favourite dish, he refused. He told that potato is a foreign vegetable and he would like locally grown food. Tomatoes, pine-apple, com, ladies fingers were other foreign vegetables. When Mani asked how these vegetables reached India, his father explained that merchants brought them by sea. The merchants came to India to take spices and in turn Portuguese gave us potatoes. The chillies were grown in south America where Columbus discovered it and later it reached India from Portuguese. Before chillies, we used pepper in cooking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *