You can Download Samacheer Kalvi 11th Maths Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11

Question 1.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 1
Solution:
(i)
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 2

(ii)
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 3

(iii)
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 4

(iv)
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 5

(v)
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 6

Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11

Question 2.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 66
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 7

Question 3.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 8
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 9

Question 4.
Simplify and hence find the value of n : 32n92m-n/33n = 27
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 10

Question 5.
Find the radius of the spherical tank whose volume is 32π/3 units.
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 11

Question 6.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 12
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 13

Question 7.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 14
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 15

Question 8.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 16
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 17
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 18

Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 Additional Questions Solved

Question 1.
Simplify (343)2/3
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 19

Question 2.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 20
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 21

Question 3.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 22
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 23

Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11

Question 4.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 24
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 25
squaring on bothsides
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 26

Question 5.
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 27
Solution:
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 28
L.C.M. of 2 and 3 is 6 & Raising to the power 6
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 29
since constant term is – 28
we can have a factor as (x ± 2) or (x ± 4) or (x ± 7)
By trial and error method we find that (x – 7) is a factor
Samacheer Kalvi 11th Maths Solutions Chapter 2 Basic Algebra Ex 2.11 30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *