You can Download Samacheer Kalvi 11th Maths Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12

Question 1.
Let b > 0 and b ≠ 1. Express y = bx in logarithmic form. Also state the domain and range of the logarithmic function.
Solution:
Given y = bx ⇒ logby = x, x ∈ R with range (0, ∞) (-∞, ∞)

Question 2.
Compute log927 – log279.
Solution:
Let log927 = x ⇒ 27 = 9x ⇒ 33 = (32)x = 32x
⇒ 2x = 3 ⇒ x = 3/2
Let log279 = x
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 1

Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12

Question 3.
Solve log8x + log4x + log2x = 11
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 2
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 3

Question 4.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 4
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 5

Question 5.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 6
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 7

Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12

Question 6.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 8
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 9
Another methods
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 10

Question 7.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 11
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 12

Question 8.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 13
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 14

Question 9.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 15
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 16
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 17

Question 10.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 18
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 19

Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12

Question 11.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 20
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 21

Question 12.
Solve log5 – x(x2 – 6x + 65) = 2
Solution:
log5 – x(x2 – 6x + 65) = 2
⇒ x2 – 6x + 65 = (5 – x)2
x2 – 6x + 65 = 25 + x2 – 10x
⇒ x2 – 6x + 65 – 25 – x2 + 10x = 0
4x + 40 = 0 ⇒ 4x = -40
x = -10

Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 Additional Questions

Question 1.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 22
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 23

Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12

Question 2.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 24
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 25

Question 3.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 26
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 27

Question 4.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 28
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.12 29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *