Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Solutions Term 1 Chapter 2 Citizen and Citizenship

You can Download Samacheer Kalvi 8th Social Science Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Solutions Term 1 Chapter 2 Citizen and Citizenship

Samacheer Kalvi 8th Social Science Citizen and Citizenship

I. Choose the correct answer

Citizen And Citizenship Class 8 Question 1.
Which of the following is not a condition for becoming the citizen of India?
(a) Birth
(b) Acquiring property
(c) Descent
(d) Naturalization
Answer:
(b) acquiring property

Question 2.
……………. of the Constitution of India deals with the Citizenship.
(a) Part II
(b) Part II Article 5 – 11
(c) Part II Article 5 – 6
(d) Part I Article 5 – 11
Answer:
(b) Part II Article 5 – 11

Question 3.
Who is called the first citizen of India?
(a) The Prime Minister
(b) The President
(c) The Chief Minister
(d) The Chief Justice of India
Answer:
(b) The President

II. Fill in the Blanks

  1. …………….. of a state enjoy full civil and political rights.
  2. Our Indian Constitution provides for only ……………… citizenship.
  3. An Indian citizen who is residing outside India and holds an Indian passport are called ……………..
  4. All have right and ……………. responsibility citizens.
  5. ……………. is an idea enabling young people to access and participate in shaping modem society.

Answer:

  1. Citizens
  2. Single
  3. Non – Resident Indian
  4. Civic
  5. Global citizenship

III. State true or false

Question 1.
USA has single citizenship.
Answer:
False
Correct statement:
USA has dual citizenship.

Question 2.
OCI card holder has voting rights in India.
Answer:
False
Correct statement:
OCI card holder has no voting rights in India.

Question 3.
Citizen of India can enjoy Fundamental Rights guaranteed by our constitution.
Answer:
True

Question 4.
Nationality can be change and citizenship can not be changed.
Answer:
False
Correct statement:
Nationality cannot be change and citizenship can be changed

IV. Consider the following statements. Tick (V) the appropriate answer

Question 1.
Indian Citizen of a person can be terminated if
I. a person voluntarily acquires the citizenship of some other country.
II. a person who has become a citizen through registration.
III. the Government of India is satisfied that citizenship was obtained by fraud.
IV. a citizen who is by birth indulges in trade with an enemy country during war.

(a) I and II are correct.
(b) I and III are correct
(c) I, III, IV are correct.
(d) I, II, III are correct.
Answer:
(b) I and III are correct

Question 2.
Assertion – When Pondicherry becomes the part of India in 1962, the people lived there became Indian citizens.
Reason – It was done by one of the provisions of the Act of 1955 – by incorporation of Territory.

(a) R is the correct explanation of A
(b) R is not the correct explanation of A
(c) A is wrong but R is correct.
(d) Both A and R are wrong.
Answer:
(a) R is the correct explanation of A

V. Answer the following in one or two sentences

Question 1.
Name the types of citizens?
Answer:
There are two types of citizens, Natural and Naturalised citizens.

  1. Natural citizens: are the citizens by birth.
  2. Naturalised citizens: are the one who acquires citizenship.

Question 2.
What are the Rights that a citizen can enjoy in our country?
Answer:

  1. Fundamental Rights
  2. Right to vote in the election to the Lok Sabha and the State Legislature
  3. Right to hold certain public offices
  4. Right to become the Member of Parliament and State Legislature.

Question 3.
Mention any three qualities of a good citizen.

  1. Loyalty to the Constitution.
  2. Obeys laws.
  3. Contributes to society and community and performs civic duty.
  4. Quality of goodness and justice.
  5. Respecting diversity.

Question 4.
Name the five ways of acquiring citizenship.
Answer:

  1. By Birth
  2. By Descent
  3. By Registration
  4. By Naturalisation
  5. By incorporation of Territory

Question 5.
What do you know about the citizenship Act of 1955?
Answer:
This act is to provide for the acquisition and trermination of Indian citizenship. The citizenship Act of 1955 prescribes five ways of acquiring citizenship. They are by birth, descent, registration, naturalisation and incorporation of territory.

VI. Answer the following

Question 1.
On what grounds that the citizenship of a person is cancelled?
Answer:
1. Renunciation:
(is a voluntary act) when a person after acquiring the citizenship of another country gives up his/her Indian citizenship.

2. Termination:
(takes place by operation of law) When an Indian citizen voluntarily acquires the citizenship of another country; he/she automatically ceases to be an Indian citizen.

3. Deprivation:
(is a compulsory termination) The citizenship is deprived on the basis of an order of the Government of India in cases involving acquisition of Indian citizenship by fraud, false representation or being disloyal to the Constitution.

VII. Student Activity

Question a.
Tabulate: How will you be a good citizen inside the classroom and outside the classroom.
Answer:
(a) Inside the class room:

  • I will be respectful to others
  • I will value and protect school property
  • will follow school rules.
  • Display good character by being honest and responsible.

(b) Outside the class room:

  • I will take responsibility for what goes on in my community.
  • I will do my part for the common good
  • I will participate in community service.
  • I will help to take care of the environment.
  • Will obey the law.

Question b.
My responsibility as a Good Citizen (write any three points)

  1. At Home
  2. At School
  3. To myself
  4. To the Environment

Answer:
At Home:

  • Being responsible
  • Using magic words and caring deeds
  • Being helpful

At School:

  • Being respectful
  • Follow rules
  • Being patriotic

To myself:

  • Being honest
  • Being self disciplined
  • Displaying good character

To the Environment:

  • Being compassionate
  • Socially responsible

Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Citizen and Citizenship Additional Questions

I. Choose the correct answer

Question 1.
A person born in India on or after 26th January 1950 but before 1 July 1987 is an Indian citizen by ……………..
(a) Birth
(b) Descent
(c) Registration
(d) Natrualation
Answer:
(a) Birth

Question 2.
A citizen of any country, who renounces the citizenship of that country, becomes an Indian citizen by …………….
(a) Descent
(b) Naturalisation
(c) Registration
(d) Incorporation of territory
Answer:
(b) Naturalisation

Question 3.
According to ……………. amendment of our constitution a set of Fundamental duties are prescribed.
(a) 55
(b) 51
(c) 42
(d) 32
Answer:
(c) 42

Question 4.
Pravasi Bharatiya Divas is celebrated once in ……………. years.
(a) 4
(b) 3
(c) 5
(d) 2
Answer:
(d) 2

II. Fill in the blanks

  1. …………….. is the study of the Government.
  2. …………….. is sponsored by Ministry of External Affairs of Government of India.
  3. …………….. and ……………. are two terms that refer to non-nationals of a country.

Answer:

  1. Civics
  2. Pravasi Bharatiya Divas
  3. Alien, Immigrant

III. State True or False

Question 1.
A person bom outside India on or after 10th December 1992 is a citizen of India if either of his parents is an Indian citizen at the time of his birth.
Answer:
True

Question 2.
As per the order precedence, Prime Minister is the first citizen of India.
Answer:
False
Correct statement:
As per the order precedence, President is the first citizen of India.

IV. Consider the following statements. Tick (V) the appropriate answer:

Question 1.
A person acquires citizenship by Registration, if
(i) He is of Indian Origin who is ordinarily resident in any country or place outside India.
(ii) He is of Indian Origin who is ordinarily resident in India for five years before applying for registration.
(iii) He marries a citizen of India and is ordinarily resident in India for seven years before applying for registration.

(a) i and ii are correct
(b) ii and iii are correct
(c) i is correct (d) i and iii are correct
Answer:
(d) i and iii are correct

V. Answer in brief

Question 1.
Who is a citizen of a country?
Answer:
Citizen is a person of a country who is entitled to enjoy all the legal rights and privileges granted by a state and is obligated to obey its laws and to fulfill his duties.

Question 2.
Define Citizenship.
Answer:
Citizenship is the status given to the citizens which provide them the right to legally live in a country as long as they want.

Question 3.
Mention one criterion under which a person becomes a citizen of India by Naturalisation.
Answer:
If he is not a citizen of any country where citizens of India are Prevented from becoming subjects or citizens of that country.

Question 4.
Define Nationality.
Answer:
Nationality is the status of belonging to a particular nation by origin, birth basically, it’s an ethnic and racial concept. Nationality of a person cannot be changed.

Question 5.
When is citizenship granted to an individual by the Government?
Answer:
Citizenship is granted to an individual by the government of the country when he/ she complies with the legal formalities. Citizenship can be changed.

Question 6.
What does the term ‘Alien’ refer to?
Answer:
Alien refers to all non-citizens or non – nationals residing in a country.eg. tourists, foreign students.

Question 7.
What do you mean by ‘Immigrant’?
Answer:
Immigrant refers to alien who has been granted the right to reside and work permanently without restriction in a particular country.

Question 8.
What is Global citizenship?
Answer:
Global citizenship is an idea that everyone, no matter where they live is part of a worldwide community rather than as the citizen of particular nation or place. Enabling young people to access and participate in shaping modem society.

Question 9.
Write a note on Overseas Indians’ day.
Answer:
Pravasi Bharatiya Divas (PBD) Sponsored by Ministry of External Affairs of Government of India is celebrated once in every two years, to “mark the contributions of Overseas Indian Community in the development of India”. The day commemorates the arrival of Mahatma Gandhi in India from South Africa.

VI. Answer the following in Detail

Question 1.
Write a note on the Overseas citizenship of India.
Answer:
1. Non – Resident Indian:
An Indian citizen who is residing outside India and holds an Indian passport.

2. Person on Indian Origin:
A person whose any ancestors was an Indian nationals and who is presently holding another country’s citizenship.(other than Pakistan, Bangaladesh, Sri Lanka, Bhutan,Afghanistan. China and Nepal). The PIO scheme was rescinded w.e.f. 09-01-2015

3. Overseas Citizen of India Card Holder:
It is an immigration status permitting a foreign citizen of Indian origin to live and work in the Republic of India indefinitely. (Except the citizen of Pakistan and Bangladesh). There are no voting rights for an OCI card holder.

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 1.5 ஏழுத்துகளின் பிறப்பு

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 8th Tamil Book Solutions Guide Pdf Chapter 1.5 ஏழுத்துகளின் பிறப்பு Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 1.5 ஏழுத்துகளின் பிறப்பு

கற்பவை கற்றபின்

Question 1.
‘ஆய்தம்’ – இச்சொல்லில் உள்ள ஒவ்வோர் எழுத்தின் வகையையும், அது பிறக்கும் இடம் கழுத்து கழுத்து மார்பு, கழுத்து றுக்கு
Answer:
Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 1.5 ஏழுத்துகளின் பிறப்பு 1

பாடநூல் வினாக்கள்

சரியான விடையைத் தேர்ந்தெடுத்து எழுதுக.

Question 1.
இதழ்களைக் குவிப்பதால் பிறக்கும் எழுத்துகள் …………………………
அ) இ, ஈ
ஆ) உ, ஊ
இ) எ, ஏ
ஈ) அ, ஆ
Answer:
ஆ) உ, ஊ

Question 2.
ஆய்த எழுத்து பிறக்கும் இடம் ………………………………..
அ) மார்பு
ஆ) கழுத்து
இ) தலை
ஈ) மூக்கு
Answer:
இ) தலை

Question 3.
வல்லின எழுத்துகள் பிறக்கும் இடம் ………………………..
அ) தலை
ஆ) மார்பு
இ) மூக்கு
ஈ) கழுத்து
Answer:
ஆ) மார்பு

Question 4.
நாவின் நுனி அண்ணத்தின் நுனியைப் பொருத்துவதால் பிறக்கும் எழுத்துகள் …………………..
அ) க், ங்
ஆ) ச், ஞ்
இ) ட், ண்
ஈ) ப், ம்
Answer:
இ) ட், ண்

Question 5.
கீழ்இதழும் மேல்வாய்ப்பல்லும் இணைவதால் பிறக்கும் எழுத்து ……………………..
அ) ம்
ஆ) ப்
இ) ய்
ஈ) வ்
Answer:
ஈ) வ்

பொருத்துக.

1. க், ங் – அ) நாவின் இடை, அண்ண த்தின் இடை.
2. ச், ஞ் – ஆ) நாவின் நுனி, மேல்வாய்ப்பல்லின் அடி.
3. ட், ண் – இ) நாவின் முதல், அண்ண த்தின் அடி.
4. த்,ந் – ஈ) நாவின் நுனி, அண்ண த்தின் நுனி.
Answer:
1. இ
2. அ
3. ஈ
4. ஆ

சிறுவினா

Question 1.
எழுத்துகளின் பிறப்பு என்றால் என்ன?
Answer:
உயிரின் முயற்சியால் உடலின் உள்ளிருந்து எழும் காற்றானது மார்பு, தலை, கழுத்து, மூக்கு ஆகிய நான்கு இடங்களுள் ஒன்றில் பொருந்தி, இதழ், நாக்கு, பல், மேல்வாய் ஆகிய உறுப்புகளின் முயற்சியினால் வேறுவேறு ஒலிகளாகத் தோன்றுகின்றன. இதனையே எழுத்துகளின் பிறப்பு என்பர்.

Question 2.
மெய் எழுத்துகள் எவற்றை இடமாகக் கொண்டு பிறக்கின்றன?
Answer:

  • மெய்யெழுத்துகளில், வல்லின மெய் எழுத்துகள் ஆறும் மார்பை இடமாகக் கொண்டு பிறக்கின்றன.
  • மெல்லின மெய் எழுத்துகள் ஆறும் மூக்கை இடமாகக் கொண்டு பிறக்கின்றன.
  • இடையின மெய் எழுத்துகள் ஆறும் கழுத்தை இடமாகக் கொண்டு பிறக்கின்றன.

Question 3.
ழகர, லகர, ளகர மெய்களின் முயற்சிப் பிறப்பு பற்றி எழுதுக.
Answer:

  • ழகர மெய் மேல்வாயை நாக்கின் நுனி வருடுவதால் பிறக்கிறது.
  • லகர மெய் மேல்வாய்ப் பல்லின் அடியை நாக்கின் ஓரங்கள் தடித்து நெருங்குவதால் பிறக்கிறது.
  • ளகர மெய் மேல்வாயை நாக்கின் ஓரங்கள் தடித்துத் தடவுதலால் பிறக்கிறது.

மொழியை ஆள்வோம்

தமிழ்மொழியை வாழ்த்திப் பாடிய வேறு கவிஞர்களின் பாடல்களைக் கேட்டு மகிழ்க.

அருள்நெறி அறிவைத் தரலாகும்
அதுவே தமிழன் குரலாகும்

பொருள்பெற யாரையும் புகழாது
போற்றா தாரையும் இகழாது

கொல்லா விரதம் குறியாகக்
கொள்கை பொய்யா நெறியாக

எல்லா மனிதரும் இன்புறலே.
என்றும் இசைந்திடும் அன்பறமே

அன்பும் அறமும் ஊக்கிவிடும்
அச்சம் என்பதைப் போக்கிவிடும்

இன்பம் பொழிகிற வானொலியாம்
எங்கள் தமிழெனும் தேன்மொழியாம்
– நாமக்கல் கவிஞர்

கீழ்க்காணும் தலைப்பில் இரண்டு நிமிடம் பேசுக.

தமிழ் எழுத்துகளின் தோற்றமும் வளர்ச்சியும்

தொல்காப்பியம் என்னும் தொன்மைத் தமிழ்நூலில் கூறப்படும் எழுத்துகள் வட்டெழுத்துகளைக் குறிப்பனவே ஆகும். இவ்வெழுத்தினைக் கோலெழுத்து, கண்ணெழுத்து எனப் பண்டைத் தமிழ் நூல்கள் குறிப்பிட்டுள்ளன. நாம் இன்று எழுதும் எழுத்துகள் ஆப்பு வடிவ எழுத்துகளிலிருந்தே தோன்றின என்று அறிஞர் சிலர் கருதுகின்றனர். கோடுகள் மிகுதியாக இருக்கக் காரணம் இதுவே என்பர்.

எகர ஒகர எழுத்துகளைக் குறிக்க எழுத்துகளின் மேல் புள்ளி வைக்கும் வழக்கம் தொல்காப்பியர் காலம் முதல் இருந்து வந்துள்ளது. ஓலைச் சுவடிகளிலும் கல்வெட்டுகளிலும் புள்ளி பெறும் எழுத்துகளை எழுதும்போது அவை சிதைந்துவிடும் என்பதால் புள்ளி இடாமல் எழுதினர். மெய்யா? உயிர்மெய்யா? குறிலா? நெடிலா?

என உணர வேண்டிய நிலை இருந்தது. இதனால் படிப்பவர்கள் பெரிதும் இடருற்றனர். இந்நிலையில் தமிழ் எழுத்துகளில் மிகப்பெரும் சீர்திருத்தத்தைச் செய்தவர் வீரமாமுனிவர். அதன் பிறகு தந்தை பெரியாரின் சீர்திருத்தமும் பெற்று தமிழ் இன்று எழுதும் தமிழாக மாறியது. தமிழ்மொழி கணினிப் பயன்பாட்டிற்கு ஏற்ற மொழியாகவும் ஆகியிருக்கிறது. நன்றி!

அகரவரிசைப்படுத்துக.

எழுத்து, ஒலிவடிவம், அழகுணர்ச்சி, ஏழ்கடல், இரண்டல்ல, ஊழி, உரைநடை, ஔகாரம், ஓலைச்சுவடிகள், ஆரம்நீ, ஈசன், ஐயம்.

அகர வரிசைப்படுத்தியன:
அழகுணர்ச்சி, ஆரம் நீ, இரண்டல்ல, ஈசன், உரைநடை, ஊழி, எழுத்து, ஏழ்கடல், ஐயம், ஒலிவடிவம், ஓலைச்சுவடிகள், ஔகாரம்

அறிந்து பயன்படுத்துவோம்.

மரபுத் தொடர்கள்:
தமிழ் மொழிக்கெனச் சில சொல் மரபுகள் உள்ளன. அவை பழங்காலம் முதலே பின்பற்றப்படுகின்றன.

பறவைகளின் ஒலிமரபு

  • ஆந்தை அலறும்
  • காகம் கரையும்
  • சேவல் கூவும்
  • குயில் கூவும்
  • கோழிகொக்கரிக்கும்
  • புறா குனுகும்
  • மயில் அகவும்
  • கிளி பேசும்
  • கூகை குழறும்

தொகை மரபு

  • மக்கள் கூட்டம்
  • ஆநிரை
  • ஆட்டு மந்தை

வரினை மரபு

  • சோறு உண்
  • தண்ணீ ர் குடி
  • பூக் கொய்
  • முறுக்குத் தின்
  • கூடை முடை
  • இலை பறி
  • சுவர் எழுப்பு
  • பால் பருகு
  • பானை வனை

சரியான மரபுச் சொல்லைத் தேர்ந்தெடுத்து எழுதுக.

1. கோழி ………………………. (கூவும் / கொக்கரிக்கும்)
2. பால் …………………….. (குடி / பருகு)
3. சோறு ……………………… (தின்/ உண்)
4. பூ ………………………. (கொய் / பறி)
5. ஆ ……………………. (நிரை / மந்தை )
Answer:
1. கொக்கரிக்கும்
2. பருகு
3. உண்
4. கொய்
5. நிரை

மரபுப் பிழையை நீக்கி எழுதுக.

சேவல் கொக்கரிக்கும் சத்தம் கேட்டுக் கயல் கண் விழித்தாள். பூப்பறிக்க நேரமாகி விட்டதை அறிந்து தோட்டத்திற்குச் சென்றாள். அங்கு மரத்தில் குயில் கரைந்து கொண்டிருந்தது. பூவைப் பறித்ததுடன், தோரணம் கட்ட மாவிலையையும் கொய்து கொண்டு வீடு திரும்பினாள். அம்மா தந்த பாலைக் குடித்துவிட்டுப் பள்ளிக்குப் புறப்பட்டாள்.

Answer:
சேவல் கூவும் சத்தம் கேட்டுக்கயல் கண்விழித்தாள். பூக்கொய்ய நேரமாகிவிட்டதை அறிந்து தோட்டத்திற்குச் சென்றாள். அங்கு மரத்தில் குயில் கூவிக் கொண்டிருந்தது. பூவைக் கொய்ததுடன், தோரணம் கட்ட மாவிலையையும் பறித்துக்கொண்டு வீடு திரும்பினாள். அம்மா தந்த பாலைப் பருகிவிட்டுப் பள்ளிக்குப் புறப்பட்டாள்.

7. கட்டுரை எழுதுக.

நான் விரும்பும் கவிஞர் – பாவேந்தர் பாரதிதாசன்

முன்னுரை :
எங்கும் தமிழ்! எதிலும் தமிழ்!’ என முழங்கும் காலம் இக்காலம். இந்த முழக்கத்திற்கு – மூலமாக இருந்த பெருமக்களுள் பாவேந்தர் பாரதிதாசனார் குறிப்பிடத்தக்கவர். இவரே நான் விரும்பும் கவிஞர் ஆவார்.

பிறப்பும் இளமையும் :
கனகசுப்புரத்தினம் என்னும் இயற்பெயர் கொண்ட பாரதிதாசனார் 29.04.1891-இல் கனகசபை – இலக்குமி அம்மையாருக்கு மகனாய்ப் புதுச்சேரியில் பிறந்தார். இளமையில் தமிழாசிரியராய் அமர்ந்தார். மகாகவி பாரதியாரிடம் கொண்ட அன்பால் தம் பெயரைப் பாரதிதாசன் என வைத்துக் கொண்டார்.

தமிழ்ப்பற்று :
‘தமிழுக்கும் அழுதென்று பேர் – அந்தத்
தமிழ் இன்பத் தமிழ் எங்கள் உயிருக்கு நேர்’
போன்ற கவிதை வரிகள் பாரதிதாசனின் தமிழ்ப்பற்றை வெளிப்படுத்துவன. தமிழரின் மேன்மையை இகழ்ந்தவனை என் தாய் தடுத்தாலும் விடேன்’ என முழங்கினார். தமிழகத்தின் தமிழ்த்தெருவில் தமிழ்தான் இல்லை ‘ என வருந்தினார்.

கவிச்சுவை :
இயற்கையில் ஈடுபாடு மிக்க பாவேந்தரின் கவிதைகள் கருத்தாழமும் கற்பனைச் சுவையும் கொண்டு கற்போரைக் களிப்புறச் செய்பவை. ‘நீலவான் ஆடைக்குள் உடல் மறைந்து நிலாவென்று காட்டுகின்றாய் ஒளிமுகத்தை’ எத்தனை அழகான கற்பனை!. இது இவரின் கவிச்சுவைக்குச் சான்று.

சமுதாயப் பார்வை:
‘சாதி இருக்கின்ற தென்பானும் இருக்கின்றானே’ எனச் சாதி வெறியைச் சாடினார்.

‘எல்லார்க்கும் எல்லாம் என்று இருப்பதான
இடம் நோக்கி நடக்கின்ற திந்த வையம்’
என்ற பொதுவுடைமைக் கருத்துக்குச் சொந்தக்காரர் பாவேந்தர்.

முடிவுரை :
உடல்வளமும் , உளத்திடமும், உண்மை உரைக்கும் பண்பும், நேர்மையும், மொழிப்பற்றும், இனப்பற்றும் கொண்ட பாவேந்தரின் கனவுகளை நனவாக்குவதே நமது கடமை.

மொழியோடு விளையாடு

பொருத்தமான பன்மை விகுதியைச் சேர்த்தெழுதுக.

கல், பூ, மரம், புல், வாழ்த்து , சொல், மாதம், கிழமை, ஈ, பசு, படம், பல், கடல், கை, பக்கம், பா.

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 1.5 ஏழுத்துகளின் பிறப்பு 2

ஒருசொல் ஒரே தொடரில் பல பொருள் தருமாறு எழுதுக.

எ.கா: அணி – பல அணிகளை அணிந்த வீரர்கள், அணி அணியாய்ச் சென்றனர்.

படி, திங்கள், ஆறு.
படி : படித்துக்கொண்டிருந்த மாலதி, மாடு கறந்த ஒரு படிப்பாலை எடுத்துக் கொண்டு, படியில் ஏறிச் சென்று தாயிடம் கொடுத்தாள்.

திங்கள் : சித்திரைத் திங்களில், முதல் திங்கள் அன்று, இரவில் திங்களைப் பார்ப்பது நல்லது.

ஆறு : ஆறுமுகம், காலையில் துவைப்பதற்காக ஆறு துணிகளை எடுத்துக்கொண்டு காவேரி ஆற்றுக்குச் சென்றான்.

சொற்களை ஒழுங்குபடுத்தி முறையான தொடராக்குக.

1. வட்டெழுத்து எனப்படும் தமிழ் கோடுகளால் வளைந்த அமைந்த எழுத்து.
2. உலகம் தமிழ்மொழி வாழட்டும் உள்ளவரையிலும்.
3. வென்றதை பரணி பகைவரை ஆகும் பாடும் இலக்கியம்.
4. கழுத்து பிறக்கும் இடம் உயிரெழுத்து ஆகும்.
5. ஏகலை கலையை அம்புவிடும் தமிழ் என்றது.

ஒழுங்குபடுத்திய தொடர் :
1. வளைந்த கோடுகளால் அமைந்த தமிழ் எழுத்து வட்டெழுத்து எனப்படும்.
2. உலகம் உள்ளவரையிலும் தமிழ்மொழி வாழட்டும்.
3. பகைவரை வென்றதைப் பாடும் இலக்கியம் பரணி ஆகும்.
4. உயிரெழுத்து பிறக்கும் இடம் கழுத்து ஆகும்.
5. தமிழ் அம்புவிடும் கலையை ஏகலை என்றது.

நிற்க அதற்குத் தக…

கலைச்சொல் அறிவோம்

1. ஒலிபிறப்பியல் – Articulatory phonetics
2. மெய்யொலி – Consonant
3. மூக்கொலி – Nasal consonant sound
4. கல்வெட்டு – Epigraph
5. உயிரொலி – Vowel
6. அகராதியியல் – Lexicography
7. ஒலியன் – Phoneme
8. சித்திர எழுத்து – Pictograph

இணையத்தில் காண்க

தமிழ் வரிவடிவ எழுத்துகளில் காலந்தோறும் ஏற்பட்டுள்ள மாற்றங்களை இணையத்தில் தேடித் தொகுத்து வருக.

1. ஓவிய எழுத்துகள் :
மனிதன் ஓவியங்கள் மூலமாக தங்களுடைய எண்ணங்களை மற்றவர்களுடன் பகிர்ந்து கொண்டான். தமிழகத்தில் மல்லப்பாடி, கீழ்வாலை, கோவை, மதுரை, நீலகிரி, தருமபுரி போன்ற மாவட்டங்களில் ஓவிய எழுத்தைக் கண்டு பிடித்துள்ளனர்.

2. உருவ எழுத்து :
பழந்தமிழகத்தில் உருவ எழுத்து உணர்வு எழுத்து, ஒலியெழுத்து, தன்மை எழுத்து என வரும் எழுத்துகள் ஒவ்வொன்றும் இருபாற்பட்டு எட்டு வகையாக விளங்கிய | பாங்கும் அதில் உருவ எழுத்து ஓவியன் கைவினைத் திறன் போன்றது என்பதும் பெறப்படும். இதனால் குழுக்களாக இருந்த பழங்குடி மக்கள் பலவகைப்பட்ட எழுத்துருக்களைப் பயன்படுத்திய பாங்கும் புலப்படும்.

3. தமிழி எழுத்து :
சங்ககாலக் கல்வெட்டுகளில் காணும் எழுத்துகளை தமிழி என்பர். தமிழுக்கே உரிய. வடிவத்தைத் தமிழி என்று கூறுவதுதான் சரி. இன்றுள்ள பழமையான எழுத்து வடிவம் தமிழியே என்பதும் அதுகாலந்தோறும் மாற்றம் பெற்றதையும் அறிஞர்கள் பட்டியல் இட்டுக் காட்டியுள்ளனர். இன்றுள்ள வடிவங்களுக்கு வித்தாக உள்ளது தமிழியே.

4. கோல் எழுத்து :
ஓவிய எழுத்தில் இருந்து கல்லில் பொறிக்கக் கோடுகளாக வரைந்த குறியீடுகளைக் கோல் எழுத்து என்றும் குறிப்பர்.

5. வட்டெழுத்து :
கல்லில் வெட்டப்பட்ட எழுத்துகளே வட்டெழுத்து எனப்பட்டது என்றும், ஓலைகளில் எழுதும்போது கோடுகள் ஓலைகளைக் கிழிக்கும் என்பதால் வட்டமாக எழுதியதால் இப்பெயர் பெற்றது என்றும் கூறுவர். பாண்டிய நாட்டில் வட்டெழுத்துகள் கி.பி. எட்டாம் நூற்றாண்டு வரை வழக்கில் இருந்ததைக் கல்வெட்டுகள் காட்டும்.

இமயமலை அடிவாரத்தில் உள்ள கோபலேசுவரர் ஆலயத்தில் வட்டெழுத்துக் கல்வெட்டு தமிழில் உள்ளது. இவ்வாறு தமிழ் வட்டெழுத்து இந்தியா முழுவதும் பரவிப் பல்வேறு எழுத்து வடிவங்கள் தோன்றக் காரணமாயின தன்மையும் அறியப்படும்.

6. கிரந்த எழுத்து :
தமிழகத்தில் பல்லவர் ஆட்சி ஏற்பட்டதும் வடமொழி ஆதிக்க மொழியாயிற்று. கிரந்த எழுத்துகள் வழக்கில் வந்தன. இதனைப் பல்லவ கிரந்தம் என்றே அழைப்பர். கிரந்தம் என்ற சொல்லிற்கு நூல் என்பது பொருள். இதுவே பின்னர் எழுத்தையும் குறித்தது. தமிழ்க் கல்வெட்டுகளில் வடமொழிப் பகுதியைக் குறிக்க இந்த எழுத்துகளையே பயன்படுத்தினர். தமிழ்நாட்டில் ஆனைமலை, அழகர்மலை, திருமயம், குடுமியான்மலை, தகடூர், பேரூர் போன்ற இடங்களில் உள்ள சோழர்காலக் கல்வெட்டுகளில் கிரந்த எழுத்துகளைக் காணலாம்.

7. முதல் அச்சு எழுத்து :
தமிழ்மொழியின் முதல் அச்சுப் புத்தகம் தம்பிரான் வணக்கம் என்னும் நூல் 1578 அக்டோபர் 20ஆம் நாள் கொல்லத்தில் அச்சிடப்பட்டது. அதில் கொல்லம் எழுத்து, மலபார் எழுத்து, கோவா எழுத்து என்பன போன்ற வேறு வேறு வகையான தமிழ் எழுத்துகள் அன்று வழக்கில் இருந்ததைக் குறித்துக் காணலாம். இவ்வாறு அச்சில் கூடப் பலவகைப்பட்ட எழுத்துகள் பழக்கத்தில் இருந்ததை நாம் அறிய முடியும்.

8. வீரமாமுனிவர் செய்த மாற்றம் :
‘எகரத்துக்கும், ஒகரத்துக்கும் உட்புள்ளியை நீக்கிக் கால் இட்டார். உயிர்மெய்களில் எகர, ஒகரங்கட்கு ஒற்றைக் கொம்பு, இரட்டைக் கொம்பு அமைத்தார். அவரே சதுர வடிவான எழுத்துகளை அமைத்தார் என்றும் கூறுவர்.

9. பெரியார் செய்த மாற்றம் :
பெரியார் தமிழ் எழுத்துகள் சீர்மை பெற வேண்டும் என்று கருதினார். அதன் விளைவாக உயிர்மெய்க்கு, மெய்யுடன் கால் சேர்த்து வழங்கும் முறையைக் கொண்டார்.

கூடுதல் வினாக்கள்

சரியான விடையைத் தேர்ந்தெடுத்து எழுதுக.

Question 1.
எழுத்துகள் ………………….. இடங்களில் பிறக்கின்றன.
அ) இரண்டு
ஆ) மூன்று
இ) நான்கு
ஈ) ஐந்து
Answer:
இ) நான்கு

Question 2.
உயிரெழுத்துகளின் பிறப்பிடம் …………………….
அ) மூக்கு
ஆ) தலை
இ) மார்பு
ஈ) கழுத்து
Answer:
ஈ) கழுத்து

Question 3.
மெல்லின எழுத்துகள் பிறக்கும் இடம் ………………….
அ) மார்பு
ஆ) தலை
இ) மூக்கு
ஈ) கழுத்து
Answer:
இ) மூக்கு

Question 4.
இடையின எழுத்துகள் பிறக்கும் இடம் ………………….
அ) தலை
ஆ) மூக்கு
இ) கழுத்து
ஈ) மார்பு
Answer:
இ) கழுத்து

Question 5.
எழுத்துகளின் பிறப்பினை ……………………. வகையாகப் பிரிப்பர்.
அ) இரண்டு
ஆ) மூன்று
இ) நான்கு
ஈ) ஐந்து
Answer:
அ) இரண்டு

குறுவினா.

Question 1.
எழுத்துகளின் பிறப்பினை எத்தனை வகையாகப் பிரிப்பர்? அவை யாவை?
Answer:

  • எழுத்துகளின் பிறப்பினை இரண்டு வகையாகப் பிரிப்பர்.
  • அவை, இடப்பிறப்பு, முயற்சிப் பிறப்பு ஆகும்.

Question 2.
உயிரெழுத்துகள் எவற்றை இடமாகக் கொண்டு பிறக்கின்றன?
Answer:
உயிர் எழுத்துகள் பன்னிரண்டும் கழுத்தை இடமாகக் கொண்டு பிறக்கின்றன.

Question 3.
ஆய்த எழுத்து எதை இடமாகக் கொண்டு பிறக்கிறது?
Answer:
ஆய்த எழுத்து தலையை இடமாகக் கொண்டு பிறக்கிறது.

Question 4.
உயிர் எழுத்துகளின் முயற்சிப் பிறப்பு குறித்து எழுதுக.
Answer:
(i) அ, ஆ, ஆகிய இரண்டும் வாய் திறத்தலாகிய முயற்சியால் பிறக்கின்றன. இ, ஈ, எ, ஏ, ஐ ஆகிய ஐந்தும் வாய் திறக்கும் முயற்சியுடன் நாக்கின் அடி ஓரமானது மேல்வாய்ப் பல்லைப் பொருந்தும் முயற்சியால் பிறக்கின்றன.

(ii) உ, ஊ, ஒ, ஓ, ஔ ஆகிய ஐந்தும் வாய் திறக்கும் முயற்சியுடன் இதழ்களைக் குவிப்பதால் பிறக்கின்றன.

Question 5.
க், ங் – மெய்களின் முயற்சிப் பிறப்பு யாது?
Answer:
க், ங் – ஆகிய இருமெய்களும் நாவின் முதற்பகுதி, அண்ணத்தின் அடிப்பகுதியைப் பொருந்துவதால் பிறக்கின்றன.

Question 6.
ச், ஞ் – மெய்களின் முயற்சிப் பிறப்பு யாது?
Answer:
ச், ஞ் – ஆகிய இருமெய்களும் நாவின் இடைப்பகுதி, நடு அண்ணத்தின் இடைப்பகுதியைப் பொருந்துவதால் பிறக்கின்றன.

Question 7.
ட், ண் – ஆகிய மெய்களின் முயற்சிப் பிறப்பு யாது?
Answer:
ட், ண்- ஆகிய இருமெய்களும் நாவின் நுனி, அண்ணத்தின் நுனியைப் பொருந்துவதால் பிறக்கின்றன.

Question 8.
த், ந் – மெய்களின் முயற்சிப் பிறப்பு யாது?
Answer:
த், ந் – ஆகிய இருமெய்களும் மேல்வாய்ப்பல்லின் அடியை நாக்கின் நுனி பொருந்துவதால் பிறக்கின்றன.

Question 9.
ப், ம் – மெய்களின் முயற்சிப் பிறப்பு யாது?
Answer:
ப், ம் – ஆகிய இரு மெய்களும் மேல் இதழும் கீழ் இதழும் பொருந்துவதால் பிறக்கின்றன.

Question 10.
ற், ன் – மெய்களின் முயற்சிப் பிறப்பு யாது?
Answer:
ற்,ன் – ஆகிய இருமெய்களும் மேல்வாயை நாக்கின் நுனி மிகவும் பொருந்துவதால் பிறக்கின்றன.

Question 11.
ய், ர், வ் – மெய்களின் முயற்சிப் பிறப்பு யாது?
Answer:
ய் – இது நாக்கின் அடிப்பகுதி, மேல் வாய் அடிப்பகுதியைப் பொருந்துவதால் பிறக்கிறது.
ர் – இது மேல்வாயை நாக்கின் நுனி வருடுவதால் பிறக்கிறது.
வ் – இது மேல்வாய்ப்பல்லைக் கீழ் உதடு பொருந்துவதால் பிறக்கிறது.

Question 12.
சார்பு எழுத்துகளின் பிறப்பு குறித்து எழுதுக.
Answer:
ஆய்த எழுத்து வாயைத் திறந்து ஒலிக்கும் முயற்சியால் பிறக்கிறது. பிற சார்பெழுத்துகள் யாவும் தத்தம் முதலெழுத்துகள் தோன்றும் இடங்களிலேயே அவை பிறப்பதற்கு உரிய முயற்சிகளைக் கொண்டு தாமும் பிறக்கின்றன.

Samacheer Kalvi 8th Social Science History Solutions Term 3 Chapter 1 Urban Changes During the British Period

Students can Download Social Science History Chapter 1 Urban Changes During the British Period Questions and Answers, Notes Pdf, Samacheer Kalvi 8th Social Science Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th Social Science History Solutions Term 3 Chapter 1 Urban Changes During the British Period

Samacheer Kalvi 8th Social Science Urban Changes During the British Period Textual Evaluation

Make an Album Making of Chennai From Early Period Till Now

I. Choose the correct answer:

Urban Changes During The British Period  Question 1.
Ancient towns are –
(a) Harappa and Mohenjodaro
(b) Delhi and Hyderabad
(c) Bombay and Culcutta
(d) None of the above
Answer:
(a) Harappa and Mohenjodaro

Urban Changes During The British Period Book Back Answers Question 2.
Coastal towns developed by the British were –
(a) Surat
(b) Goa
(c) Bombay
(d) All of these
Answer:
(d) All of these

Urban Changes During The British Period 8th Standard Question 3.
A new trend of urbanisation began in the latter half of 19th century as a result of –
(a) Opening of Suez Canal
(b) Introduction of steam navigation
(c) Construction of railways
(d) All the above
Answer:
(d) All the above

Question 4.
The British arrived India for.
(a) for trading
(b) for preaching their religion
(c) for working
(d) for ruling
Answer:
(a) for trading

Question 5.
Fort St. George was constructed by the British in –
(a) Bombay
(b) Cuddalore
(c) Madras
(d) Calcutta
Answer:
(c) Madras

Question 6.
Which of the following port was the East India Company’s principal settlement until 1774?
(a) Fort St. William
(b) Fort St David
(c) Fort St. George
(d) None of these
Answer:
(c) Fort St. George

II. Fill in the Blanks:

  1. The network of railroads in India was introduced in …………………………
  2.  ……………………….. rightly regarded as the Father of Local Self – Government in India.
  3. The Government of India Act of 1919 introduced ……………………….. in the provinces.
  4. ……………………….. was responsible for the formation of the corporation.
  5. Francis Day and Andrew Cogan got permission to establish a factory -cum trading post at madrasapatnam  in………………………..

Answer:

  1. 1853
  2. Ripon
  3. Dyarchy
  4. Sir Josiah Child
  5. 1639

III. Match the following:

Question 1.

  1. Bombay – Religious centres
  2. Cantonment towns – Hill stations
  3. Kedamath – Ancient town
  4. Darjeeling – Seven island
  5. Madurai – Kanpur

Answer:

  1. Bombay – Seven island
  2. Cantonment towns – Kanpur
  3. Kedamath – Religious centres
  4. Darjeeling – Hill stations
  5. Madurai – Ancient town

IV. State true or false:

  1. Towns flourished since prehistoric times in India.
  2. British acquired political control after the Battle of Plassey.
  3. Fort St. Williams is in Madras.
  4. Army people began to live in cantonments.
  5. Madras was officially renamed as Chennai in 1998.

Answer:

  1. True
  2. True
  3. False
  4. True
  5. False

V. Choose the correct statement:

Question 1.
Assertion (A): India became the agricultural colony of Britain.
Reason (R): The one – way free trade policy followed by British and the Industrial revolution destroyed Indian indigenous industries.
(a) A is correct and R is Wrong
(b) A is wrong and R is Correct
(c) A is correct and R explains A
(d) A is correct and R does not explain A
Answer:
(c) A is correct and R explains A

Question 2.
Which of the following statement(s) is/are not true?
i) Srirangarayalu gave the English the grant of Madrasapatnam.
ii) Day and Cogan were jointly responsible for the construction of Fort St. George.
iii) In 1969 the state of Madras was rechristened as Tamil Nadu.
(a) i only
(b) i and ii
(c) ii and iii
(d) iii only
Answer:
(a) i only

Question 3.
Assertion (A): British built up their alternative capitals in hilly areas.
Reason (R): They found the Indian summer inhospitable.
(a) A is correct and R is Wrong
(b) A is wrong and R is Correct
(c) A is correct and R explains A
(d) A is correct and R does not explain A
Answer:
(c) A is correct and R explains A

VI. Answer the following in one or two sentences:

Question 1.
What is an urban area?
Answer:
An urban area is one that has a high population density engaged in occupations other than food production, living in a highly built environment.

Question 2.
Hilly areas were distinctive features of colonial urban development. Why?
Answer:

  • The British coming from a cool temperate climate, found the hill stations protective from hot weather and epidemics.
  • So they built up the alternative capitals in cool areas.
  • So highly hills areas were distinctive features of colonial urban development.

Question 3.
Name the three Presidency cities?
Answer:
In the late 18th century Calcutta, Bombay and Madras rose as Presidency cities.

Question 4.
State any four reason for the new trend of urbanization in the 19th century.
Answer:

  • The causes for the new trend of urbanization in the 19th century were
  • Opening of Suez Canal, introduction of steam navigation, construction of Railways, Canals and harbours.
  • Growth of factory industries etc.

Question 5.
Write short note on Cantonment towns.
Answer:

  • Since the British needed strong military camps and established the cantonment towns.
  • Army people began to live in these places and gradually they were grown up into a city.
  • E.g. Kanpur and Lahore.

Question 6.
What were the regions covered in the Madras presidency during British regime?
Answer:
The region covered in the Madras Presidency during the British regime covered were

  • Modem day Tamil Nadu
  • The Lakshadweep Island
  • Northern Kerala
  • Rayalaseema
  • Coastal Andhra
  • Districts of Karnataka and various districts of southern Odisha.

VII. Answer the following in detail.

Question 1.
Describe the colonial urban development.
Urban Changes During The British Period Samacheer Kalvi 8th Social Science History Solutions Term 3 Chapter 1
Answer:
(i) Port cities:

  • The British arrived in India for trading. Madras, Calcutta and Bombay became the important ports. They played important role in trade. These cities became the prominent commercial areas with tall European – styled buildings.
  • Fort St. George in Madras and Fort St. William in Calcutta were the best examples.

(ii) Cantonment towns:

  • The British occupied the Indian territory and political power by their military force. So they needed strong military camps and established the cantonments
  • For e.g, Kanpur, Lahore.

(iii) Hill Stations:

  • Hill stations were distinctive features of colonial urban development. Although Hill stations were not unknown, prior to their founding by the British in India, they were few and had a small population and were often visited for specific purpose.
  • For e.g. Srinagar was a Mughal recreational centre, Kedamath and Badrinath were Hindu religious Centres.

(iv) Railway towns:

  • Railway towns were also a type of urban settlements and were established in 1853 after the introduction of railways by the British.
  • By the nature of railway transport, all the towns were located on the plains.

Question 2.
Trace the origin and growth of Madras.
Answer:
Origin and Growth of Madras:
(a) The beginning of the city of Madras goes back to the earliest stages of British commercial enterprise in India. The English East India Company was started in 1600 A.D(C.E).

(b) The English, after some efforts secured the privilege of building a factory at Masulipatnam. It was well protected from the monsoon winds.

(c) The official grant for the land was given by Damarla Venkatapathy Nayak, the deputy of the Raja of Chandragiri (12km west ofTirupathi). Damarla gave British a piece of land between Cooum river and the Egmore.

(d) India Company’s Francis Day accompanied by his interpreter Beri Thimmappa and superior Andrew Cogan. By this Francis Day and Andrew Cogan (the chief of the Masulipatnam Factory), was granted permission to establish a factory – cum – trading post and a fort at Madrasapatnam in 1639.

(e) This fortified settlement came to be known as Fort St. George settlement. It is otherwise referred to as the White Town. While the nearby villages inhabited by local population was called as Black Town. Collectively the White Town and the Black Town were called Madras.

Question 3.
India became an agricultural colony of Britain. How?
Answer:

  1. In the beginning, the policies of the British proved harmful to the process of urbanisation.
  2. Later the economic policies followed by the British led to the rapid transformation of India’s economy into a colonial economy and development of cities.
  3. The one way free trade predominance of British, Indian manufacturing industries were destroyed.
  4. There was a sudden collapse of the urban handicrafts industry.
  5. Towns and cities long famed for their specialized products gazed continually shrinking market.
  6. The manufacturing towns lost their previous importance.
  7. The industrial revolution, high import duties and other restrictions imposed on the import of Indian goods into Britain and Europe led to the decline of Indian industries.
  8. Thus, India became the agricultural colony of Britians.

VIII. Project and Activity:

Question 1.
Make an album – ‘Making of Chennai’ (from early period till now)
Answer:
Activity to be done by the students themselves

Question 2.
Mark port cities, cantonment towns, hill stations on the outline map of India, (any four places from each)
Answer:
https://docs.google.com/document/d/1E_6s-FcB-9iWcpIxNNeEzgOvbtb2JnuJOxvwzxQMmko/editUrban Changes During The British Period Book Back Answers Samacheer Kalvi 8th Social Science History Solutions Term 3 Chapter 1

Samacheer Kalvi 8th Social Science Urban Changes During the British Period Additional Questions

I. Choose the correct answer:

Question 1.
The evolution of towns has occurred in.
(a) ancient towns
(b) medieval towns
(c) modern towns
(d) all the above
Answer:
(d) all the above

Question 2.
Most of the ancient towns in India developed as.
(a) administrative centres
(b) religious centres
(c) cultural centres
(d) all the above
Answer:
(d) all the above

Question 3.
Some of the important medieval towns of India are.
(a) Delhi, Hyderabad and Harappa
(b) Jaipur, Lucknow and Agra
(c) Nagpur, Madurai and Mohenjadaro
(d) Madurai, Varanasi and Lucknow
Answer:
(b) Jaipur, Lucknow and Agra

Question 4.
The British developed new towns depending on its.
(a) location
(b) purpose
(c) resources
(d) all the above
Answer:
(d) all the above

Question 5.
DeIndustrialisation under the British took place due to their.
(a) economic policy
(b) industrial policy
(c) political policy
(d) none of the above
Answer:
(a) economic policy

Question 6.
One of the old populous manufacturing towns was.
(a) Delhi
(b) Harappa
(c) Dacca
(d) Madurai
Answer:
(c) Dacca

Question 7.
The introduction of railways in British India resulted in.
(a) the diversion of trade routes
(b) export of raw materials
(c) uprooting the traditional industries
(d) ail the above
Answer:
(d) all the above

Question 8.
British developed new centers of trade at.
(a) Calcutta
(b) Madras
(c) Bombay
(d) All the above
Answer:
(d) All the above

Question 9.
The trade of English East India Company expanded in.
(a) 1639
(b) 1661
(c) 1690
(d) 1757
Answer:
(d) 1757

Question 10.
The British established the cantonments since they needed.
(a) raw materials
(b) commercial centers
(c) strong military camps
(d) none of the above
Answer:
(c) strong military camps

Question 11.
Some of the hill stations developed by the British were.
(a) Kedamath and Badrinath
(b) Simla and Nainital
(c) Kanpur and Lahore
(d) Srinagar and Delhi
Answer:
(b) Simla and Nainital

Question 12.
The charter _______established Municipal administration in the three presidency Towns
(a) 1812
(b) 1793
(c) 1850
(d) 1909
Answer:
(b) 1793

Question 13.
English trade did not thrive at Masulipatnam due to.
(a) Lack of resources
(b) Leak of Transport
(c) Famine
(d) None of the above
Answer:
(c) Famine

Question 1 4.
Francis Day was.
(a) The Director of East India Company
(b) Member of the Masulipatnam Council
(c) Mayor of Madras Municipal Corporation
(d) The Chief of the Masulipatnam Factory
Answer:
(b) Member of the Masulipatnam Council

Question 15.
Beri Thimmappa was.
(a) The Deputy of the Raja of Chandragiri
(b) An Interpreter
(c) Superior of Francis Day
(d) Councillor
Answer:
(b) An Interpreter

II. Fill in the blanks:

  1. The medieval towns of India functioned either as______city or______city.
  2. In the beginning of eighteenth century, the policies of the British proved harmful to the process of______.
  3. The native rulers lost their kingdom to the British by means of various______ of the colonial power.
  4. Srinagar was a______recreational centre.
  5. Darjeeling was wrested from the rulers of______.
  6. The introduction of______made hill station more accessible.
  7. Damarla gave British a piece of land between Cooum river and______.
  8. Collectively the White Town and the Black Town were called______.
  9. Srirangarayapatnam and Chennapatnam were together known______
  10. Madras was officially renamed as Chennai in______.
  11. In western India______was the main port of the East India Company.

Answer:

  1. Fort,port
  2. urbanisation
  3. policies
  4. Mughal
  5. sikkim
  6. railways
  7. Egmore
  8. Madras
  9. Madrasapatnam
  10. 1996
      1. Bombay

III. Match the following:

Urban Changes During The British Period 8th Standard Social Science History Solutions Term 3 Chapter 1 Samacheer Kalvi

Answer:

  1. d
  2. a
  3. e
  4. b
  5. c

IV. State True or False:

  1. During ancient times most of the towns developed as headquarters of Kingdoms.
  2. The policies of the British proved useful in the process of urbanisation.
  3. The stiff competition of imported goods crashed down the industrial structure in India.
  4. Madras, Calcutta and Bombay became the prominent commercial centres under the British.
  5. The British developed the hill stations as Sanatoriums also.
  6. By the nature of railway transport, all the towns were located on the hills.

Answer:

  1. False
  2. False
  3. True
  4. True
  5. True
  6. False

V. Choose the correct statement:

Question 1.
Assertion (A): The trade of English East India company expanded after 1757.
Reason (R): The British gradually acquired political control after the Battle of Plassey in 1757.
(a) A is correct and R is Wrong
(b) A is wrong and R is Correct
(c) A is correct and R explains A
(d) A is correct and R does not explain A
Answer:
(c) A is correct and R explains A

Question 2.
Which of the following statement(s) is / are not true
(i) Ripon’s Resolution is known as MagnaCarta of Local Self-Government.
(ii) Lord Mayo’s famous Resolution of 1870 supported the development of local self-government.
(iii) After Independence India got the unique opportunity of moulding local government.
(a) i only
(b) ii only
(c) iii only
(d) i, ii and iii
Answer:
(d) i, ii and iii

Question 3.
Assertion (A): The British established cantonments.
Reason (R): The British occupied the Indian territory and political power by their military force.
(a) A is correct and R is Wrong
(b) A is wrong and R is Correct
(c) A is correct and R explains A
(d) A is correct and R does not explain A
Answer:
(c) A is correct and R explains A

VI. Answer the following one or two sentences:

Question 1.
Mention the names of the few ancient towns in India.
Answer:
Harappa, Mohenjodaro, Varanasi, Allahabad and Madurai are well – known ancient towns in India.

Question 2.
Write a note on Medieval towns in India.
Answer:

  • During medieval times, most of the towns developed as headquarters of principalities and kingdoms.
  • They functioned either fort city or port city.
  • Important among them are Delhi. Hyderabad, Jaipur, Lucknow, Agra and Nagpur.

Question 3.
Mention a few Coastal towns.
Answer:

  1. The Europeans first developed some coastal towns.
  2. They were Surat, Daman, Goa and Pondicherry.

Question 4.
Mention the three main cities developed by the British.
Answer:

  1. The British after consolidated their power in India developed three main cities – Mumbai, Chennai and Kolkatta.
  2. They served as administrative headquarters and trading centres.

Question 5.
How were the newly developed towns known?
Answer:
The newly developed towns are known differently as hill towns, industrial towns, court towns, railway station towns, cantonments and administrative towns.

Question 6.
Mention the factors which led to the decline of Indian Industries.
Answer:

  1. The traditional industrial base of Indian cities, was destroyed by Industrial revolution.
  2. The high import duties and other restrictions imposed on the import of Indian goods into Britain and Europe led to the decline of Indian industries.

Question 7.
Why was there a new trend of urbanisation in the latter half of the nineteenth century?
Answer:

  1. The opening of Suez Canal
  2. Introduction of Steam Navigation
  3. Construction of railways
  4. Canals, harbours, growth of factory industries, coal mining, tea plantation, banking, shipping and insurance, all these created a new trend urbanisation in the latter half of the nineteenth century.

Question 8.
Write a note on the administration of the Presidency towns.
Answer:

  1. The Governor General to appoint justices of peace in the Presidency towns.
  2. After various trials, a system of government was evolved with essential features like a large corporation with elected members, a strong independent executive authority to check accounts and perform essential duties such as sanitation water supply and collection of revenue etc.

Question 9.
How did Calcutta became a Presidency?
Answer:

  1. In 1690, the English merchants founded a settlement at Sutanati.
  2.  In 1698, they secured Zamindari rights over Sutanati, Calcutta and Gobindpur.
  3. The company established Fort William at Calcutta.
  4. Calcutta became Presidency with a Governor and Council to manage its affairs.

Question 10.
How did the administrative headquarters emerge as the most important towns and cities of the country?
Answer:

  1. By the beginning of 20th century, Calcutta, Bombay and Madras had become the leading administration, commercial and industrial cities of India.
  2. These cities became the central commercial area with buildings of European style.
  3. Sub urban railways, tram car and city buses gave the colonial cities a new look and status.

VII. Answer the following in detail:

Question 1.
Write a note on the evolution of towns in India.
Answer:

  1. The evolution of towns has occurred in different ways and in different stages in India.
  2. They can be classified into ancient towns, medieval towns and modem towns.
  3.  Most of the ancient towns like Harlappa. Mohenjodaro, Varanasi, Allahabad and Madurai developed as administrative, religious and cultural centres.
  4. The medieval towns like Delhi, Hyderabad, Jaipur, Lucknow, Agra and Nagpur developed as headquarters of principalities and kingdom.
  5. The Europeans first developed some coastal towns such as Surat, Daman, Goa and Pondicherry in modem India.
  6. Then the British developed Madras, Bombay and Calcutta as the administrative headquarters and trading centres.
  7. The newly developed towns are known differently as hill towns, industrial towns, court towns, railway station towns, cantonments and administrative towns.

Question 2.
Write about the development of Local Government in the British India.
Answer:
The development of local government in the British India may be traced in three distinct phases.
(a) First phase (1688-1882):

  1. Municipal government in India has been in existence since 1688 with the formation of Madras Municipal Corporation with a Mayor.
  2. Sir Josiah Child, one of the Directors of the East India Company was responsible for the formation of the corporation.
  3. The Charter Act of 1793, established Municipal administration in the three
    Presidency Towns.
  4. The Act of 1850 provided the formation of municipalities North Western Frontier provinces, Oudh and Bombay.

(b) Second phase (1882-1920):

  1. Ripon’s Resolution on local Self – Government was a landmark in the history of local self-government.
  2. So Ripon is rightly called the “Father of Local Self-Government” in India.

(c) Third phase (1920-1950):

  1. The Government of India Act of 1919 introduced Dyarchy in the provinces.
  2. The Government of India Act of 1935 introduced Provincial Autonomy.
  3. With the attainment of Independence in 1947 India had the unique opportunity of making and moulding local government to meet the needs of the free nation.

Question 3.
How did Bombay become a main part in Western India?
Answer:

  1. Bombay was initially seven Islands.
  2. It was under, the Portuguese from 1534 onwards.
  3. Portuguese king gave it as a dowry to Charles II of England when he married the former’s sister in 1661.
  4. King leased it to the East India Company.
  5. The city of Bombay began to grow when the East India Company started using Bombay as its main port in Western India.
  6.  In 1687, the English East India Company transferred its headquarters from Surat to Bombay.

Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Solutions Term 2 Chapter 2 Human Rights and UNO

You can Download Samacheer Kalvi 8th Social Science Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Solutions Term 2 Chapter 2 Human Rights and UNO

Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Human Rights and UNO Textbook Evaluation

I. Choose the correct answer

Human Rights And Uno 8th Standard Question 1.
After the Second World War ……………. has taken several measures to protect the human rights.
(a) UNO
(b) Supreme Court
(c) International Court of Justice
(d) None
Answer:
(a) UNO

Human Rights And Uno 8th Standard Samacheer Kalvi Question 2.
In 1995 women from all over the world gathered at ……………..
(a) Beijing
(b) New York
(c) Delhi
(d) None
Answer:
(a) Beijing

Human Rights Lesson Class 8 Question 3.
The National Human Rights Commission was constituted in ………………
(a) 1990
(b) 1993
(c) 1978
(d) 1979
Answer:
(b) 1993

Human Rights Class 8th Question 4.
The UNO declared 1979 as the International year of ……………..
(a) Girl Child
(b) Children
(c) Women
(d) None
Answer:
(c) Women

Human Rights 8th Standard Notes Question 5.
When is Human Rights Day observed?
(a) 9th December
(b) 10th December
(c) 11th December
(d) 12th December
Answer:
(b) 10th December

8th Standard Social Human Rights Notes Question 6.
Which one is known as modern International Magna Carta of Human rights?
(a) UDHRC
(b) NHRC
(c) SHRC
(d) International year for women
Answer:
(a) UDHRC

Human Rights 8th Standard Question 7.
Who can be appointed as the chairperson of the National Human Rights Commission?
(a) Retired judge of high court
(b) Any retired Chief Justice of the Supreme Court.
(c) Any person appointed by the president.
(d) Retired Chief Judge of any court.
Answer:
(c) Any person appointed by the president.

Human Rights 8th Std Notes Question 8.
How many articles does the Universal Declaration of Human Rights contain?
(a) 20
(b) 30
(c) 40
(d) 50
Answer:
(b) 30

Human Rights And Uno Question 9.
What is the tenure of the Chairperson of the National Human Rights Commission?
(a) 5 years or upto 62 years of age
(b) 5 years or upto 65 years of age
(c) 6 years or upto 65 years of age
(d) 5 years or upto 70 years of age
Answer:
(d) 5 years or upto 70 years of age

Question 10.
Where is the headquarters of the National Human Rights Commission?
(a) Delhi
(b) Mumbai
(c) Ahmedabad
(d) Kolkata
Answer:
(a) Delhi

II. Fill in the Blanks

  1. Each individual has ………….. to lead a dignified life.
  2. Human Rights are ………….. rights.
  3. The State Human Rights commission was formed on ……………
  4. Article 24 of Indian Constitution prohibits ……………
  5. United Nations Organisation was established in the year ……………

Answer:

  1. Right
  2. Fundamental rights
  3. 17th April 1997
  4. Child Labor
  5. 24th October 1945

III. Match the following:

  1. Eleanor Roosevelt – world’s first charter of human rights
  2. The Cyrus Cylinder – 1997
  3. Eve Teasing Act – freedom from slavery
  4. Child help line – Human Rights Commission
  5. Civil right – right to vote
  6. Political right – 1098

Answer:

  1. Eleanor Roosevelt – Human Rights Commission
  2. The Cyrus Cylinder – world’s first charter of human rights
  3. Eve Teasing Act – 1997
  4. Child help line – 1098
  5. Civil right – freedom from slavery
  6. Political right – right to vote

IV. State True or False

  1. Human rights and civil rights are the same.
  2. Declaration of the Rights of Man and of the Citizen was proclaimed in India.
  3. The Human Right Act of 1993 provides the creation of National Human Rights Commission.
  4. National Human Rights Commission has empowered to give punishment to the victims.
  5. ………….. was empowered to setup commission for the promotion of Human rights at National and State level.

Answer:

  1. True
  2. True
  3. False
  4. True
  5. ECOSOC

V. Consider the following statements and tick the appropriate answer

Question 1.
Find the wrong statement
(a) National Human Rights Commission is a statutory body.
(b) National Human Rights Commission is a constitutional body.
(c) National Human Rights Commission is an independent body.
(d) National Human Rights Commission is a multilateral institution.
Answer:
(b) National Human Rights Commission is a constitutional body.

Question 2.
Which of the following statement is not correct about the National Human Rights Commission?
(a) It was established in 1993.
(b) In the cases of human rights violation, the Commission has no rights to punish the culprit.
(c) The Chairperson and members are of this Commission are appointed by the Supreme Court of India.
(d) The Commission sends its annual report to the Central Government and State Governments.
Answer:
(c) The Chairperson and members are of this Commission are appointed by the Supreme Court of India.

Question 3.
Assertion (A) : Human Rights day is observed on 10th December
Reason (R) : It commemorates Eleanor Roosevelt’s birthday.
(a) A is correct but R does not explain A
(b) A is correct but R explains A
(c) A and R are correct
(d) A and R are Wrong
Answer:
(a) A is correct but R does not explain A

Question 4.
Consider the following statements

  1. The State Human Rights Commission is a multi-member body.
  2. The State Human Rights Commission consists of a chairperson and three members.

Which of the statements given above is /are correct?
(a) 1 only
(b) 2 only
(c) Both a and b
(d) None
Answer:
(a) 1 only

VI. Answer the following in one or two sentences

Question 1.
What are Human Rights?
Answer:

  1. Human rights are rights inherent to all human beings regardless of race, sex, nationality, ethnicity, language and religion.
  2. Human rights include freedom from slavery and torture, freedom of opinion and expression and fair trial. The right to life work and education.

Question 2.
Bring out the importance of UDHR.
Answer:

  1. One of the greatest achievements of United Nations is the creation of human rights law.
  2. To advance this goal, the UN established a Commission of Human Rights.
  3. it is also known as modem International Magna Carta of Human Rights.
  4. It is the most translated document in the world.

Question 3.
What does Article 45 of Indian Constitution provide?
Answer:
Article 45 of Indian Constitution provides that the state shall endeavor to provide early childhood care and education for all children until they complete the age of six years.

Question 4.
Write about Right to Education Act.
Answer:
Article 21A provides that the state shall provide free and compulsory education to all children aged six to fourteen years.

Question 5.
State any three legislation passed to safeguard the welfare of women.
Answer:

  1. The Hindu Widow Remarriage Act 1856
  2. The Hindu Marriage Act 1955.
  3. The Hindu Succession Act 1956.

Question 6.
Mention some of the political rights.
Answer:
The freedom of expression, and peaceful assembly, the right to take part in the government of one’s country, the right to vote, the freedom of speech and obtain information.

Question 7.
Name the five primary categories of Human Rights.
Answer:

  1. Civil Rights
  2. Political Rights
  3. Social Rights
  4. Economic Rights
  5. Cultural Rights

VII. Answer the following in detail:

Question 1.
Distinguish between Human rights and Civil rights.
Answer:
Human Rights:

  1. Human Rights belong to everyone, everywhere, regardless of nationality, sexuality, gender, race, religion or age.
  2. Human rights are considered universal to all human beings and universsal in all countries.
  3. No nation may rightfully deprive human rights to an individual.
  4. Human rights are basic rights inherent with birth.

Civil Rights:

  1. Civil rights are those rights that one enjoys by virtue of citizenship in a particular nation or state.
  2. Civil rights vary greatly from country to the country’s or government to government. It is related to the constitution.
  3. Different nations can grant or deny different civil rights and liberties.
  4. Civil rights are creation of the society.

Question 2.
Describe any five basic characteristics of Human rights.
Answer:

  1. Inherent – they are not granted by any person or authority.
  2. Fund ntal – they are fundamental rights because without them, the life and dignity of man will be meaningless.
  3. Inalienable – they cannot be taken away from the individual.
  4. Indivisible – they can’t be denied even when other rights have already been enjoyed.
  5. Universal – they are universal. They apply irrespective of one’s origin or status. They are enforceable without national border.

Question 3.
What are the measures taken by the government to protect the children?
Answer:

  1. The child is considered as an important national asset.
  2. The future of a nation depends on how its children mature and develop.
  3. So protection of children from all kinds of exploitation and abuses has become the main objective of our society.
  4. There are laws in India protecting the rights of the children.

(a) Right to Education Act:
Article 21A provides that the state shall provide free and compulsory education to all children aged six to fourteen years.

(b) The Child Labour Act (Prohibition and Regulation Act 1986):
It provides no child who has not completed 15 years of age can be employed.

(c) The Juvenile Justice Act 2000 (Care and Protection of Children):
This Act tries to protect children deprived of adequate care and to reform the children by adopting child friendly approach.

(d) POCSO A I 2012:
Protection of children from Sexual Offences Act regards the best interest of the child as being paramount importance in’every state.

VIII. HOTs

Question 1.
To whom does the Universal Declaration of Human Rights apply? Why is it important to you?
Answer:
To each individual, regardless of gender, race, religion or cultural background. Because it protects and promotes your individual rights.

IX Project and Activity

Question 1.
Make a list of 10 rights that you enjoy, and the responsibilities that you have.
Answer:
Rights :

  1. Right to life
  2. Right to family life
  3. Right to education
  4. Right to personal freedom
  5. Right to religious freedom
  6. Right to freedom of movement
  7. Freedom of press
  8. Right to equality
  9. Right to justice
  10. Freedom to form associations

Responsibilities:

  1. Support and defend the constitution
  2. Stay informed of the issues affecting your community.
  3. Participate in the democratic process.
  4. Respect and obey federal, state and local laws.
  5. Respect the rights, beliefs, and opinion of others.
  6. Participate in your local community.
  7. Serve on a jury when called upon.
  8. Defend the country if the need should arise.
  9. Pay income and other taxes honestly and on time, to federal, state and local authorities.

Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Human Rights and UNO Additional Questions

I. Choose the correct answer:

Question 1.
After the ……………. war, UNO has taken several measures to protect the human rights.
(a) First world
(b) Second world
(c) Third world
(d) None of these
Answer:
(b) Second world

Question 2.
In ………….. women from all over the world gathered at Beijing.
(a) 1994
(b) 1995
(c) 1999
(d) 1996
Answer:
(b) 1995

Question 3.
The ………….. commission was constituted in 1993.
(a) State Human Rights
(b) Local Human Rights
(c) National Human Rights
(d) Union Human Rights
Answer:
(c) National Human Rights

Question 4.
The ………….. declared 1979 as the International year of women.
(a) UNO
(b) UNESCO
(c) UDHRC
(d) SHRC
Answer:
(a) UNO

Question 5.
………….. is celeberated on 10th December every year.
(a) Valentine’s day
(b) Human Freedom Day
(c) Human Rights Day
(d) World Environment Day
Answer:
(c) Human Rights Day

Question 6.
………….. of Human Rights contain 30 Articles.
(a) Universal Declaration
(b) National Declaration
(c) State Declaration
(d) District Declaration
Answer:
(a) Universal Declaration

Question 7.
The ………….. was formed on 17th April 1997.
(a) Universal Human Rights Commission
(b) State Human Rights Commission
(c) District Human Rights Commission
(d) Local Human Rights Commission
Answer:
(b) State Human Rights Commission

Question 8.
………….. was established in the year 1945.
(a) UNESCO
(b) SHRC
(c) NHRC
(d) UNO
Answer:
(d) UNO

Question 9.
………….. are related to individuals and society.
(a) Human Liberty
(b) Human Rights
(c) Human Freedom
(d) Petition of Right
Answer:
(b) Human Rights

Question 10.
One of the greatest achievements of ………….. is the creation of Human Rights Law.
(a) India
(b) United Kingdom
(c) United Nation
(d) All the above
Answer:
(c) United Nation

Question 11.
Expand form of UDHR …………..
(a) United Declaration of Human Rights
(b) Universal Declaration of Human Rights
(c) Universal Development of Health Rights
(d) Universal Declaration of Health Rights
Answer:
(b) Universal Declaration of Human Rights

Question 12.
UDHR was adopted by the UN General Assemly in ……………
(a) 1948
(b) 1949
(c) 1950
(d) 1947
Answer:
(a) 1948

Question 13.
………….. refers to the basic rights afforded by law of the government to every person.
(a) Human Rights
(b) Freedom Rights
(c) Civil Rights
(d) Fundamental Rights
Answer:
(c) Civil Rights

Question 14.
………….. are exercised in the formation and administration of a government.
(a) Civil rights
(b) Political rights
(c) Social rights
(d) Economic rights
Answer:
(b) Political rights

Question 15.
The civil and Political rights are directly related to ………….. democracy.
(a) modem
(b) classical
(c) tradition
(d) all the above
Answer:
(a) modern

Question 16.
………….. rights are those rights necessary for an adequate standard of living ncluding the rights in education and health etc.
(a) Economic
(b) Civil
(c) Political
(d) Social
Answer:
(d) Social

Question 17.
The convention on the rights of the Rights of the child was proclaimed by UN on …………..
(a) 20th November 1989
(b) 20th December 1989
(c) 20th October 1989
(d) 20th September 1989
Answer:
(a) 20th November 1989

Question 18.
………….. provides no child who has not completed 15 years of age can be employed.
(a) POCSO Act
(b) Right to Education Act
(c) The Child Labour Act
(d) The Juvenile Justice Act
Answer:
(c) The Child Labour Act

Question 19.
UNO has declared ………….. as International.year of women.
(a) 1979
(b) 1978
(c) 1980
(d) 1961
Answer:
(b) 1978

Question 20.
………….. has declared 1979 as the International year of children.
(a) POCSO
(b) UDHRC
(c) UNO
(d) NHRC
Answer:
(c) UNO

II. Fill in the blanks:

  1. ………….. are basic rights inherent with birth.
  2. A ………….. means every human being below the age of 18 years.
  3. ………….. was adopted by UN General Assembly in 1948.
  4. In 1995 the …………… world conference of women, held in Beijing.
  5. Indian Constitution Article 39 (F) provides for …………… to develop in healthy manner.
  6. ………….. rights includes the rights to life, liberty, freedom from slavery and arbitrary arrest.
  7. The United Nations Organisation was drafted in …………….
  8. A set of basic right and freedom has deep roots in ……………. and ……………. countries.
  9. There are 30 Articles incorporated in the ……………..
  10. …………….. the great, the first king of Ancient Persia.
  11. UNO was established on …………….. 1945.
  12. …………….. during the Second World War made clear that previous efforts to protect body.
  13. Expand form of ECOSOC ……………
  14. NHRC is an …………… and …………… body.
  15. NHRC is Multi member body which consists of a …………… and other members.
  16. NHRC has ……………… division.
  17. The State Human Rights Commission of ………….. was formed on 17th April 1997.
  18. State Human Rights Commission consists of ……………. members including Chairperson.
  19. The headquarter of NHRC is located at …………….

Answer:

  1. Human Rights
  2. Child
  3. UDHR
  4. fourth
  5. Children
  6. Civil
  7. 1945
  8. European and American
  9. Universal Declaration of Human Rights
  10. Cyrus
  11. 24th October
  12. rocities
  13. The Economic and Social Council
  14. Independent statutory and non-constitutional
  15. Chairperson
  16. Five
  17. Tamil Nadu
  18. three
  19. New Delhi

III. Match the following:

Human Rights And Uno 8th Standard Social Science Civics Solutions Term 2 Chapter 2 Samacheer Kalvi
Answer:

  1. e
  2. c
  3. a
  4. b
  5. d

Human Rights And Uno 8th Standard Samacheer Kalvi Social Science Civics Solutions Term 2 Chapter 2
Answer:

  1. b
  2. a
  3. e
  4. c
  5. d

IV. State True or False

  1. Every year 18th November is observed as the Human Rights Day.
  2. The Headquarters of National Human Rights Commission is situated in Mumbai.
  3. The Universal Declaration of Human Rights (UDHR) was adopted by the UN General Assembly in 1948.
  4. Human Rights are related to individual and society.
  5. There are 45 Articles incorporated in the Universal Declaration of Human Rights.
  6. Indian Constitution Article 39(f) provides for Children to develop in healthy manner.
  7. 1098 Child Line is India’s First 24 hours free emergency phone service for children in need if assistance.
  8. The National Human Rights Commission’s Chairperson and other members appointed for 6 years.
  9. The child is considered as an important national asset.
  10. UNO has declared 1979 as the international year of women.
  11. UNO has declared 1978 as international year of women.

Answer:

  1. False
  2. False
  3. True
  4. True
  5. False
  6. True
  7. True
  8. False
  9. True
  10. False
  11. True

V. Consider the following statements and Tick (✓) the appropriate answer

Question 1.
Find the Correct Statement:
(i) Human Rights are inherent, inalienable, interdependent and indivisible.
(ii) In 1996 the fourth world conference of women, held in Beijing.
(iii) The Dowry Prohibition Act 1961.
(iv) The UNO has declared 1979 as the International Year of Children.

(a) (i), (ii) & (iii) are Correct
(b) (i), (ii) & (iv) are Correct
(c) (i), (iii) and (iv) are Correct
(d) (ii), (iii) and (iv) are Correct
Answer:
(c) (i), (iii) and (iv) are Correct

Question 2.
Assertion (A) : Indian Constitution Article 39(f) provides for Children to develop in healthy manner.
Reason (R) : The child is considered as an important national assets.
(a) A is correct and R is the correct explanation of A
(b) A is correct but R is wrong
(c) A is correct but R is not the correct explanation of A
(d) A is incorrect but R is correct
Answer:
(a) A is correct and R is the correct explanation of A

Question 3.
Which of the following is correctly matched?
(a) The Eve Teasing Act – 1998
(b) The Hindu Succession Act – 1956
(c) The Hindu Re – Marriage Act – 1958
(d) The Hindu Marriage Act – 1856
Answer:
(b) The Hindu Succession Act – 1956

Question 4.
Which of the following is not correctly matched?
(a) The Dowry Prohibition Act – 1961
(b) The Hindu Marriage Act – 1955
(c) Indecent Representation Act – 1998
(d) Protection of Women from Domestic Violence Act – 2005
Answer:
(c) Indecent Representation Act – 1998

VI. Answer in one or two sentences:

Question 1.
List out the Four basic characteristics of Human Rights.
Answer:

  1. Inherent
  2. Fundamental
  3. Indivisible
  4. Universal

Question 2.
What do you meant by human rights?
Answer:
Human rights belong to everyone, everywhere, regardless of nationality, sexuality, gender, race, religion or age.

Question 3.
What are Civil Rights?
Answer:
Civil Rights are those rights that one enjoys by virtue of citizenship in a particular nation or state.

Question 4.
Write a short note on National Human Rights Commission.
Answer:

  1. The National Human Rights Commission (NHRC) of India was established on 12th October, 1993.
  2. It is an independent statutory and non – constitutional body.
  3. Its headquarter is located in New Delhi.

Question 5.
Who are them members of National Human Rights Commission (NHRC)?
Answer:
NHRC is a multi member body which consists of a Chairperson and other members. They are –

  1. Chairperson (Retired) Chief Justice of India, Judge of Supreme Court, Judge of High Court, 2 members having practical knowledge relating to Human Rights and Deemed members.
  2. Chairpersons of National Commission for Minorities, Scheduled Castes, Scheduled Tribes and Women.

Question 6.
Write a few lines about the State Human Rights Commission of Tamil Nadu.
Answer:

  1. The State Human Rights of Tamil Nadu was formed on 17th April, 1997.
  2. It function at the state level.
  3. It consists of three members including a chairperson.

Question 7.
Expand POCSO and NHRC.
Answer:

  1. POCSO : Protection of Children from Sexual Offences Act.
  2. NHRC : National Human Rights Commission

Question 8.
Define Child Rights.
Answer:
According to Article 1 of the United Nations Convention on the Rights of the Child 1989, ‘a child means every human being below the age of eighteen years’.

VII. Answer the following in detail:

Question 1.
Explain the various kinds of Human Rights.
Answer:
These rights are broadly classified into five primary categories. They are as follows:

1. Civil Rights:
The term civil rights refers to the basic rights afforded by laws of the government to every person.

2. Political Rights:

  • Political rights are exercised in the formation and administration of a government.
  • The civil and political rights are directly related to modem democracy.
  • It includes the freedom of expression and peaceful assembly, the right to take part in the government of one’s country, the right to vote, the freedom of speech and obtain information.

3. Social Rights:

  • It is necessary for an individual to fully participate in the society.
  • Social rights are those rights necessary for an adequate standard of living including the right to education, health care, food, clothing, shelter and social security.

4. Economic Rights:

  • The right to participate in an economy that benefits all and to desirable work.
  • Economic rights guarantee every person to have condition under which they are able to meed their needs.
  • This includes the rights to employment and fair wage, the reasonable limitation of working hours etc.

5. Cultural Rights:
The rights to freedom of religion and to speak the language and to practice the cultural life of the community, the right to share in scientific advancement, and right to the protection of moral and material interest.

Question 2.
Discuss about the Universal Declaration of Human Rights (UDHR)
Answer:

1. One of the greatest achievements of United Nations is the creation of human rights law.

2. To advance this goal, the UN established a Commission on Human Rights.

3. The Commission guided by Eleanor Roosevelt’s (Wife of former US President Franklin D Roosevelt) forceful leadership captured the world’s attention.

4. The Universal Declaration of Human Rights (UDHR) was adopted by the UN General Assembly in 1948.

5. It is a milestone document in the history of Human rights.

6. The Declaration was proclaimed by the UN General Assembly in Paris, France on 10th December 1948 (General Assembly Resolution 217A).

7. In remembrance of every year 10th December is observed as the Human rights Day and its regular observance commenced from 1950.

8. It is also known as modem International Magna Carta of Human Rights.

9. Its principles have been incorporated into the Constitutions of most of the (more than 185) nations.

10. DHR has been translated into more than 500 languages.

11. It is the most translated document in the world.

Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Poem Chapter 2 My Computer Needs A Break

Students can Download English Poem 2 My Computer Needs A Break Questions and Answers, Summary, Activity, Notes, Samacheer Kalvi 8th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Poem Chapter 2 My Computer Needs A Break

Read And Understand

A. Answer the following.

My Computer Needs A Break Question 1.
How does the poet describe her computer?
Answer:
The poet describes her computer as very intelligent and smart. The computer seems to know a lot of information by heart.

My Computer Needs A Break Poem Question 2.
What happened to the computer?
Answer:
The computer was behaving badly, forgets to save and store anything. A virus has got into it and it became sick.

My Computer Needs A Break Summary Question 3.
List four things that the computer could not do after it became absent-minded.
Answer:
(a) The computer forgets to save the poet s work.
(b) It doesn’t check her spellings.
(c) It hides all her files.
(d) It makes her work vanish in the most dreadful way.

My Computer Needs A Break Poem Summary Question 4.
What made the poet squirm?
Answer:
When the computer actually gobbled a worm, a virus, it behaved unsteadily. So the poet squirmed.

My Computer Needs A Break Question Answer Question 5.
Why did the poet call the doctor?
Answer:
The computer caught a virus and fell very sick. So the poet had to call a doctor.

B. Fill in the blanks.

  1. Computers are ________ and ________
  2. We get answers for questions by a ________
  3. The computer forgot to ________ the poet’s work.
  4. The computer actually gobbled a ________
  5. The poet feels that his computer needs ________

Answer:

  1. brainy, smart
  2. click
  3. save
  4. worm
  5. a holiday

C. Pick out the rhyming words from the poem.

  1. Smart – ______
  2. click – ______
  3. right – ______
  4. sick – ______

Answer:

  1. heart
  2. quick
  3. sight
  4. quick

D. Match the poetic lines with Figures of speech

  1. So brainy – (a) personification
  2. Mountains – (b) personification
  3. It’s so absent minded – (c) hyperbole
  4. Computer gobbled a worm – (d) metaphor
  5. Very sick – (e) metaphor

Answer:

  1. (d)
  2. (c)
  3. (a)
  4. (b)
  5. (e)

E. Find the alliterating words from the poem

  1. Save – ______
  2. Doctor – ______
  3. Virus – ______
  4. makes – ______

Answer:

  1. store
  2. double
  3. very
  4. most

Parallel Reading

My Computer Needs A Break Book Back Answers Additional Questions:

My Computer Needs A Break Poem Questions And Answers Question 1.
Who bought us closer and then made us more distance?
Answer:
Technology brought us closer and then made us more distance.

My Computer Needs A Break Poem Lines Question 2.
What did technology do?
Answer:
It introduced us to more friends and invited enemies. It gave us more publicity and exploited us. It saved us more and it is spent to be more busy.

My Computer Needs A Break Poem Explanation Question 3.
What does the poet say about the Technology?
Answer:
The technology is an entrapping blessing in disguise.

My Computer Needs A Break Poem Question Answer Question 4.
Which is our new addiction?
Answer:
Technology is our new addiction.

My Computer Needs A Break Poem Lesson Plan Question 5.
Can we live without Technology?
Answer:
No, we cannot live without technology.

My Computer Needs A Break Additional Questions

I. Poem Comprehension:

My Computer Needs A Break Poem By Santhini Govindan Question 1.
My computer has always been so brainy and smart – It seems to know mountains of information by heart.

(a) What has the computer always been to the poet?
Answer:
The computer had always been so brainy and smart.

(b) Why does the poet use the word ‘mountains’?
Answer:
She had used this word to insist that the computer knows a lot of information.

(c) What do you mean by ‘brainy’.
Answer:
‘Brainy’ means “intelligent”.

8th English My Computer Needs A Break Question 2.
It forgets to ‘save’ my work, and store it away,
And instead, makes it vanish in the most dreadful way.

(a) What does the computer forget?
Answer:
The computer forgets to save the poet’s work.

(b) What vanishes in the most dreadful way?
OH Her works vanish in the most dreadful way.

(c) What do you mean by the word “dreadful”?
Answer:
“Dreadful” means “unpleasant”.

II. Poem Appreciation:

Question 1.
If I type in a question, and give my mouse a click,
My computer always gives me the answer really quick!

(a) Pick out the rhyming words.
Answer:
click – quick are the rhyming words.

(b) Name the alliterated words.
Answer:
my – mouse are the alliterated words.

Question 2.
And one day, my naughty computer actually gobbled a worm,
And behaved so erratically that it made me squirm.

(a) What is the figure of speech used here?
Answer:
Personification is used here. The computer is given human traits. It gobbled a worm.

(b) Pick out the alliterated words.
Answer:
made – me are the alliterated words.

III. Very Short Questions and Answers.

Question 1.
What do you mean by phrase “mountains of information”?
Answer:
It means a lot of information.

Question 2.
Who is absent-minded?
Answer:
The poets computer is absent-minded.

Question 3.
What do you mean by the word “erratically”?
Answer:
“Erratically” means “unsteadily or unpredictably”.

Question 4.
Why did the computer fall very sick according to the poet?
Answer:
The computer fell very sick because it caught a virus.

Question 5.
What vanished from the poet’s sight?
Answer:
Files vanished from the poets sight.

IV. Short Questions and Answers :

Question 1.
What happened one day?
Answer:
One day, the poet’s computer actually gobbled a worm that was a virus and behaved so unsteadily. This made the poet discomfort.

Question 2.
Why did the poet call a doctor?
Answer:
The poet called in a doctor to examine her computer which caught a virus and fell
very sick.

Question 3.
Why did the poet say that she didn’t know what to do?
Answer:
Her computer behaved badly and became absent-minded. So the poet said that she didn’t know what to do.

V. Paragraph Question with Answer.

Question 1.
What are the problems faced by the poet with her computer?
The poet’s computer had always been so intelligent and fashionable. It gave a lot of information quickly. But after some days, it gave her a lot of problems. She says that it was absent-minded. She did not know what to do about it. It forgot to save her work and store it away. It made her work vanish in the most unpleasant way. It didn’t check her spellings. It hid her files and vanished them from her sight. One day it gobbled a virus and fell very sick. So she had to call a doctor (a technician) to set it right.

Warm Up

Question 1.
In pairs, tell each other how computer plays a vital role in all fields.
Answer:

My Computer Needs A Break Samacheer Kalvi 8th English Solutions Term 3 Poem Chapter 2

  1. Computer helps students to learn new things.
  2. It is a boon to modern society.
  3. It is widely used in all fields such as Economics, Science, Medical, Law,Engineering, Designing, Graphics and Film making etc.
  4. Computer literacy is vital to success in today’s world.
  5. Computers have helped in the design of safety equipment in sports.

My Computer Needs A Break Summary

The poet’s computer had always been very intelligent and fashionable. It seemed to know a lot of information by heart. If she typed a question and gave her mouse a click, it gave her the answer quickly. But recently, her computer had been behaving badly. It was so absent-minded and forgot to save her work and store it. Instead, her work vanished in the most dreadful way. It also didn’t check her spellings and hid her files, vanishing them from sight.

One day, the naughty computer actually swallowed a worm, that is a virus and behaved so unsteadily. The poet was in a discomfort. As it caught the virus, it became sick. So she had to call the doctor (technician) to examine her computer. She just asked him whether his tired computer needed some relaxations (break) because she had been using it for many days.

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.1 நோயும் மருந்தும்

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 8th Tamil Book Solutions Guide Pdf Chapter 3.1 நோயும் மருந்தும் Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.1 நோயும் மருந்தும்

கற்பவை கற்றபின்

Question 1.
ஐம்பெருங்காப்பியங்கள், ஐஞ்சிறுகாப்பியங்கள் ஆகியவற்றின் பெயர்களைத் தொகுத்து எழுதுக.
Answer:
Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.1 நோயும் மருந்தும் 1

மாடநூல் வினாக்கள்

சரியான விடையைத் தேர்ந்தெடுத்து எழுதுக.

Question 1.
உடல்நலம் என்பது ……………………… இல்லாமல் வாழ்தல் ஆகும்.
அ) அணி
ஆ) பணி
இ) பிணி
ஈ) மணி
Answer:
இ) பிணி

Question 2.
நீலகேசி கூறும் நோயின் வகைகள் ……………………
அ) இரண்டு
ஆ) மூன்று
இ) நான்கு
ஈ) ஐந்து
Answer:
ஆ) மூன்று

Question 3.
‘இவையுண்டார்’ என்னும் சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது_ ………………………
அ) இ + யுண்டார்
ஆ) இவ் + உண்டார்
இ) இவை + உண்டார்
ஈ) இவை + யுண்டார்
Answer:
இ) இவை + உண்டார்

Question 4.
தாம் + இனி என்பதனைச் சேர்த்தெழுதக் கிடைக்கும் சொல் ……………………
அ) தாம் இனி
ஆ) தாம்மினி
இ) தாமினி
ஈ) தாமனி
Answer:
இ) தாமினி

குறுவினா

Question 1.
நோயின் மூன்று வகைகள் யாவை?
Answer:

  • மருந்தினால் நீங்கும் நோய்.
  • எதனாலும் தீராத தன்மையுடைய நோய் மற்றொரு வகை.
  • வெளியில் ஆறி உள்ளுக்குள் இருந்து துன்பம் தரும் நோய்.

Question 2.
நீலகேசியில் பிறவித் துன்பத்தைத் தீர்க்கும் மருந்துகளாகக் கூறப்படுவன யாவை?
Answer:
நல்லறிவு, நற்காட்சி, நல்லொழுக்கம் என்பவையே பிறவித் துன்பத்தைத் தீர்க்கும் மருந்துகளாக நீலகேசி கூறுகின்றது.

சிறு வினா

Question 1.
நோயின் வகைகள் அவற்றைத் தீர்க்கும் வழிகள் பற்றி நீலகேசி கூறுவன யாவை?
Answer:

  • ஒளிபொருந்திய அணிகலன்களை அணிந்த பெண்ணே! நோயின் தன்மை பற்றி யார் வினவினாலும் அது மூன்று வகைப்படும் என அறிவாயாக.
  • மருந்தினால் நீங்கும் நோய்.
  • எதனாலும் தீராத தன்மையுடைய நோய் மற்றொரு வகை.
  • வெளியில் ஆறி உள்ளுக்குள் இருந்து துன்பம் தரும் நோய்.
  • அகற்றுவதற்கு அரியவை பிறவித் துன்பங்கள் ஆகும்.
  • இவற்றைத் தீர்க்கும் மருந்துகள் மூன்று. நல்லறிவு, நற்காட்சி, நல்லொழுக்கம் என்பவையே அம்மருந்துகள்.
  • இவற்றை ஏற்றோர் பிறவித்துன்பத்திலிருந்து நீங்கி உயரிய இன்பத்தை அடைவர்.

சிந்தனை வினா

Question 1.
துன்பமின்றி வாழ நாம் கைக்கொள்ள வேண்டிய நற்பண்புகள் யாவை?
Answer:
தருமம் செய்தல், கோபத்தைத் தணித்தல், முயற்சி செய்தல், கல்வி கற்றல், உலக நடையை அறிந்து நடத்தல், நல்ல நூல்களைப் படித்தல், பொறாமை படாமல் இருத்தல், பொய்சாட்சி சொல்லாமல் இருத்தல், இனிமையாகப் பேசுதல், பேராசையைத் தவிர்த்தல், நட்புடன் பழகுதல், பெரியோர்களை மதித்தல், ஒழுக்கம் தவறாமல் இருத்தல், நன்றியை மறவாமல் இருத்தல், காலத்தைக் கடைபிடித்தல், களவு செய்யாதிருத்தல், இழிவானதைச் செய்யாதிருத்தல், இரக்கம் கொள்ளுதல், பொய் சொல்லாதிருத்தல், ஆணவம் கொள்ளாதிருத்தல், சுறுசுறுப்புடன் இருத்தல், உடற்பயிற்சி செய்தல், அதிகாலையில் எழுந்திருத்தல் போன்றவை கைக்கொள்ள வேண்டிய நற்பண்புகள் ஆகும்.

கூடுதல் வினாக்கள்

சரியான விடையைத் தேர்ந்தெடுத்து எழுதுக.

Question 1.
மக்களின் உடலுக்கும் உள்ளத்திற்கும் துன்பம் தருவன …………………….
அ) நாய்கள்
ஆ) நோய்கள்
இ) பேய்கள்
ஈ) மனிதர்கள்
Answer:
ஆ) நோய்கள்

Question 2.
உள்ளத்தில் தோன்றும் தீய எண்ணங்களால் ஏற்படும் துன்பங்களையும் ……………………… என்றே நம் முன்னோர்கள் குறிப்பிட்டனர்.
அ) கவலை
ஆ) துன்பம்
இ) நோய்கள்
ஈ) பொறுமை
Answer:
இ) நோய்கள்

Question 3.
நோய்களை நீக்கும் மருந்துகளாக விளங்கும் அறக்கருத்துகளை விளக்குபவை …………………..
அ) இலக்கியங்கள்
ஆ) இலக்கணங்கள்
இ) படைப்புகள்
ஈ) முன்னோர்கள்
Answer:
அ) இலக்கியங்கள்

Question 4.
நோயைத் தீர்க்கும் மருந்துகள் ………………….
அ) இரண்டு
ஆ) மூன்று
இ) நான்கு
ஈ) ஐந்து
Answer:
ஆ) மூன்று

Question 5.
………………… ஐஞ்சிறு காப்பியங்களுள் ஒன்று.
அ) சிலப்பதிகாரம்
ஆ) நீலகேசி
இ) குண்டலகேசி
ஈ) வளையாபதி
Answer:
ஆ) நீலகேசி

Question 6.
நீலகேசி ………………… சமயக் கருத்துகளைக் கூறுகிறது.
அ) சமணம்
ஆ) புத்தம்
இ) கிறித்தவம்
ஈ) இந்து
Answer:
அ) சமணம்

Question 7.
நீலகேசி, கடவுள் வாழ்த்து நீங்கலாக ……………….. சருக்கங்களைக் கொண்டது.
அ) எட்டு
ஆ) ஒன்பது
இ) ஏழு
ஈ) பத்து
Answer:
ஈ) பத்து

Question 8.
‘போலாதும்’ என்னும் சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது ………………………..
அ) போ + தும்
ஆ) போல் + ஆதும்
இ) போல் + அனதும்
ஈ) போலா + தும்
Answer:
ஆ) போல்+ஆதும்

Question 9.
‘உய்ப்பனவும்’ என்னும் சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது …………………
அ) உய் + பனவும்
ஆ) உய்ப் + பனவும்
இ) உய்ப்ப ன + உம்
ஈ) உய்ப்ப ன + அம்
Answer:
இ) உய்ப்பன+உம்

Question 10.
‘கூற்றவா’ என்னும் சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது …………………….
அ) கூ + அவா
ஆ) கூற்று + அவா
இ) கூற் + அவா
ஈ) கூற்று + ஆவா
Answer:
ஆ) கூற்று+அவா

Question 11.
‘ஐம்பெருங்காப்பியம்’ என்னும் சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது …………………..
அ) ஐந்து + காப்பியம்
ஆ) ஐந்து + பெரு + காப்பியம்
இ) ஐம்பெருங் + காப்பியம்
ஈ) ஐந்து + பெருமை + காப்பியம்
Answer:
ஈ) ஐந்து + பெருமை + காப்பியம்

Question 12.
‘அரும்பிணி’ என்னும் சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது ………………………….
அ) அரும் + பிணி
ஆ) அரு + பிணி
இ) அருமை + பிணி
ஈ) அரும் + பணி
Answer:
இ) அருமை + பிணி

Question 13.
‘அ + பிணி’ என்பதனைச் சேர்த்தெழுதக் கிடைக்கும் சொல் ……………………….
அ) அபிணி
ஆ) அப்பிணி
இ) அப்பிணி
ஈ) அதுபிணி
Answer:
இ) அப்பிணி .

Question 14.
‘தெளிவு + ஓடு’ என்பதனைச் சேர்த்தெழுதக் கிடைக்கும் சொல் …………………..
அ) தெளிவுவூடு
ஆ) தெளிவோடு
இ) தெளிவுஓடு
ஈ) தெளிவாடு
Answer:
ஆ) தெளிவோடு

Question 15.
‘பிணி + உள்’ என்பதனைச் சேர்த்தெழுதக் கிடைக்கும் சொல் ……………….
அ) பிணியுள்
ஆ) பிணினள்
இ) பிணியாள்
ஈ) பிணிபுள்
Answer:
அ) பிணியுள்

Question 16.
‘இன்பம் + உற்றே’ என்பதனைச் சேர்த்தெழுதக் கிடைக்கும் சொல் ………………….
அ) இன்பமுற்று
ஆ) இன்பமற்றே
இ) இன்பம் உற்றோ
ஈ) இன்பமுற்றே
Answer:
ஈ) இன்பமுற்றே

குறுவினா

Question 1.
நோய்கள் எவற்றிற்கெல்லாம் துன்பம் தருவன?
Answer:
மக்களின் உடலுக்கும் உள்ளத்திற்கும் துன்பம் தருவன நோய்கள்.

Question 2.
நம் முன்னோர்கள் எவற்றையும் நோய்கள் என்று கூறினர்?
Answer:
உள்ளத்தில் தோன்றும் தீய எண்ணங்களால் ஏற்படும் துன்பங்களையும் நோய்கள் என்றே நம் முன்னோர் கூறினர்.

Question 3.
இலக்கியங்கள் விளக்குவன யாவை?
Answer:
நோய்களை நீக்கும் மருந்துகளாக விளங்கும் அறக்கருத்துகளை இலக்கியங்கள் விளக்குகின்றன.

Question 4.
ஐம்பெருங்காப்பியங்கள் யாவை?
Answer:
சிலப்பதிகாரம், மணிமேகலை, சீவகசிந்தாமணி, வளையாபதி, குண்டலகேசி.

Question 5.
ஐஞ்சிறுகாப்பியங்கள் யாவை?
Answer:
சூளாமணி, நீலகேசி, உதயண குமார காவியம், யசோதர காவியம், நாககுமார காவியம்.

சிறுவினா

Question 1.
நீலகேசி குறித்து எழுதுக.
Answer:

  • நீலகேசி என்றால் கருத்த கூந்தலை உடையவள் என்று பொருள்.
  • ஆசிரியர் பெயர் அறியப்படவில்லை .
  • கடவுள் வாழ்த்து நீங்கலாகப் பத்துச் சருக்கங்களைக் கொண்டது.
  • 894 பாடல்களைக் கொண்டது.
  • நீலகேசி தெருட்டு என்ற வேறு பெயரும் உண்டு.

சொல்லும் பொருளும்

தீர்வன – நீங்குபவை
உவசமம் – அடங்கி இருத்தல்
நிழல் இகழும் – ஒளிபொருந்திய
பேர்தற்கு அகற்றுவதற்கு
திரியோகமருந்து – மூன்று யோகமருந்து
தெளிவு – நற்காட்சி
திறத்தன – தன்மை யுடையன
கூற்றவா – பிரிவுகளாக
பூணாய் – அணிகலன்களை அணிந்தவளே
பிணி – துன்பம்
ஓர்தல் – நல்லறிவு
பிறவார் – பிறக்கமாட்டார்

Samacheer Kalvi 8th Social Science Geography Solutions Term 1 Chapter 3 Hydrologic Cycle

You can Download Samacheer Kalvi 8th Social Science Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

 Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th Social Science Geography Solutions Term 1 Chapter 3 Hydrologic Cycle

Samacheer Kalvi 8th Social Science Hydrologic Cycle Textbook Evaluation

I. Choose the correct answer

Hydrological Cycle Questions And Answers Question 1.
The process in which the water moves between the oceans, atmosphere and land is called –
(a) River Cycle
(b) Hydrologic Cycle
(c) Rock Cycle
(d) Life Cycle
Answer:
(b) Hydrologic Cycle

Class 8 Samacheer Kalvi Question 2.
The percentage of fresh water on the earth is –
(a) 71
(b) 97
(c) 2.8
(d) 0.6
Answer:
(c) 2.8

Short Note On Hydrological Cycle Question 3.
The process of changing of water from gaseous to liquid form is known
as –
(a) Condensation
(b) Evaporation
(c) Sublimation
(d) Rainfall
Answer:
(a) Condensation

Question 4.
Water that flows in the sub – soil or through the ground into the streams, rivers, lakes and oceans is termed as –
(a) Condensation
(b) Evaporation
(c) Transpiration
(d) Runoff
Answer:
(d) Runoff

Question 5.
The evaporation of water from the leaves of plants is called –
(a) Transpiration
(b) Condensation
(c) Water vapour
(d) Precipitation
Answer:
(a) Transpiration

Question 6.
Water that is good enough to drink is called –
(a) Groundwater
(b) Surface water
(c) Potable water
(d) Artesian water
Answer:
(c) Potable water

II. Fill in the Blanks

  1. The degree of water vapour present in the atmosphere is known as ………………
  2. There are ……………… phases in the water cycle.
  3. The falling of water towards the earth surface from atmosphere in any form is known as ………………
  4. The precipitation with the rain drop size of 0.5mm in diameter is known as ………………
  5. Mist is lesser denser than ………………

Answer:

  1. Humidity
  2. Three
  3. Precipitation
  4. Drizzle
  5. Fog

III. Match the following

Hydrological Cycle Questions And Answers Samacheer Kalvi 8th Social Science Geography Solutions Term 1 Chapter 3
Answer:

  1. iv
  2. i
  3. ii
  4. iii

IV. Choose the correct statement

Question 1.
Evaporation refers to
I. The process in which the gaseous form of water changes in to liquid form.
II. It refers to the process in which the liquid form of water changes into gaseous form.
III. Water boils at 100°C temperature but, it actually begins to evaporate at 0°C.
IV. It is responsible for the formation of clouds.

(a) I, IV and V are correct
(b) II only correct
(c) II and III are correct
(d) All are correct
Answer:
(c) II and III are correct

V. State whether the following statements are True or False

Question 1.
Water boils at 212°F temperature but, it begins to evaporate at 32°F.
Answer:
True

Question 2.
Mist is not the tiny droplets of water hanging in the air.
Answer:
False
Correct statement:
Mist is the tiny droplets of water hanging in the air.

Question 3.
The sub – surface runoff is usually referred as interflow.
Answer:
True

VI. Answer in brief

Question 1.
Write a short note on aquifer.
Answer:
An aquifer is an underground layer of water – bearing rock.

Question 2.
Define “hydrological cycle”.
Answer:
Hydrologic cycle is a global sun – driven process where water is transported from oceans to atmosphere, from atmosphere to land and from land back to oceans.

Question 3.
How is the dew formation takes place?
Answer:
Dew is a water droplet formed by the condensation of water vapour on a relatively cold surface of an object. It forms when the temperature of an object drops below the dew point temperature.

Question 4.
Write a short note on surface run – off.
Answer:
Surface Runoff is the portion of rainfall, which enters the stream immediately after the rainfall. It occurs, when the rainfall is longer, heavier and exceeds the rate of infiltration. In this condition the excess water makes a head over the ground surface, which tends to move from one place to another following land gradient and is known as overland flow. When the overland flow joins the streams, channels or oceans, it is termed as surface runoff or surface flow.

VII. Give reasons

Question 1.
Infiltration of water is low in the region of non – porous soil.
Answer:
Water entering the soil at the surface of the ground is termed as infiltration. Infiltration allows the soil temporarily to store water, the rate of infiltration is influenced by the physical characteristics of the soil, vegetative cover, moisture content of the soil, soil temperature and rainfall intensity.

Question 2.
Fresh water is less on the earth.
Answer:
Most of the water on the earth is saline and is found in seas and oceans, which constitutes about 97.2%.

Question 3.
Snowfall is common in the polar region and mountainous regions.
Answer:

  1. The precipitation in the form of powdery mass of ice is known as snowfall.
  2. Often water vapour in a cloud is converted directly into snow pieces due to lowering of temperature.
  3. It is common in the polar and high mountainous regions.

VIII. Answer in a paragraph

Question 1.
Explain the different stages involved in the hydrological cycle.
Answer:
The three important phases of the hydrologic cycle are:

  • Evapotranspiration,
  • Precipitation and
  • Runoff.

1. Evapotranspiration:
It is defined as the total loss of water from the earth through evaporation from the surface water bodies and the transpiration from vegetation. In cropped area, it is difficult to determine the evaporation and transpiration separately. Therefore it is collectively called as evapotranspiration.

2. Precipitation:
It refers to all forms of water that fall from clouds and reaches the earth’s surface. For the occurrence of precipitation, cloud droplets or ice crystals must grow heavy enough to fall through the air. When the droplets grow large in size, they tend to all. While moving down, by collecting some small droplets, they become heavy enough to fall out of the cloud as raindrops.

3. Runoff:
Runoff is the water that is pulled by gravity across land’s surface. It replenishes groundwater and surface water as it percolates into an aquifer (it is an underground layer of water – bearing rock) or moves into a river, stream or watershed. It comes from unabsorbed water from rain, snowmelt, irrigation or other sources, comprising a significant element in the water cycle as well as the water supply when it drains into a watershed. Runoff is also a major contributor to the erosion which carves out canyons, gorges and related landforms.

Question 2.
Distinguish between evaporation and transpiration.
Answer:
Evaporation:

  • Process in which the liquid form of water changes into gaseous form.
  • Rate of evaporation is affected by temperature, Areal extent of surface water, wind and the atmospheric humidity.
  • 90% moisture in the atmosphere is contributed through evaporation.

Transpiration:

  • Process by which the water content in the plant is released into the atmosphere in the form of water vapour.
  • Rate of Transpiration is affected temperature, wind and humidity.
  • 10% moisture is contributed through Transpiration.

Question 3.
Give a detailed explanation on different forms of precipitation.
Answer:
Forms of Precipitation:
The form of precipitation in a region depends on the kind of weather or the climate of the region. Common types of precipitation include rain, sleet, freezing rain, hail and snow.

Rain:
The precipitation in the form of water droplets is called rain. The precipitation in which the size of rain drops are <0.5 mm in diameter is known as drizzle and the . rain drops with >0.5 mm in diameter is known as rain. Generally drizzle takes place from stratus clouds.

Sleet:
The precipitation which takes place in the form of mixture of water droplets and tiny particles of ice(5mm in diameter) is known as sleet. Sometimes raindrops fall through a layer of air below 0°C. As they fall, the raindrops freeze into solid particles of ice. So, the mixture of water droplets and ice particles would fall on the earth surface.

Freezing Rain:
At other times raindrops falling through cold air near the ground do not freeze in the air. Instead, the raindrops freeze when they touch a cold surface. This is called freezing rain.

Hail:
The precipitation which consists of round pellets of ice which are larger than 5 mm in diameter is called hail or hailstones. A hailstone starts as an ice pellet inside a cold region of a cloud.

Snow:
Often water vapour in a cloud is converted directly into snow pieces due to lowering of temperature. The precipitation in the form of powdery mass of ice is known as snowfall. It is common in the polar and high mountainous regions.

Question 4.
Explain the run – off and its types.
Answer:
Runoff is the water that is pulled by gravity across land’s surface. It replenishes groundwater and surface water as it percolates into an aquifer (it is an underground layer of water-bearing rock) or moves into a river, stream or watershed.

Types of Runoff:
Based on the time interval between the instance of rainfall and generation of runoff, the runoff may be classified into following three types

1. Surface Runoff:
It is the portion of rainfall, which enters the stream immediately after the rainfall. It occurs, when the rainfall is longer, heavier and exceeds the rate of infiltration. In this condition the excess water makes a head over the ground surface, which tends to move from one place to another following land gradient and is known as overland flow. When the overland flow joins the streams, channels or oceans, it is termed as surface runoff or surface flow.

2. Sub – Surface Runoff:
The water that has entered the subsoil and moves laterally without joining the water-table to the streams, rivers or oceans is known as sub- surface runoff. The sub – surface runoff is usually referred as interflow.

3. Base Flow:
It is a flow of underground water from a saturated ground water zone to a water channel. It usually appears at a downstream location where the channel elevation is lower than the groundwater table. Groundwater provides the stream flow during dry periods of small or no precipitation.

Activity
Find out the missing components of hydrologic cycle in the given diagram and fill it up appropriately.
Class 8 Samacheer Kalvi Social Science Geography Solutions Term 1 Chapter 3 Hydrologic Cycle
Answer:

  1. Evaporation
  2. Condensation
  3. Precipitation
  4. Transpiration
  5. Runoff
  6. Infiltration
  7. Ground water recharge (Percolation)

Samacheer Kalvi 8th Social Science Geography Hydrologic Cycle Additional Questions

I. Choose the correct answer

Question 1.
About …………….. of the earth’s surface is covered by water.
(a) 28%
(b) 71%
(c) 19%
(d) 50%
Answer:
(b) 71 %

Question 2.
……………. takes place from the surface water.
(a) Evaporation
(b) Transpiration
(c) Condensation
(d) Precipitation
Answer:
(a) Evaporation

Question 3.
The clouds melt and sometimes burst resulting in …………….
(a) Transpiration
(b) Evaporation
(c) Precipitation
(d) Condensation
Answer:
(c) Precipitation

Question 4.
Oceans, seas, lakes and rivers provide nearly ……………… of the moisture in the atmosphere.
(a) 30%
(b) 50%
(c) 70%
(d) 90%
Answer:
(d) 90%

Question 5.
Over the oceans ……………. is more prevalent than precipitation.
(a) Transpiration
(b) Evaporation
(c) Condensation
(d) Run – off
Answer:
(b) evaporation

Question 6.
The rate of evaporation is ……………… during the periods of calm winds.
(a) High
(b) Twice
(c) Low
(d) Three times
Answer:
(c) low

Question 7.
For aviation purpose, the criterion for fog is …………….. or less.
(a) 10 km
(b) 20 km
(c) 30 km
(d) 25 km
Answer:
(a) 10 km

Question 8.
……………… is formed by microscopic drops of water or by small ice crystals.
(a) Frost
(b) Cloud
(c) Fog
(d) Dew
Answer:
(b) Cloud

Question 9.
Generally drizzle takes place from ………….. clouds.
(a) Cirrus
(b) Cirrocumulus
(c) Cumulus
(d) Stratus
Answer:
(d) Stratus

Question 10.
………………. is the downward movement of infiltrated water through soil and rock layers.
(a) Transpiration
(b) Percolation
(c) Runoff
(d) Infiltration
Answer:
(b) Percolation

II. Fill in the blanks

  1. Only 0.25% of the available ground water can be economically extracted with ………………. technology.
  2. Transpiration takes place from ……………….
  3. When the air is ………………. evaporated water tends to stay close to the water body.
  4. ………………. is the tiny droplets of water hanging in the air.
  5. In freezing rain, the drops of water are usually greater than ………………. in diameter.
  6. Hail forms only in clouds during thunderstorms.
  7. ………………. appears like a powdery mass of ice.
  8. The percolation process represents the flow of water from ………………. zone to the ………………. zone.
  9. The sub – surface runoff is usually referred as ……………….
  10. Unit for measuring run off rate is ……………….

Answer:

  1. Drilling
  2. Plants
  3. calm
  4. Mist
  5. 0.5mm
  6. Cumulonimbus
  7. Snow
  8. Unsaturated, saturated
  9. Interflow
  10. Cubic feet per second

III. Match the following

Short Note On Hydrological Cycle Samacheer Kalvi 8th Social Science Geography Solutions Term 1 Chapter 3
Answer:

a. ii
b. iii
c. iv
d. i

IV. Choose the correct statement

Question 1.
Condensation is the in which
(1) The gaseous form of water changes into liquid form
(2) Excess water vapour condenses to form snow.
(3) Condensation is responsible for the formation of clouds.
(4) Evaporation is the route for water to return to the earth’s surface.

(a) 1 and 2 are correct.
(b) 1 and 3 are correct.
(c) 1,2 and 4 are correct.
(d) 2 and 4 are correct.
Answer:
(b) 1 and 3 are correct

V. Answer in brief

Question 1.
Mention some of the uses of water.
Answer:
All plants and animals need water for survival. Apart from drinking, water is required for domestic, agriculture, industrial purposes etc. Water is very essential for carrying out almost all economic activities.

Question 2.
What is Hydrology?
Answer:
1. Hydrology is the science which deals with the various aspects of water such as its occurrence, distribution, movement and properties on the planet earth. Availability of water on the earth is not uniform. Some places are very rich in water resources while some other places are poor in water resources.

2. Hydrologic cycle is a global sun-driven process where water is transported from oceans to atmosphere, from atmosphere to land and from land back to oceans.

Question 3.
Name the six main components in hydrological cycle.
Answer:

  1. Evapotranspiration
  2. Condensation
  3. Precipitation
  4. Infiltration
  5. Percolation
  6. Runoff.

Question 4.
When does the rate of evaporation increase?
Answer:
The rate of evaporation increases with

  1. Increase in wind speed
  2. Increase in temperature
  3. Decrease in humidity and
  4. Increase in areal extent of surface water bodies.

Question 5.
Define transpiration.
Answer:
Transpiration refers to the process by which the water content in the plants are released into the atmosphere in the form of water vapour.

Question 6.
What are the factors affecting the rate of transpiration?
Answer:
The rate of transpiration is also affected by the temperature, wind and humidity. The soil water content and the ability of the soil to conduct water to the roots, the nature of the plant parts including barks and leaves also determine the transpiration rate.

Question 7.
Where do condensation and saturation occur?
Answer:
Condensation occurs when the air get saturated.

  1. Warm air can hold more water vapour than the cool air.
  2. Saturation occurs when the temperature drops down.

Question 8.
How does the infiltrated water return to the surface?
Answer:
Some of the infiltrated water ultimately returns to the surface through springs or low spots down hills. Some of the water remains underground and is called groundwater.

Question 9.
Define Percolation.
Answer:
Percolation is the downward movement of infiltrated water through soil and rock layers.

Question 10.
How does percolation move the infiltrated water?
Answer:
Percolation moves the infiltrated water through the soil profile and rock layers which leads to the formation of ground water or become a part of sub – surface run – off – process.

VI. Give Reason for the following

Question 1.
The water cycle can be considered as a closed system for the earths.
Answer:
The water cycle can be considered as a closed system for the earth, as the quantity of water involved in the cycle is invariable, though its distribution varies over space and time.

VIII. Answer in Detail

Question 1.
Explain the three major forms of condensation.
Answer:
Dew, Fog and Clouds are the three major forms of condensation
(a) Dew:
It is a water droplet formed by the condensation of water vapour on a relatively cold surface of an object. It forms when the temperature of an object drops below the dew point temperature.

Frost:
The ice crystals formed by deposition of water vapour on a relatively cold surface of an object is known as frost.

(b) Fog:
Fog is the suspended tiny water droplets or ice crystals in an air layer next to the earth’s surface that reduces the visibility to 1,000 m or lower.

Mist:
Mist is the tiny droplets of water hanging in the air. These droplets form when the water vapour in the air is rapidly cooled, causing it to change from invisible gas to tiny visible water droplets.

(c) Clouds:
Clouds consist of tiny water droplets/ice particles which are so small and light in weight. Clouds are formed by microscopic drops of water or by small ice crystals.

 

Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Solutions Term 2 Chapter 1 Understanding Secularism

You can Download Samacheer Kalvi 8th Social Science Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Solutions Term 2 Chapter 1 Understanding Secularism

Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Understanding Secularism Textbook Evaluation

I. Choose the correct answer

Understanding Secularism Meaning In Tamil Question 1.
Secularism means
(a) State is against to all religions
(b) State accepts only one religion
(c) An attitude of tolerance and peaceful co-existence on the part of citizen belonging any religion
(d) None of these
Answer:
(c) An attitude of tolerance and peaceful co-existence on the part of citizen belonging any religion

Samacheerkalvi.Guru Social Science Question 2.
India is a land of ………..
(a) multi – religious faith
(b) multi – cultural beliefs
(c) Both (a) & (b)
(d) None of these
Answer:
(c) Both (a) & (b)

Question 3.
The Preamble of the Constitution was amended in …………..
(a) 1951
(b) 1976
(c) 1974
(d) 1967
Answer:
(b) 1976

Question 4.
Which one of the following describes India as a secular state?
(a) Fundamental Rights
(b) Fundamental Duty
(c) Directive Principles of State Policy
(d) Preamble of the Constitution
Answer:
(d) Preamble of the Constitution

Question 5.
Right to freedom of religion is related to –
(a) Judiciary
(b) Parliament
(c) Directive principles of State Policy
(d) Fundamental rights
Answer:
(d) Fundamental rights

Question 6.
According to Article 28, which type of education is restricted in state aided educational institutions?
(a) Religious instruction
(b) Moral education
(c) Physical education
(d) None above these
Answer:
(a) Religious instruction

Question 7.
The country will be considered as a secular country, if it ………….
(a) gives importance to a particular religion
(b) bans religious instructions in the state – aided educational institutions.
(c) does not give importance to a particular religion
(d) bans the propagation of any religious belief.
Answer:
(b) bans religious instructions in the state – aided educational institutions.

II. Fill in the Blanks:

  1. Religion does not teach us……..
  2. Secularism is a part of democracy which grants ………..
  3. …………….. is a lack of belief in god and gods.
  4. The basic aim of our constitution is to promote and ……………..
  5. Article 15 prohibits …………….. on the grounds of religion, caste, sex or place of birth.

Answer:

  1. animosity
  2. equal rights to people
  3. Atheism
  4. unity and integrity of the nation
  5. discrimination

III. Match the following

  1. Atheism – coined the word secularism
  2. Children – social reformer
  3. Din-i-Illahi – lack of belief in god
  4. Constitution – future citizen
  5. Holvoake – Divine faith
  6. Raiaram Mohan Rov – 1950

Answer:

  1. Atheism – lack of belief in god
  2. Children – future citizen
  3. Din-i-Illahi – Divine faith
  4. Constitution – 1950
  5. Holvoake – coined the word .secularism
  6. Raiaram Mohan Rov – social reformer

IV. State true or false:

  1. There is state religion in India
  2. The term secularism has been derived from the Greek word.
  3. The Mughal emperor Akbar followed the policy of religious toleration.
  4. Jainism originated in China.
  5. Government of India declares holidays for all religious festivals.

Answer:

  1. False
  2. False
  3. True
  4. False
  5. True

V. Consider the following statements and tick the appropriate answer

Question 1.
(i) Secularism is invaluable for a society like India which is characterized by religious diversity.
(ii) The word secularism was not mentioned in the Constitution when it was adopted in 1950.
(iii) Article 26 deals with payment of taxes for the promotion of any particular religion.
(iv) Akbar’s tomb situated at Sikandara near Agra.

(a) i, ii only
(b) ii, iii only
(c) iv only
(d) i, ii and iv only
Answer:
(d) i, ii and iv only

Question 2.
Assertion (A): A foreigner can practice his own religious faith in India.
Reason (R): The freedom of religion is guaranteed by the constitution not only for Indians but also for the aliens also.
(a) A is true but R is false.
(b) Both A and R are true and R is the cdrrect explanation of A.
(c) A is false but R is true.
(d) Both A and R are true. R is not the correct explanation of A.
Answewr:
(b) Both A and R are true and R is the correct explanation of A.

Question 3.
Assertion (A): Secularism is invaluable in India.
Reason (R): India is a multi – religious and multi – cultural country.
(a) A is correct and R is the correct explanation of A.
(b) A is correct and R is not the correct explanation of A.
(c) A is wrong and R is correct.
(d) Both are wrong.
Answer:
(a) A is correct and R is the correct explanation of A.

Question 4.
Find out the wrong pair.
(a) Din-i-Illahi – A book
(b) Khajuraho – Hindu temple
(c) Ashoka – Rock Edict
(d) Iqbal – Poet
Answer:
(a) Din-i-Illahi – A book

VI. Answer the following in one or two sentences

Question 1.
Name some of the Indians who contributed to spread of secularism.
Answer:

  1. Rajaram Mohan Roy
  2. Sir Syed Ahmad Khan
  3. Rabindranath Tagoje
  4. Mahatma Gandhi and
  5. B.R. Ambedkar

Question 2.
What does secularism mean?
Answer:

  1. Secularism means an attitude of tolerance towards other religions and peaceful co – existence of citizens belonging to different faiths.
  2. It is a policy of neutrality and equality by the states towards all religious communities

Question 3.
State the objectives of secularism.
Answer:
Objectives of Secularism:

  1. One religious group does not dominate another.
  2. Some members don’t dominate other members of the same religious community.
  3. The state does not enforce any specific religion nor take away the religious freedom of individuals.

Question 4.
Why is it important to separate religion from the state?
Answer:’
It is important to separate religion from state because, a secular state is one in which the state does not officially promote any one religion as state religion.

Question 5.
What are the characteristic features of a secular state?
Answer:

  1. Principle of Liberty – The state permits the practice of any religion
  2. Principle of Equality – The state does not give preference to any religion over another.
  3. Principle of Neutrality – The state remains neutral in religious matter.

Question 6.
Mention any three Constitutional provisions related to secularism.
Answer:

  1. Article 15 – Prohibition of discrimination on grounds of religion, caste, sex, or place of birth etc.
  2. Article 16 – Equality, of opportunity in public employment.
  3. Article 29(2) – A ban on discrimination in state-aided educational institution.

VII. Answer the following in detail:

Question 1.
Why we need secular education?
Answer:

  1. To remove narrow mindedness and makes dynamic and enlightened view.
  2. To develop moral and humanistic outlook.
  3. To train the youth to be good citizen.
  4. To strengthen democratic values like liberty, equality and fraternity and co-operative living.
  5. To give wider vision towards life.
  6. To develop an attitude of appreciation and understanding of others point of view.
  7. To develop the spirit of love, tolerance, co – operation, equality and sympathy.
  8. To synthesis materialism and spiritualism.

Question 2.
Secularism is necessary for a country like India. Justify.
Answer:
India is a secular country because:

  1. The word secular has been included into the preamble to the constitution (through 42nd Amendment).
  2. It has no state religion.
  3. It remains neutral in religious matters.
  4. Freedom to religion is offered to all citizens.
  5. There is no discrimination on the basis of religion.

VIII. HOTs

Question 1.
Will the Government intervene if some religious group says that their religion allows them to practice human sacrifice?
Answer:
The government will definitely intervene if some religious group says that their religion allows them to practice in infanticide, Ample reason can be given in support of the answer. No religion teaches us to kill any living being, kindness is the root of all religions. Even the law of our country also declares that killing a human being is illegal. It is also against human rights.

IX. Project and Activity

Question 1.
Look at the holidays of your school calendar. How many of them pertain to different religions? List them based on religions. What does it indicate?
Answer:
Activity to be done by the students.

Question 2.
How can you develop religious tolerance?
Answer:

  1. At home – In your locality
  2. At school – National level

Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Understanding Secularism Additional Questions

I. Choose the correct answer:

Question 1.
…………….. is a land of multi religious faith.
(a) Japan
(b) China
(c) India
(d) England
Answer:
(c) India

Question 2.
…………….. of religion is related to fundamental rights.
(a) Right to freedom
(b) Right to equality
(c) Right to liberty
(d) Right to ideology
Answer:
(a) Right to freedom

Question 3.
In Article 26, which type of freedom is discussed?
(a) religions instructions
(b) moral education
(c) freedom to manage religious affairs
(d) freedom of secularism
Answer:
(c) freedom to manage religious affairs]

Question 4.
…………….. is a part of democracy which grants equal rights to people.
(a) Socialism
(b) Freedom
(c) Constitution
(d) Secularism
Answer:
(d) Secularism

Question 5.
Secularism is ……………. in India.
(a) Valuable
(b) Invaluable
(c) Both ‘a’ and ‘b’
(d) None of these
Answer:
(b) Invaluable

Question 6.
The Mughal emperor ……………. followed the policy of religious toleration.
(a) Babar
(b) Shah Alam
(c) Akbar
(d) ShahJahan
Answer:
(c) Akbar

Question 7.
Government of India declares ……………. for all religious festivals.
(a) Money
(b) Gifts
(c) Bonus
(d) Holidays
Answer:
(d) Holidays

Question 8.
The term secularism has been drived from the ……………. word.
(a) Greek
(b) British
(c) Tamil
(d) Latin
Answer:
(d) Latin

Question 9.
British newspaper editor coined the term ‘secularism’.
(a) George Jacob Holyoake
(b) Gandhi
(c) Nethaji
(d) None of these
Answer:
(a) George Jacob Holyoake

Question 10.
The word‘saeculum’meaning ……………..
(a) ‘an age’
(b) the spirit of an age
(c) both ‘a’ and ‘b’
(d) none of these
Answer:
(c) both ‘a’ and ‘b’

Question 11.
……………. is the principle of separation-of state and religion.
(a) Secularism
(b) Socialism
(c) Liberalisation
(d) All of these
Answer:
(a) Secularism

Question 12.
“Religion does not teach us animosity; we are Indians and India is our home”, who quoted this statement?
(a) Akbar
(b) Iqbal
(c) Babar
(d) George Jacob Holyoake
Answer:
(b) Iqbal

Question 13.
Akbar’s tomb is situated at Sikandara near ……………. in India.
(a) Delhi
(b) Jaipur
(c) Agra
(d) All of these.
Answer:
(c) Agra

Question 14.
Secularism is the part of Indian …………….
(a) constitution
(b) equal rights
(c) principle of liberty
(d) none of these
Answer:
(a) constitution

Question 15.
Principle of ……………. the state remains neutral in religious matter.
(a) equality
(b) liberty
(c) neutrality
(d) all of these
Answer:
(c) neutrality

Question 16.
Principle of ……………. the state permits the practice of any religion.
(a) equality
(b) liberty
(c) neutrality
(d) both‘a’and‘b’
Answer:
(b) liberty

Question 17.
The word secularism was not mentioned in our constitution when it was adopted in ……………..
(a) 1947
(b) 1948
(c) 1949
(d) 1950
Answer:
(d) 1950

Question 18.
The word secular was incorporated in the preamble through the ……………. Amendment of the Indian Constitution.
(a) 21st
(b) 26th
(c) 42nd
(d) 29th
Answer:
(c) 42 nd

Question 19.
Secularism in education means making public education ……………. religious dominance.
(a) Free
(b) Liberty
(c) Both ‘a’ and ‘b’
(d) Faith

Question 20.
Separation of religion from the state means ……………..
(a) Socialism
(b) Democracy
(c) Secularism
(d) All of these
Answer:
(c) Secularism

II. Fill in the blanks:

  1. India is a land of …………… faith and multi – cultural beliefs.
  2. Secularism is invaluable for a …………
  3. …………. a British newspaper editor coined a term secularism.
  4. Secularism is a part of …………. which grants equal rights.
  5. ………… and ………… were advocated for religious toleration.
  6. Din-i-illahi means ……………
  7. Sulh-e-Kul means …………….
  8. ……………instructed for his mausoleum.
  9. The Indian state works in various ways to prevent ……………
  10. ……………the state permits the practice of any religion.
  11. According to Article ………….. freedom to manage religious affairs.
  12. Children as future …………… must get education which should aim at their development of character and moral behavior.
  13. Secular education develop …………… and …………… outlook.
  14. The basic aim of our ……………is to promote unity and integrity of the nation along with individual dignity.
  15. According to Article 16 equality of opportunity in public ……………
  16. ……………allows us to live in civility.
  17. Secularism grants equal rights to the people in respect of their …………
  18. The Indian constitution guarantees fundamental rights that are based on ……….. principles.
  19. Secular education need to train the youth to be good ………..
  20. …………….. give wider vision towards life.
  21. Secular education need to synthesis ……….. and …………..

Answer:

  1. Niulti religious
  2. Socict
  3. George Jacob Holyoake
  4. democrac
  5. Din-i-illahi and Suih-c-Kul
  6. Divine faith
  7. Peace and harmonvi
  8. Akbar
  9. religious
  10. Principle of Liberty
  11. 26
  12. citizens
  13. moral and humanistic
  14. constitution
  15. employment
  16. Secularism
  17. religious faith
  18. Secular
  19. Citizen
  20. Secular education
  21. materialism and spiritualism

III Match the following:

Understanding Secularism Meaning In Tamil Samacheer Kalvi 8th Social Science Civics Solutions Term 2 Chapter 1
Answer:

  1. e
  2. d
  3. b
  4. a
  5. c

Samacheerkalvi.Guru Social Science 8th Civics Solutions Term 2 Chapter 1 Understanding Secularism
Answer:

  1. c
  2. a
  3. e
  4. b
  5. d

IV. State True or False

  1. Akbar’s tomb is situated at Sikandara near Agra, India.
  2. Secularism is the principle of-separation of state and country.
  3. Atheism is a lack of belief in men and women.
  4. Article 26 defines freedom to manage religious affairs.
  5. Secularism is non-interference of the state in religious affairs and vice-versa.
  6. “India will be a land of many faith, equally honored and respected, but of one national outlook” was said by Mahatma Gandhi.
  7. The State will identify itself with or controlled by any religion.
  8. Secularism was accepted as one of the fundamental tenets for the development of democracy in India.
  9. Secular education is need to develop moral and humanistic outlook.
  10. Secularism compels people to respect other religion.

Answer:

  1. True
  2. False
  3. False
  4. True
  5. True
  6. False
  7. False
  8. True
  9. True
  10. True

V. Consider the following statements and Tick (✓) the appropriate answer

Question 1.
(i) The Indian state works in various ways to prevent religious domination.
(ii) Secularism is the belief that no one should be discriminated on the basis of religion.
(iii) Article 26 equality of opportunity in public employment.
(iv) Secular education is need to give wider vision towards life.

(a) (i), (ii) & (iii) are Correct
(b) (i), (ii) & (iv) are Correct
(c) (i), (ii), (iii) and (iv) are Correct
(d) (iv) and (ii) are Correct
Answer:
(b) (i), (ii) and (iv) are Correct

Question 2.
Assertion (A) : India is a land of Multi-religions faith and Multi-cultural beliefs.
Reason (R) : India is the birth place of four major religions, Hinduism, Jainism, Buddhism and Sikhism.

(a) Both A and R are true and R is the correct explanation of A
(b) Both A and R are true but R is not the correct explanation of A
(c) A is true but R is false
(d) A is false but R is true
Answer:
(a) Both A and R are true and R is the correct explanation A

Question 3.
Which of the following is correctly matched?
(a) The Mughal Emperor – Ashoka
(b) 12th Rock Edict – Akbar
(c) Atheism – Lack of belief in god and gods
(d) Secularism – Divine faith
Answer:
(c) Atheism – Lack of belief in god and gods.

Question 4.
Which of the following is not correctly matched?
(a) Poet labal – “Religion does not teach us animosity; we are Indians and India is our home”.
(b) Principle of Equality – Give preference to any religion over another
(c) Secularism – Tolerance towards other religious and peaceful
(d) Article – 25(1) – Neutral in religious matters
Answer:
(d) Article – 25(1) – Neutral in religious matters

VI. Answer in one or two sentences:

Question 1.
Why do we need secular education?
Answer:

  1. Secularism in education means making public education free from any religious dominance.
  2. Children as future citizens must get education which should aim at their development of character and moral behavior irrespective of religious affiliation.

Question 2.
Write a short note on Article 27.
Answer:
The state shall not compel any citizen to pay any taxes for the promotion of any particular religion.

Question 3.
Write about the Akbar’s instruction for mausoleum.
Answer:
Akbar’s instruction for his mausoleum was that it would incorporate elements from different religions including Islam and Hinduism.

Question 4.
What is the basic aim of our Indian constitution?
Answer:
The basic aim of our constitution is to promote unity and integrity of the nation along with individual dignity.

Question 5.
What is the religious toleration of Akbar?
Answer:
The Mughal emperor Akbar followed the policy of religious toleration. His propagation of Din-i-Illahi (Divine Faith) and Sulh-e-Kul (Peace and harmony among religions) were advocated for religious toleration.

Question 6.
Write a short note on King Ashoka’s 12th Rock Edict.
Answer:
In his 12th Rock Edict, Ashoka made an appeal not only for the tolerance of all religious sects but also to develop a spirit of great respect towards them.

VII. Answer the following in detail

Question 1.
Distinguish between constitution and secularism.
Answer:
Secularism :

  1. Secularism is the part of Indian constitution.
  2. Secularism was accepted as one of the fundamental tenets for the development of democracy in India.
  3. The word secularism was not mentioned in our constitution when it was adopted in 1950.
  4. Later on in 1976, the word secular was incorporated in the Preamble through the 42nd Amendment of the Indian Constitution.

Constitution :

  1. The makers of the Indian constitution were aware that a strong and united nation could be built only when all sections of people had the freedom to practice their religion.
  2. The basic aim of our constitution is to promote unity and integrity of the nation along with individual dignity.
  3. The freedom of religion guaranteed under the Indian constitution is not confined to its citizen alone but extends to aliens also.

Question 2.
Bring out the features of the constitution of India.
Answer:

  1. The state will not identify itself with or be controlled by any religion.
  2. The state guarantees to everyone the right to profess any religion of their own.
  3. The state will not accord any preferential treatment any of them.
  4. No discrimination will be shown by the state against any person on account of his religious faith.
  5. It creates fraternity of the Indian people and gives assurance the dignity of the individual and unity of the nation.

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.5 எச்சம்

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 8th Tamil Book Solutions Guide Pdf Chapter 3.5 எச்சம் Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.5 எச்சம்

கற்பவை கற்றபின்

Question 1.
‘வந்த’ – என்னும் சொல்லைப் பயன்படுத்தி வெவ்வேறு தொடர்களை எழுதுக.
எ.கா: வந்த மாணவன்
வந்த மாடு
Answer:

  • வந்த கபிலன்
  • வந்த தண்ணீர்
  • வந்த கோகிலா
  • வந்த கற்கள்
  • வந்த மக்கள்
  • வந்த நான்
  • வந்த கிளி
  • வந்த நீ
  • வந்த குதிரைகள்
  • வந்த அவர்கள்

Question 2.
‘வரைந்து’ – என்னும் சொல்லைப் பயன்படுத்தி வெவ்வேறு தொடர்களை எழுதுக.
எ.கா: வரைந்து வந்தான்
வரைந்து முடித்தான்
Answer:

  • வரைந்து போனாள்
  • வரைந்து விளக்கினேன்
  • வரைந்து நடித்தான்
  • வரைந்து கூறினாய்
  • வரைந்து சென்றனர்
  • வரைந்து போற்றினர்
  • வரைந்து ஓடியது

பாடநூல் வினாக்கள்

சரியான விடையைத் தேர்ந்தெடுத்து எழுதுக…

Question 1.
முற்றுப் பெறாமல் எஞ்சி நிற்கும் சொல் ……………………. எனப்படும்.
அ) முற்று
ஆ) எச்சம்
இ) முற்றெச்சம்
ஈ) வினையெச்சம்
Answer:
ஆ) எச்சம்

Question 2.
கீழ்க்காணும் சொற்களில் பெயரெச்சம் ……………………
அ) படித்து
ஆ) எழுதி
இ) வந்து
ஈ) பார்த்த
Answer:
ஈ) பார்த்த

Question 3.
குறிப்பு வினையெச்சம் …………………… வெளிப்படையாகக் காட்டாது.
அ) காலத்தை
ஆ) வினையை
இ) பண்பினை
ஈ) பெயரை
Answer:
அ) காலத்தை

பொருத்துக.
1. நடந்து – அ) முற்றெச்சம்
2. பேசிய – ஆ) குறிப்புப் பெயரெச்சம்
3. எடுத்தனன் உண்டான் – இ) பெயரெச்சம்
4. பெரிய – ஈ) வினையெச்சம்
Answer:
1. ஈ
2. இ
3. அ
4. ஆ

கீழ்க்காணும் சொற்களைப் பெயரெச்சம், வினையெச்சம் என வகைப்படுத்துக.

நல்ல, படுத்து, பாய்ந்து, எறிந்த, கடந்து, வீழ்ந்த, மாட்டிய, பிடித்து, அழைத்த, பார்த்து.

பெயரெச்சம் : நல்ல, எறிந்த, வீழ்ந்த, மாட்டிய, அழைத்த.
வினையெச்சம் : படுத்து, பாய்ந்து, கடந்து, பிடித்து, பார்த்து.

சிறுவினா

Question 1.
எச்சம் என்றால் என்ன? அதன் வகைகள் யாவை?
Answer:

  • பொருள் முற்றுப் பெறாமல் எஞ்சி நிற்கும் சொல் எச்சம் எனப்படும்.
  • இது பெயரெச்சம், வினையெச்சம் என்று இருவகைப்படும்.

Question 2.
‘அழகிய மரம்’ – எச்ச வகையை விளக்குக.
Answer:

  • அழகிய மரம் – இத்தொடரில் உள்ள அழகிய என்னும் சொல்லின் செயலையோ, காலத்தையோ அறிய முடியவில்லை. பண்பினை மட்டும் குறிப்பாக அறிய முடிகிறது.
  • இவ்வாறு செயலையோ காலத்தையோ தெளிவாகக் காட்டாமல் பண்பினை மட்டும் குறிப்பாகக் காட்டும் பெயரெச்சம் குறிப்புப் பெயரெச்சம் எனப்படும்.

Question 3.
முற்றெச்சத்தைச் சான்றுடன் விளக்குக.
Answer:

  • சான்று: வள்ளி படித்தனள் மகிழ்ந்தாள்.
  • இத்தொடரில் படித்தனள் என்னும் சொல் படித்து என்னும் வினையெச்சப் பொருளைத் தருகிறது. இவ்வாறு ஒரு வினைமுற்று எச்சப்பொருள் தந்து மற்றொரு வினைமுற்றைக் கொண்டு முடிவது முற்றெச்சம் எனப்படும்.

Question 4.
வினையெச்சத்தின் வகைகளை விளக்குக.
Answer:

  • வினையெச்சம் இரண்டு வகைப்படும்.
  • அவை: தெரிநிலை வினையெச்சம், குறிப்பு வினையெச்சம் ஆகும்.

தெரிநிலை வினையெச்சம்:
எழுதி வந்தான் – இத்தொடரில் உள்ள எழுதி என்னும் சொல் எழுதுதல் என்னும் செயலையும், இறந்த காலத்தையும் தெளிவாகக் காட்டுகிறது. இவ்வாறு செயலையும் காலத்தையும் தெரியுமாறு காட்டும் வினையெச்சம் தெரிநிலை வினையெச்சம் எனப்படும்.

குறிப்பு வினையெச்சம்:
மெல்ல வந்தான் – இத்தொடரில் உள்ள மெல்ல என்னும் சொல் காலத்தை வெளிப்படையாகக் காட்டவில்லை. மெதுவாக என்னும் பண்பை மட்டும் உணர்த்துகிறது. இவ்வாறு காலத்தை வெளிப்படையாகக் காட்டாமல் பண்பினை மட்டும் குறிப்பாக உணர்த்திவரும் வினையெச்சம் குறிப்பு வினையெச்சம் எனப்படும்.

மொழியை ஆள்வோம்

Question 1.
கீழ்க்காணும் தலைப்பில் இரண்டு நிமிடம் பேசுக.
Answer:
வணக்கம்!
‘உணவே மருந்து’ என்ற தலைப்பில் சில நிமிடம் பேசுகின்றேன்.

உயிர், உடலோடு கூடிய நிலையில் எப்போதும் புறச்சூழலோடு போராடி வருகிறது. அதில் வெற்றியடைவதே உடல் நலமாகும்; தோல்வி அடைந்தால் நோயில் முடியும். அந்நோயைத் தீர்த்து இன்பமளிப்பதே மருந்து.

தமிழகத்து உணவு, தொன்றுதொட்டு மருத்துவமுறையில் சமைக்கப்படுகிறது. வெப்ப நாடான நமது நாட்டுச் சமையலுக்குப் புழுங்கலரிசியே ஏற்றது. அன்றாடச் சமையலில் கூட்டுவனவற்றுள் மஞ்சள், நெஞ்சிலுள்ள சளியை நீக்கும். கொத்துமல்லி, பித்தத்தைப் போக்கும். சீரகம், வயிற்றுச் சூட்டைத் தணிக்கும். மிளகு, தொண்டைக் கட்டைத் தொலைக்கும்.

பூண்டு, வளியகற்றி வயிற்றுப் பொருமலை நீக்கிப் பசியை மிகுக்கும். வெங்காயம் குளிர்ச்சி உண்டாக்கிக் குருதியைத் தூய்மைப்படுத்தும். பெருங்காயம், வளியை வெளியேற்றும். இஞ்சி, பித்தத்தை ஒடுக்கிக் காய்ச்சலைக் கண்டிக்கும். தேங்காய், நீர்க்கோவையை நீக்கும். கறிவேப்பிலை, மணமூட்டி உணவு விருப்பை உண்டாகும். நல்லெண்ணெய் கண் குளிர்ச்சியும் அறிவுத்தெளிவும் உண்டாக்கும்.

சீரகம், பூண்டு கலந்த மிளகு நீர், சூட்டைத் தணித்துச் செரிமான ஆற்றலை அதிகரிக்கும். உடலுக்கு வலுவூட்டவும் கழிவு அகலவும் கீரை நல்லது.

இறுதியாக ஒருவர் உட்கொள்ளும் உணவில் புரதம், கொழுப்பு, மாவுச்சத்து, கனிமங்கள், நுண்ணூட்டச் சத்துகள் சேர்ந்ததே சமச்சீர் உணவு. எனவே அளவறிந்து உண்ண வேண்டும். வயிறு புடைக்க உண்ணுதல் நோய்க்கு இடமளிக்கும். உடல் நலனை விரும்புவோர் முறையான உணவுப் பழக்கத்தை மேற்கொண்டால் நெடுநாள் நலமாக வாழலாம் என்று சொல்லி என் உரையை நிறைவு செய்கிறேன், நன்றி.

பொருத்துக.

1. காக்கை உட்காரப் பனம்பழம் விழுந்தது போல – அ) ஒற்றுமையின்மை
2. கிணறு வெட்டப் பூதம் கிளம்பியது போல – ஆ) பயனற்ற செயல்
3. பசுமரத்து ஆணி போல – இ) தற்செயல் நிகழ்வு
4. விழலுக்கு இறைத்த நீர் போல – ஈ) எதிர்பாரா நிகழ்வு
5. நெல்லிக்காய் மூட்டையைக் கொட்டினாற் போல – உ) எளிதில் மனதில் பதிதல்
Answer:
1. இ
2. ஈ
3. உ
4. ஆ
5. அ

உவமைத் தொடர்களைப் பயன்படுத்தித் தொடர் அமைக்க.

Question 1.
குன்றின் மேலிட்ட விளக்கைப் போல :
Answer:
குன்றின் மேலிட்ட விளக்கைப்போல திருக்குறளின் புகழ் உலகெங்கும் பரவியுள்ளது.

Question 2.
வேலியே பயிரை மேய்ந்தது போல :
Answer:
வேலியே பயிரை மேய்ந்தது போல நாட்டைக் காப்பாற்ற வேண்டிய தலைவர்களே மக்களைத் துன்புறுத்துகின்றனர்.

Question 3.
பழம் நழுவிப் பாலில் விழுந்தது போல :
Answer:
பழம் நழுவிப் பாலில் விழுந்தது போல் நான் எதிர்பார்க்காமலேயே என் பிறந்த நாளுக்கு எனக்குப் புத்தாடை வாங்கித் தந்தார் என் அப்பா, என் மாமா மிதிவண்டி வாங்கித் தந்தார்.

Question 4.
உடலும் உயிரும் போல :
Answer:
உடலும் உயிரும் போல கோப்பெருஞ்சோழனும் பிசிராந்தையாரும் நட்புடன் திகழ்ந்தனர்

Question 5.
திகழ்ந்த னர். கிணற்றுத் தவளை போல :
Answer:
கிணற்றுத் தவளை போல மூடர்கள் தம் பேச்சினாலேயே தம் அறியாமையை வெளிப்படுத்தி விடுவர்.

கொடுக்கப்பட்டுள்ள குறிப்புகளைக் கொண்டு கட்டுரை எழுதுக.

நோயற்ற வாழ்வே குறைவற்ற செல்வம்

முன்னுரை – நோய் வரக் காரணங்கள் – நோய் தீர்க்கும் வழிமுறைகள் – வருமுன் காத்தல் – உணவும் மருந்தும் – உடற்பயிற்சியின் தேவை – முடிவுரை

நோயற்ற வாழ்வே குறைவற்ற செல்வம்

முன்னுரை:
உடல்நலம் போனால் உயிர்ப்பறவை போய்விடும். அதனால் தான் ‘உடம்பார் அழியின் உயிரார் அழிவர்’ என்பார் திருமூலர். இவ்வுலகில் நீண்ட நாள் வாழ உடல் நலம் பேணல் வேண்டும்.

நோய் வரக் காரணங்கள்:
மனிதன் இயற்கையை விட்டு விலகி வந்ததுதான் முதன்மைக் காரணம். மாறிப்போன உணவு முறை, மாசு நிறைந்த சுற்றுச்சூழல், மன அழுத்தம் இவை மூன்றும் குறிப்பிடத்தக்க காரணங்கள். இன்றைய வாழ்க்கைச் சூழலில் ஓய்வின்மை, காலம் தவறிய உணவு, உணவுப் பழக்கவழக்க மாற்றம், உடற்பயிற்சியின்மை உள்ளிட்டவையே பல்வேறு உடல்நலப் பாதிப்புகளுக்கு மூல காரணமாகின்றன.

நோய் தீர்க்கும் வழிமுறைகள் :
நம் உடலில் ஏற்படும் அனைத்து நோய்களுக்கும் நமது தவறான வாழ்க்கை முறைதான் காரணம் என்பதே ஆராய்ச்சியின் முடிவாகும். எனவே நமது வாழ்க்கை முறையில் சில எளிய மாற்றங்களைக் கொண்டு வருவதன் மூலமாகவே இத்தகைய நோய்களை நிரந்தரமாகக் குணப்படுத்த முடியும்.

வருமுன் காத்தல் :
நோய் வந்த பின்பு மருத்துவமனைக்குச் செல்வதைவிட வருமுன் காக்கும் வாழ்க்கையை வாழக் கற்றுக் கொள்ள வேண்டும். சரியான உணவு, சரியான உடற்பயிற்சி, சரியான தூக்கம் ஆகிய மூன்றும் நம்மை நலமாக வாழவைக்கும். எளிமையாகக் கிடைக்கக் கூடிய காய்கறிகள், கீரைகள், பழங்கள், சிறுதானியங்களை உணவில் சேர்த்துக்கொள்ள வேண்டும்.

உணவும் மருந்தும் :
ஒருவர் உட்கொள்ளும் உணவில் புரதம், கொழுப்பு, மாவுச்சத்து, கனிமங்கள் நுண்ணூட்டச் சத்துகள் சேர்ந்ததே சமச்சீர் உணவு. எனவே, அளவறிந்து உண்ண வேண்டும். சோறு காய்கறியும் அரைவயிறு; பால், மோர், நீர் கால் வயிறு; கால் வயிறு வெற்றிடமாக இருத்தல் வேண்டும். உணவை நன்றாக மென்று விழுங்குதல் வேண்டும்.

அப்போது தான் வாயிலுள்ள உமிழ்நீர் வேண்டிய அளவு சுரந்து உணவுடன் கலக்கும். உமிழ்நீர் கலக்காத உணவு உள்ளே சென்றாலும், அது செரிக்காது; குடலும் தன் செரிமான ஆற்றலை இழந்துவிடும். உணவின் சத்துகள் வீணாகாமல் பார்த்துக் கொள்ளுதல் வேண்டும். காய்களை முக்கால் வேக்காட்டில் வேகவைத்து உண்ணல் வேண்டும். இப்படி உண்டால் உணவே மருந்தாகும்.

உடற்பயிற்சியின் தேவை:
‘ஓடி விளையாடு’, ‘மாலை முழுவதும் விளையாட்டு’ என்பன உடலினை உறுதி செய்ய பாரதி கூறும் வழிமுறைகள். உடலின் கழிப்பொருள்கள் வெளியேறும். துணிவும், தெம்பும், சுறுசுறுப்பும் ஏற்படும். அதனால் விளையாட்டு, தண்டால், நீச்சல், உலாவுதல் போன்ற உடற்பயிற்சிகளை மேற்கொள்ளல் வேண்டும்.

முடிவுரை:
இறைவன் வழங்கிய அருட்கொடையே நமது உடல். அதனைக் காப்பதே முதற்கடமை. சுவரை வைத்தே சித்திரம் வரைய வேண்டும். உடலை வைத்துதான் உயிரைப் பேண வேண்டும். உடலைப் பேணுவோம் உயிரைக் காப்போம். நோயற்ற வாழ்வு வாழ்வோம்.

மொழியோடு விளையாடு

கீழ்க்காணும் படம் சார்ந்த சொற்களை எழுதுக.

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.5 எச்சம் 1
உரல், உலக்கை , எண்ணெய், சுக்கு, மிளகு, கருஞ்சீரகம், சீரகம், பட்டை, கிராம்பு, அண்ணாச்சி பூ, வத்தல், வெற்றிலை, கடுகு, கொத்துமல்லி, வெந்தையம், ஏலக்காய், கசகசா, புதினா, மல்லி, சோம்பு, பூண்டு.

வட்டத்திலுள்ள பழமொழிகளைக் கண்டுபிடித்து எழுதுக

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.5 எச்சம் 2
முயற்சி திருவினை ஆக்கும்.
அளவுக்கு மீறினால் அமுதமும் நஞ்சு.
சுவர் இருந்தால்தானே சித்திரம் வரைய முடியும்.
அறிவே ஆற்றல்.
கூடி வாழ்ந்தால் கோடி நன்மை.
நோயற்ற வாழ்வே குறைவற்ற செல்வம்.
வருமுன் காப்போம்.
சுத்தம் சோறு போடும்.
பருவத்தே பயிர் செய்.
பசித்து புசி.

நிற்க அதற்குத் தக

கலைச்சொல் அறிவோம்

1. நோய் – Disease
2. மூலிகை – Herbs
3. சிறுதானியங்கள் – Millets
4. பட்டயக் கணக்கர் – Auditor
5. பக்கவிளைவு – Side Effect
6. நுண்ணுயிர் முறி – Antibiotic
7. மரபணு – Gene
8. ஒவ்வாமை – Allergy

இணையத்தில் காண்க

Question 1.
நாம் நாள்தோறும் உண்ணும் காய்கறிகளின் மருத்துவப் பயன்கள் பற்றித் தகவல்களைத் தேடித் திரட்டுக.
Answer:
Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.5 எச்சம் 3
Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.5 எச்சம் 4
Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.5 எச்சம் 5
Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 3.5 எச்சம் 6

கூடுதல் வினாக்கள்

சரியான விடையைத் தேர்ந்தெடுத்து எழுதுக.

Question 1.
எச்சம் ………………………… வகைப்படும்.
அ) இரண்டு
ஆ) மூன்று
இ) நான்கு
ஈ) ஐந்து
Answer:
அ) இரண்டு

Question 2.
‘படித்த’ என்பது ………………………
அ) முற்றெச்சம்
ஆ) வினையெச்சம்
இ) பெயரெச்சம்
ஈ) வினைமுற்று
Answer:
இ) பெயரெச்சம்

Question 3.
பெயரைக் கொண்டு முடியும் எச்சம் …………………….
அ) வினையெச்சம்
ஆ) பெயரெச்சம்
இ) முற்றெச்சம்
ஈ) குறிப்பு வினையெச்சம்
Answer:
ஆ) பெயரெச்சம்

Question 4.
செயலையும் காலத்தையும் தெரியுமாறு காட்டும் பெயரெச்சம் ……………………. எனப்படும்.
அ) குறிப்புப் பெயரெச்சம்
ஆ) முற்றெச்சம்
இ) தெரிநிலைப் பெயரெச்சம்
ஈ) முற்று
Answer:
இ) தெரிநிலைப் பெயரெச்சம்

Question 5.
செயலையோ காலத்தையோ தெளிவாகக் காட்டாமல் பண்பினை மட்டும் குறிப்பாகக் காட்டும் பெயரெச்சம் ……………………… எனப்படும்.
அ) முற்றெச்சம்
ஆ) குறிப்புப் பெயரெச்சம்
இ) தெரிநிலைப் பெயரெச்சம்
ஈ) வினையெச்சம்
Answer:
ஈ) குறிப்புப் பெயரெச்சம்

Question 6.
வினையைக் கொண்டு முடியும் எச்சம் …………………….. எனப்படும்.
அ) பெயரெச்சம்
ஆ) குறிப்புப் பெயரெச்சம்
இ) தெரிநிலைப் பெயரெச்சம்
ஈ) வினையெச்சம்
Answer:
ஈ) வினையெச்சம்

Question 7.
வினையெச்சம் …………………….. வகைப்படும்.
அ) இரண்டு
ஆ) மூன்று
இ) நான்கு
ஈ) ஐந்து
Answer:
அ) இரண்டு

Question 8.
செயலையும் காலத்தையும் தெரியுமாறு காட்டும் வினையெச்சம் …………………….. எனப்படும்.
அ) முற்றெச்சம்
ஆ) குறிப்புப் பெயரெச்சம்
இ) தெரிநிலை வினையெச்சம்
ஈ) குறிப்பு வினையெச்சம்
Answer:
இ) தெரிநிலை வினையெச்சம்

Question 9.
மெல்ல வந்தான் என்பது …………………………..
அ) பெயரெச்சம்
ஆ) குறிப்பு வினையெச்சம்
இ) தெரிநிலைப் பெயரெச்சம்
ஈ) முற்றெச்சம்
Answer:
ஈ) குறிப்பு வினையெச்சம்

Question 10.
ஒரு வினைமுற்று எச்சப்பொருள் தந்து மற்றொரு வினைமுற்றைக் கொண்டு முடிவது
அ) குறிப்பு
ஆ) முற்றெச்சம்
இ) பெயரெச்சம்
ஈ) தெரிநிலை
Answer:
ஆ) முற்றெச்சம்

சிறுவினா

Question 1.
பெயரெச்சம் என்றால் என்ன?
Answer:

  • பெயரைக் கொண்டு முடியும் எச்சம் பெயரெச்சம் ஆகும்.
  • பெயரெச்சம் மூன்று காலத்திலும் வரும்.
  • குறிப்பு, தெரிநிலை என இருவகைப்படும்.

Question 2.
தெரிநிலைப் பெயரெச்சம் என்றால் என்ன?
Answer:

  • எழுதிய கடிதம் – இத்தொடரில் உள்ள எழுதிய என்னும் சொல் எழுதுதல் என்னும் செயலையும் இறந்தகாலத்தையும் தெளிவாகக் காட்டுகிறது.
  • இவ்வாறு செயலையும் காலத்தையும் தெரியுமாறு காட்டும் பெயரெச்சம் தெரிநிலைப் பெயரெச்சம் எனப்படும்.

Question 3.
வினையெச்சம் என்றால் என்ன?
Answer:

  • வினையைக் கொண்டு முடியும் எச்சம் வினையெச்சம் எனப்படும்.
  • வினையெச்சம் தெரிநிலை, குறிப்பு என இருவகைப்படும்.

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 6.5 புணர்ச்சி

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 8th Tamil Book Solutions Guide Pdf Chapter 6.5 புணர்ச்சி Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 6.5 புணர்ச்சி

கற்பவை கற்றபின்

Question 1.
இயல்பு, தோன்றல், திரிதல், கெடுதல் ஆகிய புணர்ச்சிகளுக்குரிய எடுத்துக்காட்டுகளைக் கொண்டு பட்டியல் ஒன்று உருவாக்குக.
Answer:
Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 6.5 புணர்ச்சி 1
Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 6.5 புணர்ச்சி 2

பாடநூல் வினாக்கள்

சரியான விடையைத் தேர்ந்தெடுத்து எழுதுக.

Question 1.
விகாரப் புணர்ச்சி …………….. வகைப்படும்.
அ) ஐந்து
ஆ) நான்கு
இ) மூன்று
ஈ) இரண்டு
Answer:
இ) மூன்று

Question 2.
‘பாலாடை’ – இச்சொல்லுக்குரிய புணர்ச்சி …………………….
அ) இயல்பு
ஆ) தோன்றல்
இ) திரிதல்
ஈ) கெடுதல்
Answer:
அ) இயல்பு

பொருத்துக

1. மட்பாண்டம் – அ) தோன்றல் விகாரம்
2. மரவேர் – ஆ) இயல்புப் புணர்ச்சி
3. மணிமுடி – இ) கெடுதல் விகாரம்
4. கடைத்தெரு – ஈ) திரிதல் விகாரம்
Answer:
1. ஈ
2. இ
3. ஆ
4. அ

சிறுவினா

Question 1.
இயல்பு புணர்ச்சியை எடுத்துக்காட்டுடன் விளக்குக.
Answer:
நிலைமொழியும் வருமொழியும் எவ்வித மாற்றமும் இன்றி இணைவது இயல்பு புணர்ச்சி ஆகும்.

சான்று: தாய் மொழி

தாய்+மொழி = தாய்மொழி இரு சொற்களிலும் எந்த மாற்றமும் நிகழவில்லை . எனவே இது இயல்பு புணர்ச்சி.

Question 2.
மரக்கட்டில் – இச்சொல்லைப் பிரித்து எழுதிப் புணர்ச்சியை விளக்குக.
Answer:
மரம் + கட்டில் – திரிதல் விகாரப்புணர்ச்சியின் படி ‘ம்’ என்பது ‘க்’ ஆகத் திரிந்து மரக்கட்டில் எனப் புணர்ந்தது. இரண்டு சொற்கள் இணையும்போது ஒன்றுக்கு மேற்பட்ட விகாரங்கள் நிகழ்வது உண்டு. கெடுதல் விகாரத்தின்படி நிலைமொழி ஈற்றில் உள்ள மகர மெய் மறைந்தது தோன்றல் விகாரத்தின் படி ‘க்’ என்ற மெய்யெழுத்து தோன்றியது.

மொழியை ஆள்வோம்

கேட்க.

நெசவுத்தொழில் குறித்த நாட்டுப்புறப் பாடல்களைக் கேட்டு மகிழ்க.

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 6.5 புணர்ச்சி 3
Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 6.5 புணர்ச்சி 4

கீழ்க்காணும் தலைப்புகளுள் ஒன்று பற்றி இரண்டு நிமிடம் பேசுக..

1. உழவும் நெசவும்

என் உயிர் கொடுத்து இன்னுயிர் பேசவைத்த இறைவனுக்கும் என் தமிழ் தாய்க்கு முதற்கண் வணக்கத்தைத் தெரிவித்துக் கொள்கிறேன். உழவும் நெசவும் எனும் நல்லதொரு தலைப்பில் சில மணித்துளிகள் உங்களுடன் பேசுகின்றேன்.

‘உண்பது நாழி உடுப்பவை இரண்டே ‘ என்கிறது புறநானூறு. அதாவது ஒரு மனிதனுக்கு உணவும் உடையும் அவசியம் தேவை என்பதை அழகாகச் சொல்லி இருக்கிறது. அந்தப் புறநானூற்று வரிகள் உண்ணும் உணவும் உடுத்தும் உடையும் இல்லை என்றால் என்ன ஆகும்? என்று சற்று சிந்தித்துப் பாருங்கள்.

உணவு இல்லாமல் வறுமையில் வாடி மண்ணின் வாய்க்கு உணவாக நாம் போய் இருப்போம். ஆடை இல்லாமல் போனால் மானம் அழிந்து மண்ணுக்கு இறையாய் இருப்போம். எனவே உழவும் நெசவும் இரு கண்களாக நாம் நினைக்க வேண்டும்.

உணவுத்தொழிலுக்கு எந்த அளவுக்கு முக்கியத்துவம் கொடுக்கிறோமோ அதே அளவிற்கு நெசவுத் தொழிலுக்கு முக்கியத்துவத்தினை நாம் கொடுக்க வேண்டும்.

எதிர்கால பாரதத்தை உருவாக்கக்கூடிய இளைஞர்களாகிய நாம் உழவுத் தொழிலையும் நெசவுத் தொழிலையும் கற்று அவை மேன்மையடைய நாம் உழைக்க வேண்டும் என்று சொல்லி என் உரையை நிறைவு செய்கிறேன்.

நன்றி! வணக்கம்.

2. தொழில்கள் பலவிதம்

ஆண்டவனுக்கும், அன்னைத் தமிழுக்கும், என் வணக்கத்தை தெரிவித்துக்கொண்டு தொழில்கள் பலவிதம் என்னும் தலைப்பில் சில நிமிடங்கள் பேசுகின்றேன்.

உழவுத் தொழில், நெசவுத் தொழில், சிறு தொழில், குறுந்தொழில், பெருந்தொழில் என தொழில்கள் பல உள்ளன. உழவுக்கும் தொழிலுக்கும் வந்தனம் செய்வோம்’ என்றான் பாரதி. தொழில்களிலேயே முதன்மையான தொழில் உழவுத் தொழில் மற்றும் நெசவுத் தொழிலாகும். பிற தொழில்கள் அனைத்தும் இந்த இரு தொழில்கள் இடமிருந்து தான் தோன்றின.

சிறு முதலீடுகள் கொண்டு செய்யப்படும் தொழில்கள் சிறுதொழில் எனப்பட்டன. குறு முதலீடுகளைக் கொண்டு செய்யப்பட்ட தொழில்கள் குறுந்தொழில் எனப்பட்டன. ஏழை எளிய மக்கள் குடிசைத் தொழிலை மேற்கொண்டனர். ஏதாவது ஒரு தொழில் கற்றுப் பிழைக்க வேண்டும் என்பதுதான் இன்றைய காலத்தின் நிபந்தனை. எனவே தொழில் வகைகளை அறிந்து ஏதேனும் ஒரு தொழிலைக் கற்று நாம் வாழ்வில் உயர வேண்டும் என்றுச் சொல்லி என் உரையை நிறைவு செய்கிறேன்.

நன்றி! வணக்கம்.

சொல்லக் கேட்டு எழுதுக.

பூமிக்குள் புதைந்த தாவர இனங்களும் விலங்கினங்களும் அழுகி, மட்கிப் பழுப்பு நிலக்கரியாக மாறுகின்றன. இது மின் உலைகளிலும் ஊது உலைகளிலும் எரிபொருளாகப் பயன்படுகிறது. உலோக உருக்குத் தொழிலிலும் பயன்படுகிறது. தமிழ்நாட்டில் கடலூர் மாவட்டம் நெய்வேலியிலும் புதுச்சேரியின் சில பகுதிகளிலும் பழுப்பு நிலக்கரி கிடைக்கிறது. இது தஞ்சை, பெரம்பலூர், சிவகங்கை, நீலகிரி, திண்டுக்கல், திருவள்ளூர், கன்னியாகுமரி மாவட்டங்களிலும் குறைந்த அளவு காணப்படுகிறது. நெய்வேலியில் பழுப்பு நிலக்கரிச் சுரங்கம் உள்ளது. இங்குக் கிடைக்கும் நிலக்கரி அனல் மின்சாரம் தயாரிக்க உதவுகிறது.

பின்வரும் மரபுத்தொடர்களைப் பொருளோடு பொருத்துக.

1. ஆயிரங்காலத்துப் பயிர் – அ) இயலாத செயல்
2. கல்லில் நார் உரித்தல் – ஆ) ஆராய்ந்து பாராமல்
3. கம்பி நீட்டுதல் – இ) இருப்பதுபோல் தோன்றும் ஆனால் இருக்காது
4. கானல்நீர் – ஈ) நீண்டகாலமாக இருப்பது
5. கண்ணை மூடிக்கொண்டு – உ) விரைந்து வெளியேறுதல்
Answer:
1. ஈ
2. அ
3. உ
4. இ
5. ஆ

பின்வரும் மரபுத்தொடர்களைத் தொடரில் அமைத்து எழுதுக.

Question 1.
வாழையடி வாழையாக
Answer:
முகலாய மன்னர்கள் வாழையடி வாழையாக இந்தியாவை ஆட்சி செய்தனர்.

Question 2.
முதலைக்கண்ணீர்
Answer:
காவலரிடம் மாட்டிக்கொண்ட திருடன் தான் திருடவில்லை என்று முதலைக் கண்ணீர் வடித்தான்.

Question 3.
எடுப்பார் கைப்பிள்ளை
Answer:
ரகு சுயமாக யோசிக்காமல் எடுப்பார் கைப்பிள்ளை போலச் செயல்படுகிறான்.

கட்டுரை எழுதுக.

கைத்தொழில் ஒன்றைக் கற்றுக்கொள்

முன்னுரை :
பெற்ற பிள்ளை உன்னைக் கைவிட்டாலும், கற்ற கல்வி உன்னை கைவிட்டாலும், நீ பழகிய கைத்தொழில் உன்னைக் கைவிடாமல் காப்பாற்றும் என்பது ஆன்றோர் வாக்கு. கைத்தொழில் ஒன்றைக் கற்றுக் கொள்ள வேண்டும் என்பதை இக்கட்டுரை வலியுறுத்தி நிற்கிறது.

கைத்தொழிலின் அவசியம் :
ஏட்டுச் சுரைக்காய் கறிக்கு உதவாது என்பார்கள். புள்ளிக் கணக்கு வாழ்க்கைக்கு உதவாது என்பார்கள். அது உண்மையே நாம் கற்கும் கல்வியும் நம் எதிர்காலத்திற்கு ஒரு தொழில் கற்றுக் கொடுக்கிறதா என்றால் இல்லை. படித்து முடித்து பட்டம் பெற்று பின்னர் வேலை தேடும் போது தான் தெரியும். ஏதாவது ஒரு கைத்தொழிலாவது கற்று இருக்கலாமே என்று யோசிப்போம்.

கைத்தொழில் வகைகள் :
பாய் பின்னுதல், கூடை பின்னுதல், அலங்கார பொம்மைகள் செய்தல், கைவினைப் பொருட்கள் செய்தல், மின்னணு சாதனங்கள் பழுதுபார்த்தல், கைபேசி பழுது பார்த்தல் என பலவகைத் தொழில்கள் கைத்தொழிலில் உள்ளன.

கைத்தொழிலின் பயன்கள் :
கைத்தொழில் கற்றால் படித்து வேலை கிடைக்கவில்லையே என்று ஏங்கித் தவிக்கத் தேவையில்லை. கைத்தொழில் கற்ற உடன் வேலை தரும். வீட்டில் உள்ள பொருட்களை நாமே சரி செய்யலாம். கைத்தொழில்களை நாம் கற்றும் அதன் மூலம் பிறருக்கு அதனைக் கற்றுக் கொடுத்தும் பொருள் ஈட்டலாம். குறைந்த முதலீட்டில் அதிக லாபம் பெறலாம்.

கைத்தொழிலால் தோன்றிய கல்வி :
தொழிற்கல்வி, தொழில்நுட்பக் கல்வி, சிறுதொழில் கல்வி ஆகியவை எல்லாம் கைத்தொழில்களை அடிப்படையாகக் கொண்டே தொடங்கப்பட்டன. ஒவ்வொரு மாவட்டத்திலும் சிறுதொழில் பயிற்சி குறுந்தொழில் பயிற்சிக்காகக் கைத்தொழில்கள் பலவற்றை இன்று தொழிற்கல்வி நிலையங்களில் கற்றுக் கொடுக்கின்றனர்.

முடிவுரை :
வறுமையினால் பசி என்று வரக்கூடிய ஒருவனுக்கு ஒரு மீனைக் கொடுப்பதைவிட, மீன் பிடிக்கக் கற்றுக் கொடுத்து, ஒரு தூண்டிலை வாங்கிக் கொடுக்கலாம். அதுதான் அவருடைய வறுமையை நீண்டகாலம் போக்கும். இதுதான் கைத்தொழிலின் சிறப்பாகும்.

கைத்தொழில் கற்போம்!

கவலை இல்லாமல் வாழ்வோம்!!

மொழியோடு விளையாடு

ஊர்களையும் அவற்றின் சிறப்பு பெயர்களையும் அறிவோம்.

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 6.5 புணர்ச்சி 5

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 6.5 புணர்ச்சி 6

நிற்க அதற்குத் தக

என் பொறுப்புகள் :

கைத்தொழில் ஒன்றைக் கற்றுத் தெளிவேன்.
நெசவுத் தொழிலின் சிறப்பை அறிந்து போற்றுவேன்.

கலைச்சொல் அறிவோம்

1. நூல் – Thread
2. தறி – Loom
3. பால்பண்ணை – Dairy farm
4. தோல் பதனிடுதல் – Tanning
5. தையல் – Stitch
6. ஆலை – Factory
7. சாயம் ஏற்றுதல் – Dying
8. ஆயத்த ஆடை – Ready made

இணையத்தில் காண்க

குடிசைத் தொழில்களின் பட்டியல் இணையத்தில் தேடி எழுதுக.

Samacheer Kalvi 8th Tamil Solutions Chapter 6.5 புணர்ச்சி 7

கூடுதல் வினாக்கள்

சரியான விடையைத் தேர்ந்தெடுத்து எழுதுக.

Question 1.
தமிழ் அமுதம் என்பதில் தமிழ் ………………… மொழி.
அ) நிலை
ஆ) வரு
இ) தனி
ஈ) தொடர்
Answer:
அ) நிலை

Question 2.
தமிழ் அமுதம் என்பதில் அமுதம் ………………… மொழி.
அ) நிலை
ஆ) வரு
இ) தனி
ஈ) தொடர்
Answer:
ஆ) வரு

Question 3.
சிலை அழகு என்பது …………………. புணர்ச்சிக்குச் சான்றாகும்.
அ) உயிரீற்று
ஆ) மெய்யீற்று
இ) உயிர்முதல்
ஈ) மெய் முதல்
Answer:
அ) உயிரீற்று

Question 4.
மண்ணழகு என்பது ……………………… புணர்ச்சிக்குச் சான்றாகும்.
அ) உயிரீற்று
ஆ) மெய்யீற்று
இ) உயிர்முதல்
ஈ) மெய் முதல்
Answer:
ஆ) மெய்யீற்று

Question 5.
பொன்னுண்டு என்பது ……………………… புணர்ச்சிக்குச் சான்றாகும்.
அ) உயிரீற்று
ஆ) மெய்யீற்று
இ) உயிர்முதல்
ஈ) மெய் முதல்
Answer:
இ) உயிர்முதல்

Question 6.
பொற்சிலை என்பது …………………….. புணர்ச்சிக்குச் சான்றாகும்.
அ) உயிரீற்று
ஆ) மெய்யீற்று
இ) உயிர்முதல்
ஈ) மெய் முதல்
Answer:
ஈ) மெய்முதல்

Question 7.
தமிழ்த்தாய் என்பது ……………………. புணர்ச்சிக்குச் சான்றாகும்.
அ) இயல்பு
ஆ) திரிதல் விகாரம்
இ) தோன்றல் விகாரம்
ஈ) கெடுதல் விகாரம்
Answer:
இ) தோன்றல் விகாரம்

Question 8.
விற்கொடி என்பது ………………….. புணர்ச்சிக்குச் சான்றாகும்.
அ) இயல்பு
ஆ) திரிதல் விகாரம்
இ) தோன்றல் விகாரம்
ஈ) கெடுதல் விகாரம்
Answer:
ஆ) திரிதல் விகாரம்

Question 9.
மன மகிழ்ச்சி என்பது ………………….. புணர்ச்சிக்குச் சான்றாகும்.
அ) இயல்பு
ஆ) திரிதல் விகாரம்
இ) தோன்றல் விகாரம்
ஈ) கெடுதல் விகாரம்
Answer:
ஈ) கெடுதல் விகாரம்

குறுவினா

Question 1.
புணர்ச்சி என்றால் என்ன?
Answer:
நிலைமொழியின் இறுதி எழுத்தும் வருமொழியின் முதல் எழுத்தும் இணைவது புணர்ச்சி ஆகும்.

Question 2.
விகாரப் புணர்ச்சி என்றால் என்ன?
Answer:
நிலைமொழியும், வருமொழியும் இணையும் போது நிலை மொழியிலோ அல்லது வருமொழியிலோ அல்லது இரண்டுமோ மாற்றம் நிகழ்ந்தால் அது விகாரப் புணர்ச்சி எனப்படும்.

Question 3.
விகாரப் புணர்ச்சி எத்தனை வகைப்படும்? அவை யாவை?
Answer:
விகாரப் புணர்ச்சி மூன்று வகைப்படும். அவை: தோன்றல், திரிதல், கெடுதல் ஆகியனவாகும்.

Question 4.
உயிர்ரீற்றுப் புணர்ச்சி என்றால் என்ன? சான்று தருக.
Answer:
நிலைமொழியின் இறுதி எழுத்து உயிர் எழுத்தாக இருந்தால், அஃது உயிரீற்றுப் புணர்ச்சி எனப்படும்.
சான்று: சிலை + அழகு = சிலையழகு

Question 5.
மெய்யீற்றுப் புணர்ச்சி என்றால் என்ன? சான்று தருக.
Answer:
நிலைமொழியின் இறுதி எழுத்து மெய் எழுத்தாக இருந்தால், அது மெய்யீற்றுப் புணர்ச்சி எனப்படும்.
சான்று: மண் + அழகு = மண்ணழகு

Question 6.
உயிர் முதல் புணர்ச்சி என்றால் என்ன? சான்று தருக
Answer:
வருமொழியின் முதல் எழுத்து உயிர் எழுத்தாக இருந்தால், அது உயிர்முதல் புணர்ச்சி எனப்படும்.
சான்று: பொன் + உண்டு + பொன்னுண்டு

Question 7.
மெய் முதல் புணர்ச்சி என்றால் என்ன? சான்று தருக.
Answer:
வருமொழியின் முதல் எழுத்து மெய் எழுத்தாக இருந்தால், அது மெய் முதல் புணர்ச்சி எனப்படும்.
சான்று: பொன் + சிலை = பொற்சிலை