Looking to improve English skills and gain more subject knowledge then the best resources that you can use here is Samacheer Kalvi 10th English Solutions for Grammar Degrees of Comparison Questions and Answers.

In the Samacheer Kalvi 10th English Guide for textbook solutions, subject experts covered all types of questions and answers related to the topics, quick notes, summary, solved & unsolved exercises, etc. If you are planning to prepare Chapter via textbook, then you’re suggested to go with this Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Questions and Answers PDF for better understanding and preparation.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Grammar Degrees of Comparison

English Subject experts who are having max years of experience prepared this Tamilnadu State Board Solutions for 10th English Grammar Degrees of Comparison Questions and Answers. They have explained all the topics covered in the board prescribed latest syllabus in a simple way to understand easily. So, students can prepare English from this Samacheer Kalvi 10th English Book Questions and Answers PDF. Download the Tamilnadu State Board 10th English Workbook Answers PDF by accessing the below links and learn properly for the final exams to score well.

Positive Comparative Superlative

Choose the correct option and complete the sentences
I. No other animal is ……………………………………. the elephant.
(a) more graceful as (b)more graceful than (c) so graceful as
Answer:
(c) so graceful as

2. Very few places in India are ……………………………………. Kashmir.
(a) more beautiful as (b) as beautiful as (c) most beautiful as
Answer:
(b) as beautiful as

3. No other girl in the village is ……………………………………. Monisha.
(a) most smart as (b) more smart as (c) as smart as
Answer:
(c) as smart as

4. No other metal is ……………………………………. iron.
(a) most useful as (b) more useful as (c) as useful as
Answer:
(c) as useful as

5. Kolkatta is one of the ……………………………………. in India.
(a) biggest city (b) bigger city (c) biggest cities
Answer:
(c) biggest cities

6. No other peak in the world is ……………………………………. Mt. Everest.
(a) the highest (b) higher than (c) as high as
Answer:
(c) as high as

7. The dining room is ……………………………………. many other rooms in this house.
(a) as spacious as (b) more spacious than (c) most spacious than
Answer:
(b) more spacious than

8. Very few Indians are ……………………………………. Metha Bhaskar.
(a) more greater than (b) as great as (c) the greatest
Answer:
(b) as great as

9. Rani does not practice Bharathanatyam ……………………………………. Yazhini does.
(a) more than (b) as most others (c) as much as
Answer:
(c) as much as

10. Ironisnot ……………………………………. gold.
(a) most precious (b) so precious as (c) more precious than
Answer:
(b) so precious as

11. The Marina Beach is ……………………………………. in Asia.
(a) longer than any other Beach (b) more long than any other Beach (c) more long as other Beaches
Answer:
(a) longer than any other Beach

12. The Madurai jasmine is ……………………………………. any other flower.
(a) more fragrant than (b) more as fragrant as (c) most fragrant than
Answer:
(a) more fragrant than

13. Very few cricketers are ……………………………………. Kohli.
(a) as devoted as (b) more devoted than (c) most devoted
Answer:
(a) as devoted as

14. It is not ……………………………………. to preach.
(a) easier than practice (b) so easy as to practice (c) easiest to practice
Answer:
(b) so easy as to practice

15. The ant is ……………………………………. any other tiny insect.
(a) more industrious than (b) so industrious as (c) most industrious as
Answer:
(a) more industrious than

16. Blue whale is the ……………………………………. sea mammal.
(a) as big as other (b) biggest (c) not so big as other
Answer:
(b) biggest

17. The Anakonda is the ……………………………………. snake known to man.
(a) as long as other (b) longest (c) longer than any other
Answer:
(b) longest

18. Rajasthan is hotter ……………………………………. states in India.
(a) as more other (b) than most other (c) as much as any other
Answer:
(b) than most other

19. Humming bird is the ……………………………………. in the world.
(a) smallest bird (b) smaller than (c) as small as others
Answer:
(a) smallest bird

20. Nobody loves a child ……………………………………. her mother does.
(a) more as such (b) as much as (c) more than as
Answer:
(b) as much as

We hope the data given here will benefit you to the fullest extent at the time of preparation. For better understanding of English subject this Samacheer Kalvi 10th English Answers for Class 10th English Grammar Degrees of Comparison PDF is the best resource. Download & ace up your preparation. Keep in touch with us and get the latest information on Tamilnadu State board Textbook Answers PDF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *