Looking to improve English skills and gain more subject knowledge then the best resources that you can use here is Samacheer Kalvi 10th English Solutions for Grammar Syllabification Questions and Answers.

In the Samacheer Kalvi 10th English Guide for textbook solutions, subject experts covered all types of questions and answers related to the topics, quick notes, summary, solved & unsolved exercises, etc. If you are planning to prepare Chapter via textbook, then you’re suggested to go with this Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Questions and Answers PDF for better understanding and preparation.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Grammar Syllabification

English Subject experts who are having max years of experience prepared this Tamilnadu State Board Solutions for 10th English Grammar Syllabification Questions and Answers. They have explained all the topics covered in the board prescribed latest syllabus in a simple way to understand easily. So, students can prepare English from this Samacheer Kalvi 10th English Book Questions and Answers PDF. Download the Tamilnadu State Board 10th English Workbook Answers PDF by accessing the below links and learn properly for the final exams to score well.

Read the following rules to answer the questions given below.
Every syllable has only one vowel sound.

Rule 1:
One-syllable Words. Never divide a one-syllable word.
Eg:
help, said, take, hop

Rule 2:
Digraphs (Ch, Cl, PI, Gr,..) Digraphs are never separated.
Eg:
buck.le, cloth.ing, feath.er

Rule 3:
Compound Words. Divide compound words between the words.
Eg:
cup.board, pin.hole

Rule 4:
If one consonant comes between two vowels, divide after the long vowel if the vowel is long or after the consonant if the vowel is short.
Examples:
Long Vowel – bo.nus, la.bor and
Short Vowel – silver, grav.el

Rule 5:
When two consonants come between vowels in a word, split them.
Examples:
kit.ten, pup.pet

Rule 6:
When two vowels are together in a word and are sounded separately, divide the vowels.
Examples:
di.et, cre.ate, ra.di.o

When two vowels are together in a word and make one sound, do not divide between the vowels.
Examples:
spread, bounce, prowl

Rule 7:
When a word contains a prefix, divide the word between the prefix and the base or root word.
Examples:
re.in.stall, un.plug, o.ver.cast, interchange, re.start

Rule 8:
When a word contains a suffix, divide the word between base or root word and the suffix.
Examples:
soap.y, mind.ful, sing.ing, sheep.ish

Rule 9:
When a word ends in le preceded by a consonant, divide the word before the consonant.
Examples:
kin:dle, man.tle, rum.ble, dim.ple

Choose the correct syllabification for the given words.
1. Choose the correct syllabification for ‘rumour’.
(a) rumour (b) ru-mour (c) rum-our (d) rumo-ur
Answer:
(b) ru-mour

2. Choose the correct syllabification for “scramble”.
(a) scra-mble (b) scr-am-ble (c) scramb-le (d) scram-ble
Answer:
(d) scram-ble

3. Choose the correct syllabification for “sophisticated”?
(a) so-phis-ti-ca-ted (b) sophis-tica-ted (c) sophis-ti-cated (d) sophis-ticated
Answer:
(a) so-phis-ti-ca-ted

4. Choose the correct syllabification for ‘torrent’.
(a) torr-ent (b) tor-rent (c) to-rr-ent (d) tor-re-nt
Answer:
(b) tor-rent

5. Choose the correct syllabification for ‘water’.
(a) w-a-ter (b) wat-er (c) wa-t-er (d) wa-Icr (d) wa-ter
Answer:
(d) wa-Icr

6. Choose the correct syllabification for ‘across’.
(a) ac-ross (b) a-cross (c) a-c-ross (d) ac-ross
Answer:
(b) a-cross

7. Choose the correct syllabification for ‘con-tem-plate’.
(a) con-tem-pl-ate (b) contem-plate (c) con-template (d) con-tern-plate
Answer:
(d) con-tern-plate

8. Choose the correct syllabification for ‘attitude’.
(a) at-ti-tude (b) at-titude (c) atti-tude (d) at-ti-tu-de
Answer:
(a) at-ti-tude

9. Choose the correct syllabification for ‘difficult’.
(a) dif-fi-cu-lt (b) dif-fi-cult (c) dif-ficult (d) diffi-cult
Answer:
(b) dif-fi-cult

10. Choose the correct syllabification for ‘blasphemy’.
(a) bl-as-phe-my (b) blas-phe-my (c) blas-phe-my (d) blas-phemy
Answer:
(c) blas-phe-my

11. Choose the correct syllabification for ‘despondent’.
(a) de-spondent (b) despond-ent (c) de-sp-ond-ent (d) de-spond-ent
Answer:
(d) de-sponð-ent

12. Choose the correct syllabification for ‘fortune’.
(a) fort-un-e (b) for-tune (c) fort-une (d) fo-rt-une
Answer:
(b) for-tune

13. Choose the correct syllabification for ‘foolishly’.
(a) fo-ol-ish-ly (b) foolish-ly (c) fool-ishly (d) fool-ish-ly
Answer:
(d) fool-ish-ly

14. Choose the correct syllabification for ‘gratitude’.
(a) grat-i-tude (b) grat-itude (c) gra-ti-tude (d) grat-it-ude
Answer:
(a) grat-i-tude

15. Choose the correct syllabification for ‘experience’.
(a) expe-ri-ence (b) ex-peri-ence (c) ex-pe-ri-ence (d) ex-pe-nence
Answer:
(c) ex-pe-ri-ence

16. Choose the correct syllabification for ‘hysteria’.
(a) hyst-er-i-a (b) hys-teri-a (c) hys-ter-ia (d) hys-ter-i-a
Answer:
(d) hys-tcr-i-a

17. Choose the correct syllabification for ‘jovial’.
(a) jo-vi-al (b) jo-vial (c)jovi-al (d) jo-v-i-al
Answer:
(a) jo-vi-al

18. Choose the correct syllabification for ‘jostled’.
(a) jos-tl-ed (b)jos-tled (c) jo-stled (d) jo-sti-ed
Answer:
(b)jos-tled

19. Choose the correct syllabification for ‘irrespective’.
(a) irre-spec-tive (b) ir-re-sp-ec-tive (c) ir-respec-tive (d) ir-re-spec-tive
Answer:
(d) ir-re-spec-Live

20. Choose the correct syllabification for ‘international’.
(a) in-ter-na-tion-al (b) in-ter-na-tion-1 (c) in-tema-tion-al (d) inter-na-tion-al
Answer:
(a) in-ter-na-tion-al

♦ Identify the number of syllables in the following words:

Question 1.
The number of syllables in ‘entertainment’ is ……………………….. .
(a) mono (b) tri (c) penta (d) tetra
Answer:
(d) tetra

Question 2.
The number of syllables in ‘evidence’ is ……………………….. .
(a) di (b) tri (c) mono (d) tetra
Answer:
(b) tri

Question 3.
The number of syllables in ‘essential’ is ……………………….. .
(a) tri (b) di (c) penta (d) tetra
Answer:
(a) tri

Question 4.
The number of syllables in ‘explain’ is ……………………….. .
(a) poly (b) di (c) mono (d) tetra
Answer:
(b) di

Question 5.
The number of syllables in ‘honesty’ is ……………………….. .
(a) mono (b) di (c) penta (d) tri
Answer:
(d) tri

Question 6.
The number of syllables in ‘headmistress’ is ……………………….. .
(a) tri (b) mono (c) tetra (d) penta
Answer:
(a) tri

Question 7.
The number of syllables in ‘heroic’ is ……………………….. .
(a) poly (b) tri (c) penta (d) tetra
Answer:
(b) tri

Question 8.
The number of syllables in ‘dismiss’ is ……………………….. .
(a) tri (b) penta (c) mono (d) di
Answer:
(d) di

Question 9.
The number of syllables in ‘important’ is ……………………….. .
(a) mono (b) tri (c) penta (d) tetra
Answer:
(b) tri

Question 10.
The number of syllables in ‘objectivity’ is ……………………….. .
(a) di (b) poly (c) penta (d) tetra
Answer:
(c) penta

We hope the data given here will benefit you to the fullest extent at the time of preparation. For better understanding of English subject this Samacheer Kalvi 10th English Answers for Class 10th English Grammar Syllabification PDF is the best resource. Download & ace up your preparation. Keep in touch with us and get the latest information on Tamilnadu State board Textbook Answers PDF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *