Students can download 12th Business Maths Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3 Questions and Answers, Samacheer Kalvi 12th Business Maths Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3

Integrate the following with respect to x.

Question 1.
\(e^{x \log a}+e^{a \log a}-e^{n \log x}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3 Q1

Question 2.
\(\frac{a^{x}-e^{x \log b}}{e^{x \log a} b^{x}}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3 Q2

Question 3.
\(\left(e^{x}+1\right)^{2} e^{x}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3 Q3

Question 4.
\(\frac{e^{3 x}-e^{-3 x}}{e^{x}}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3 Q4
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3 Q4.1

Question 5.
\(\frac{e^{3 x}+e^{5 x}}{e^{x}+e^{-x}}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3 Q5

Question 6.
\(\left[1-\frac{1}{x^{2}}\right] e^{\left(x+\frac{1}{x}\right)}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3 Q6

Question 7.
\(\frac{1}{x(\log x)^{2}}\)
Solution:
Samacheer Kalvi 12th Business Maths Solutions Chapter 2 Integral Calculus I Ex 2.3 Q7

Question 8.
If f'(x) = ex and f(0) = 2, then find f(x).
Solution:
f'(x) = ex
Integrating both sides of the equation,
∫ f'(x) dx = ∫ ex dx
⇒ f(x) = ex + c
given f(0) = 2
2 = e0 + c
⇒ c = 1
Thus f(x) = ex + 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *