Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Rearrange to form Meaningful Sentences, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Rearrange to form Meaningful Sentences

Re-arrange the jumbled words to form meaningful sentences

Question 1.
a / in / look /the/ gift /never / horse/ mouth.
Answer:
Never look a gift horse in the mouth.

Samacheer Kalvi 12th English Rearrange to form Meaningful Sentences

Question 2.
Another/ One / turn/ good / deserves.
Answer:
One good turn deserves another.

Question 3.
Swallow / make / One / summer/ doesn’t/ a
Answer:
One swallow doesn’t make a summer.

Question 4.
a/ all /makes / dull/ play/and/ work / no/ Jack / boy.
Answer:
All work and no play makes Jack a dull boy.

Question 5.
Eating / pudding/ of/ the / the/ the/ in / is/ proof.
Answer:
The proof of the pudding is in the eating.

Samacheer Kalvi 12th English Rearrange to form Meaningful Sentences

Question 6.
intentions /road/ the / to /is / hell /with/ paved/’ good.
Answer:
The road to hell is paved with good intentions.

Question 7.
is/ is /the / flesh/ spirit/ w’eak/willing/but /the.
Answer:
The spirit is willing, but the flesh is weak.

Question 8.
man/no/for/and/time/tide/wait.
Answer:
Time and tide wait for no man.

Question 9.
broth/the/spoil/cooks/too/many/
Answer:
Too many cooks spoil the broth.

Samacheer Kalvi 12th English Rearrange to form Meaningful Sentences

Question 10.
door/another/ shuts/where /opens/one.
Answer:
Where one door shuts, another opens.

Question 11.
thought’is/the/theAvish/’father/to.
Answer:
The wish is father to the thought.

Question 12.
wise / the/’ to/ a/ enough/’ is /word /
Answer:
A word is enough to the wise.

Question 13.
is/word/recalling/a/spoken/ past.
Answer:
A word spoken is past recalling.

Samacheer Kalvi 12th English Rearrange to form Meaningful Sentences

Question 14.
have/it/ can’t and/eat/you/your/cake.
Answer:
You can’t have your cake and eat it.

Question 15.
can’t /without /make/without/you /omelette /without ‘eggs/breaking.
Answer:
You can’t make an omelet without breaking eggs.

Question 16.
In/’ as/it/you/ you /lie /must /bed/ make /your.
Answer:
As you make your bed, you must lie in it.

Question 17.
you /hunt/ can’t/with /run /the/ with/hounds/ the/ hare /and.
Answer:
You can’t run with the hare and hunt with the hounds.

Samacheer Kalvi 12th English Rearrange to form Meaningful Sentences

Question 18.
but / You / you / may / cannot / lead/make/ a /him/ horse /to /drink/ water.
Answer:
You may lead a horse to water, but you cannot make him drink.

Question 19.
yours/ and / You/ I’ll / scratch /my /scratch back
Answer:
You scratch my back and I’ll scratch yours.

Question 20.
grass/on/ the/ other/is/ the/ side/the/fence of greener.
Answer:
The grass is greener on / the other side of the fence.

Samacheer Kalvi 12th English Rearrange to form Meaningful Sentences

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *