You can Download Samacheer Kalvi 12th Maths Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3

Question 1.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 1
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 2

Question 2.
For any vector \(\vec{a}\), prove that Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 3
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 4

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3

Question 3.
Prove that \([\vec{a}-\vec{b}, \vec{b}-\vec{c}, \vec{c}-\vec{a}]\) = 0
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 5

Question 4.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 6
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 7
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 8

Question 5.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 9
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 10

Question 6.
If \(\vec{a}, \vec{b}, \vec{c}, \vec{d}\) are coplanar vectors, show that \((\vec{a} \times \vec{b}) \times(\vec{c} \times \vec{d})=\overrightarrow{0}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 11

Question 7.
If Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 12, find the values of l, m, n
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 13
On solving (3) & (4)
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 14

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3

Question 8.
If \(\hat{a}, \hat{b}, \hat{c}\) are three unit vectors such that \(\hat{b} \text { and } \hat{c}\) are non-parallel and \(\hat{a} \times(\hat{b} \times \hat{c})=\frac{1}{2} \hat{b}\), find the angle between \(\hat{a}\) and \(\hat{c}\).
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 15

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 Additional Problems

Question 1.
If Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 16 and show that they are not equal.
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 17

Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3

Question 2.
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 18
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Maths Solutions Chapter 6 Applications of Vector Algebra Ex 6.3 19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *